ΕΙΡΗΝΗ ΛΟΥΚΑ: Η ΝΕΑΡΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΜΑΣ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΤΙΚΑ ΘΕΟΧΑΡΙΔΗΣ

Συναντήσαμε στα Οπτικά Θεοχαρίδης την υπεύθυνη οπτομέτρη Ειρήνη Λουκά η οποία μας ξενάγησε και μας ενημέρωσε για την τεράστια γκάμα υπηρεσιών και προϊόντων που προσφέρουν. 

Φωτογραφίες: Γιώργος Ερέσσιος

Styling: Δημήτρης Λεάνδρου

Μακιγιάζ: Βαρβάρα Νικολακάκη – The make up Pro by Barbara Nikolakaki

Μαλλιά: Άντρη Τηλεμάχου – Il Vento Hair Studio

Ρούχα από Ammos Boutique

Ευχαριστίες στο Bedroom day and night για την ευγενική φιλοξενία κατά τη διάρκεια της φωτογράφησης.

 

Τα Οπτικά Θεοχαρίδης στη Λεμεσό γράφουν ιστορία στην Κύπρο από το 1976 όταν ξεκίνησαν δειλά το πρώτο τους κατάστημα. Κύπριοι και ξένοι τους εμπιστεύονται με… κλειστά μάτια έχοντας γνώμονα τον επαγγελματισμό τους και γνωρίζοντας ότι στο χώρο τους θα βρουν τις καλύτερες ποιότητες στο ευρύ φάσμα των οπτικών.

iriniloukainter

Νεαρή επιχειρηματίας. Πόσο μεγάλη είναι η πρόκληση για σένα να αναλάβεις τέτοιο σημαντικό ρόλο στα Οπτικά Θεοχαρίδης;

Είναι όντως μεγάλη η πρόκληση στο χώρο μας γιατί δεν είναι και τόσο εύκολο πλέον να έχεις μια επιχείρηση. Ο ανταγωνισμός μεγαλώνει, οι προκλήσεις αυξάνονται και ο κόσμος είναι πιο απαιτητικός. Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζεις το αντικείμενο σου, να μπορείς να προσφέρεις γνώσεις και τεχνική υποστήριξη, κάτι που με τα χρόνια θεωρώ ότι έχουμε καταφέρει.

 

Ο πελάτης δείχνει προτίμηση σε γνωστούς οίκους και γνωστά καταστήματα;

Ναι και αυτό το έχει αποδείξει. Και ο καταστηματάρχης όμως οφείλει να κρατά τον κόσμο πάντα ευχαριστημένο και σε εγρήγορση. Δεν πρέπει να μένεις στάσιμος ή να εφησυχάζεις. Πρέπει συνεχώς να έχεις κάτι καινούριο να προσφέρεις τόσο στο θέμα μόδα αλλά ακόμη πιο σημαντικό στον τομέα της οπτομετρίας. Επίσης, είναι σημαντικό το γεγονός ότι μπορεί εμείς να «μεγαλώνουμε», προσπαθούμε όμως ο χώρος μας να είναι πάντα νέος και να ανταποκρίνεται σε όλες τις ανάγκες που αφορούν τα μάτια και την όραση.

 

Προοριζόσουν για να αναλάβεις τα Οπτικά Θεοχαρίδης;

Ναι. Η αλήθεια είναι ότι από μικρό κοριτσάκι ήξερα πως μεγαλώνοντας θα σπούδαζα οπτομετρία και θα καταλήξω εδώ. Ολοκλήρωσα τις σπουδές μου σε Πανεπιστήμιο στο Μπέρμινχαμ και με την επιστροφή μου στο νησί, ξεκίνησα δουλειά.

iriniloukainter1

Τα φοιτητικά χρόνια ήταν όμορφα;

Ήταν όπως κάθε φοιτητή.

 

Στα οπτικά Θεοχαρίδης στη Λεμεσό, ο πελάτης να έρθει εδώ και να εξεταστεί δωρεάν πριν αγοράσει τα γυαλιά του;

Η οπτομετρία είναι ουσιαστικά παραϊατρική. Έχει να κάνει με πολλά περισσότερα από απλώς να εξετάζεις την όραση του άλλου. Ο κόσμος που έρχεται στα οπτικά Θεοχαρίδης στη Λεμεσό, μπορεί να εξεταστεί για την όραση του καθώς και για να το δείξουμε για την εφαρμογή φακών επαφής.

iriniloukainter2

Ποιοι είναι οι δικοί σου στόχοι για την επιχείρηση, τα Οπτικά Θεοχαρίδης;

Στόχος μου να προσελκύουμε καθημερινά καινούριο κόσμο που μας εμπιστεύεται είτε για γυαλιά οράσεως, είτε για μετρήσεις, είτε για γυαλιά ηλίου. Να μένουν ευχαριστημένοι από τις επιλογές που τους προσφέρουμε και την εξέταση. Να τους εξυπηρετούμε σε όλους τους τομείς που αφορούν τα μάτια ξέροντας ότι στο χώρο μας θα αγοράσουν καλής ποιότητας γυαλιά.

