ΔΡ ΝΕΟ: ΜΕ ΧΙΟΥΜΟΡ, ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΒΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΟΔΟΝΤΙΑΝΤΡΟΥΣ

Εάν πεις ότι δεν φοβάσαι τον οδοντίατρο, δύσκολα θα σε πιστέψουμε.

Είναι η πραγματικότητα όμως, πως τα πράγματα πλέον έχουν αλλάξει αρκετά, η οδοντιατρική έχει εξελιχθεί και πλέον, πέραν από θέμα υγείας, αποτελεί και θέμα αισθητικής. Οπόταν, η επίσκεψη στον οδοντίατρο, δεν είναι μια δυσάρεστη εμπειρία αλλά μια ευχάριστη διαδικασία με γνώμονα πάντοτε την καλύτερη υγεία του στόματος.

Για να αποφύγεις την ταλαιπωρία, ο Δρ Νέο, συμβουλεύει:

«Το καλύτερο που έχετε να κάνετε, είναι να μην αμελείτε το ραντεβού στον οδοντίατρο σας. Όσο πιο σύντομα επισκεφτείτε τον γιατρό σας, τόσο πιο σύντομη θα είναι και η διαδικασία. Όταν αφήνεις ένα πρόβλημα να μεγαλώνει, τότε τα πράγματα θα είναι σίγουρα διαφορετικά, αφού από ένα ίσως πολύ απλό περιστατικό, ίσως να καταλήξει σε ένα χρονοβόρο περιστατικό, με μεγαλύτερη διαδικασία θεραπείας».

 

Με το καλημέρα, οι οδοντίατροι συχνά θα ακούσουν:

«Μισώ τους οδοντίατρους και τους φοβάμαι»

Τι μας συμβουλεύει για αυτό ο Δρ Νέο:

«Αρχίζει η μέρα μας πολύ όμορφα. Έρχεται ο ασθενής και το πρώτο του σχόλιο είναι: «Μισώ τους οδοντιατρους». Πλέον, όποιος μου λέει αυτή την πρόταση, τους ρωτώ πόσο συχνά επισκέπτονται τον οδοντίατρο. Γιατί όταν υπάρχει μια ρουτίνα, τότε τα πράγματα γίνονται πολύ πιο εύκολα. Λιγότερη ταλαιπωρία, λιγότερος χρόνος, πιο απλή διαδικασία θεραπείας» 

Με το χέρι στην καρδιά λοιπόν, πότε ήταν η τελευταία φορά που δεν αμέλησες το ραντεβού στον οδοντιάτρο σου για τυπικό καθαρισμό;