Οικογενειακές στιγμές στο χωριό Φοινί, της επαρχίας Λεμεσού, πέρασε η Βουλευτής του ΔΗΣΥ Ελένη Σταύρου, με αφορμή τη γιορτή των Φώτων.
Τηρώντας τα έθιμα της ημέρας έφτιαξε τους παραδοσιακούς λουκουμάδες, αποκαλύπτοντας μάλιστα ότι το μυστικό για το πιο λαχταριστό κυπριακό έδεσμα, τα λεγόμενα «ξεροτήανα», βρίσκεται σε μια καθόλα απλή οικογενειακή συνταγή, με αλεύρι, νερό και προζύμι.
Σύμφωνα με την παράδοση, οι νοικοκυρές την ημέρα των Φώτων, ετοιμάζουν την πρώτη τηγανιά από τα «ξεροτήανα» (λουκουμάδες) και στη συνέχεια τα πετάνε στις στέγες, για να φάνε οι καλικάντζαροι και να φύγουν, αφήνοντας ήσυχες τις οικογένειες τους από τη γρουσουζιά τους. «Τιτσίν τιτσίν λουκάνικον, κομμάτιν ξεροτήανον να φάτε τζιαι να φύετε» είναι το παραδοσιακό στιχάκι που τραγουδάνε γενιές και γενιές Κυπρίων, στα χωριά, κάθε πρωί των Φώτων.