 

Τι σε γοητεύει περισσότερο σε αυτό το χώρο;

Το αποτέλεσμα. Να βλέπω έναν άνθρωπο χαρούμενο επειδή μπορεί και πάλι να βλέπει όπως αρμόζει στον κάθε ένα μας. Είναι πολύ σημαντική η όραση, είναι σπουδαίο πράγμα να έχεις τη δυνατότητα να βλέπεις και πάλι καθαρά. Το άλλο πράγμα που με γοητεύει βεβαίως είναι η αισθητική, το κομμάτι δηλαδή της μόδας. Να φοράς τα γυαλιά οράσεως σου ή ήλιου και να αισθάνεσαι όμορφα, να ξέρεις πως ταιριάζουν με το στυλ και την προσωπικότητα σου. Και οι δύο αυτοί τομείς, συνδυάζονται.

iriniloukainter3

Τι συμβουλεύεις τους αναγνώστες μας να προσέχουν και να φροντίζουν όσο αφορά την όραση τους;

Πρέπει να εξετάζονται τουλάχιστον κάθε δύο χρόνια. Είναι εξέταση ρουτίνας. Στην Κύπρο με τον ήλιο είναι σημαντικό να επιλέγουμε ένα καλό ζευγάρι γυαλιών ηλίου. Οι φακοί δηλαδή να πληρούν όλες τις προδιαγραφές.

 

Ασχολείσαι αρκετά και με τον κόσμο της μόδας. Τα γυαλιά ηλίου νομίζεις ολοκληρώνουν ένα outfit;

Σίγουρα γιατί είναι το πρώτο πράγμα που βλέπεις στον άλλο. Τα μάτια λένε είναι ο καθρέφτης της ψυχής. Και όπως λέει και η καλοκαιρινή μας καμπάνια: «Can you see me?».  Όλες οι ανθρώπινες σχέσεις αρχίζουν από την οπτική επαφή.

 

Επειδή είσαι από μικρή σε αυτό το χώρο, ποιες είναι οι διαφορές του χθες με το σήμερα;

Ο κόσμος πλέον είναι ενήμερος για το ότι δεν πρέπει να βγαίνει στον ήλιο χωρίς γυαλιά. Έτσι,  μικροί αλλά και μεγάλοι γνωρίζουν ότι τα γυαλιά ηλίου με τους σωστούς φακούς είναι απαραίτητα για την προστασία των ματιών μας. Όσον αφορά το κομμάτι της μόδας, βλέποντας από μικρή τις συλλογές, όπως και σε όλα τα υπόλοιπα και στον κόσμο των γυαλιών επαναλαμβανόμαστε απλά σε πιο «εξελιγμένη» μορφή. Οι συλλογές γίνονται λίγο πιο ιδιαίτερες, ασυνήθιστες, με χρώματα. Για παράδειγμα το στυλ «πεταλούδα» που λατρεύουμε σήμερα ήταν και στη μόδα το 70! Επανέρχονται οι γραμμές.

iriniloukainter5

Τι χαρακτηρίζει τα γυαλιά ηλίου του καλοκαιριού;

Τα πολλά χρώματα, τα περίεργα σχήματα, τα ακριβά υλικά.

 

Ταξιδεύεις συχνά για τις νέες παραγγελίες;

Σίγουρα δύο φορές το χρόνο.

iriniloukainter6

Στα Οπτικά Θεοχαρίδης έχω παρατηρήσει τεράστια γκάμα επιλογών τόσο σε γυαλιά ηλίου όσο και μυωπίας.

