ΔΩΡΙΤΑ ΜΑΡΚΑΝΤΩΝΗ: ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΛΗΨΗ

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η παρουσίαση του βιβλίου «Σχολικός Εκφοβισμός, από τους μύθους στην πραγματικότητα» της εκπαιδευτικού και συγγραφέως Δωρίτας Μαρκαντώνη που πραγματοποιήθηκε τις 24/11/2021 στη Λεμεσό, υπό την αιγίδα της Εφορείας Ελληνικών Εκπαιδευτηρίων Λεμεσού.

Το βιβλίο παρουσίασε ο Δημήτρης Μικελλίδης, Πρώτος Λειτουργός Εκπαίδευσης σημειώνοντας ότι ο Σχολικός Εκφοβισμός κατά τη συγγραφέα είναι ένα φαινόμενο το οποίο μπορεί να αντιμετωπιστεί.

Η καλύτερη «θεραπεία», όπως τονίστηκε, είναι η πρόληψή του. Καίρια στοιχεία αποτελούν η αναγνώρισή του, η ικανότητα εντοπισμού του και η μη ανοχή σε αυτόν.

 

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Ντίνος ‘Έλληνας, Πρόεδρος Εφορείας Ελληνικών Εκπαιδευτηρίων Λεμεσού, ο οποίος επεσήμανε ότι είναι σημαντικό πολλοί γονείς, εκπαιδευτικοί ακόμη και μαθητές, να εστιάσουν στο κοινωνικό φαινόμενο του Σχολικού Εκφοβισμού, προκειμένου να εξαλειφθεί.

Η συγγραφέας το χαρακτηρίζει ως μια πληγή που ως άνθρωποι, που νοιάζονται για την αυριανή κοινωνία, οφείλουμε να κλείσουμε. Η Δωρίτα Μαρκαντώνη φανερά συγκινημένη ευχαρίστησε το κοινό που αγκάλιασε το βιβλίο από την πρώτη στιγμή και ανέφερε ότι πάντα αξίζει να προσπαθούμε ακόμα και αν η διαδρομή είναι δύσκολη, στέλνοντας το μήνυμα ότι η ίδια θα αγωνίζεται καθημερινά για την εξάλειψη κάθε είδους bullying, αφού όπως είπε, αφού έφτασε η στιγμή να αφήσουμε τους μύθους και να δούμε την πραγματικότητα αυτής της μάστιγας.

Την παρουσίαση της εκδήλωσης ανέλαβε η δημοσιογράφος Καρολίνα Κυπριανού η οποία συνεχάρη τη συγγραφέα για το σπουδαίο έργο που επιτελεί και το λιθαράκι που βάζει για τη βελτίωση της κοινωνίας μας.