Ναι τα γυαλιά μυωπίας είναι ένα σημαντικό μέρος της καθημερινότητας των ανθρώπων που έχουν πρόβλημα με την όραση τους όπως και οι φακοί επαφής. Έχουμε πάρα πολλές επιλογές για να διαλέξουν. Όταν ο πελάτης έρθει στο κατάστημα μας εξετάζεται δωρεάν και έπειτα διαλέγει το γυαλί που του ταιριάζει καλύτερα. Όσο αφορά τα γυαλιά ηλίου, είναι ένα σημαντικό μέρος της καθημερινότητας μας, ιδιαίτερα στο νησί μας που τις περισσότερες μέρες φημίζεται για την ηλιοφάνεια του. Για το τεράστιο θέμα των φακών επαφής, μετά από συζήτηση με τον πελάτη επιλέγουμε μαζί ότι πιο κατάλληλο για τα μάτια του μέσα από μια τεράστια γκάμα υλικών και ονομάτων που διαθέτουμε στο κατάστημα.

iriniloukainter7

Πόσο χρονολογείται ένα γυαλί που έχεις στην προσωπική σου συλλογή;

Είναι ένα vintage Missoni, της δεκαετίας του 70 το οποίο είναι με ύφασμα και κάθε σεζόν το φοράω με καινούριους φακούς.

 

Πώς θες να εξελίσσονται τα Οπτικά Θεοχαρίδης κάθε σεζόν;

Συνεχώς ενημερώνομαι για όλες τις εξελίξεις στον τομέα μου. Είτε αυτές αφορούν την οπτομετρία, τους φακούς επαφής αλλά με ενδιαφέρει πολύ και ο τομέας των φακών οράσεως κυρίως των πολυεστιακών όπου γίνονται συνεχείς αναβαθμίσεις από τους ερευνητές. Μπορώ με περηφάνια να πω ότι προσφέρουμε στους πελάτες μας ότι καλύτερο υπάρχει ανά το παγκόσμιο και με μεγάλη εμπειρία από μέρους μου. Δεν θα αφήσω όμως κατά μέρος και τα γυαλιά οράσεως και ηλίου που προσπαθώ με κάθε νέα σεζόν να ανανεώνω και να έχω στο χώρο τις καλύτερες προτάσεις της σεζόν που μπορεί ο ενδιαφερόμενος να βρει στην αγορά.

iriniloukainter8

Ο κάθε γονιός, γυναίκα και άντρας βρίσκουν στα οπτικά σας όλα όσα χρειάζονται;

Ναι από γυαλιά οράσεως, φακούς επαφής, γυαλιά ηλίου. Φιλοξενούμε επίσης μεγάλους οίκους όπως Fendi, Dior, Dolce & Gabbana και άλλους.

 

Τα Οπτικά Θεοχαρίδης πότε ξεκίνησαν;

Την επιχείρηση στη Λεμεσό την άρχισε ο πατέρας μου το 1976. Και ο ίδιος ως οπτομέτρης και νέος ήθελε να αρχίσει κάτι δικό του. Το πρώτο κατάστημα ήταν στην Αγία Ζώνη. Ένα μικρό κατάστημα το οποίο δούλεψε με μεγάλη όρεξη για να είναι σήμερα στη Λεωφόρο Μακαρίου ένα από τα καλύτερα καταστήματα οπτικών. Ο κόσμος μας εμπιστεύεται, μας έχει μάθει και έρχονται συχνά και με τις οικογένειες τους.

 

Επίσης, λαμβάνετε μέρος και στην εκστρατεία που γίνεται για άτομα στην Ουγκάντα που έχουν πρόβλημα με την όραση τους;

Ναι. Οι πελάτες μας και ο κόσμος, μπορούν μέχρι τις 18 Ιουλίου να μας φέρουν τα γυαλιά οράσεως τους που δεν χρησιμοποιούν πια και δεν τα χρειάζονται δίνοντας «όραση» στους ανθρώπους που  το έχουν ανάγκη. Μια πρωτοβουλία για να βοηθήσει ο κάθε ένας από εμάς το συνάνθρωπο μας. Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να φέρουν τα παλιά τους γυαλιά στα Οπτικά Θεοχαρίδης.

 

Αν και νεαρή είσαι και μητέρα. Πώς τα προλαβαίνεις;

Στις μέρες μας οι γυναίκες μπορούμε να συνδυάζουμε και δουλειά και οικογένεια. Η αλήθεια λείπω πολλές ώρες από το σπίτι, ευτυχώς όμως έχω την σταθερή Κύπρια μητέρα και έτσι δεν έχω να ανησυχώ για κάτι. Προσπαθώ να φέρνω και τη μικρή εδώ να βλέπει πως δουλεύουμε.

 

Τα Οπτικά Θεοχαρίδης βρίσκονται στη Λεωφόρο Μακαρίου στη Λεμεσό.

Για περισσότερες πληροφορίες τηλ: 25353369.