ΕΡΕΥΝΑ: 6 ΣΤΙΣ 10 ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΟΣΟ ΣΕΞ ΘΑ ΗΘΕΛΑΝ

Τι να κάνεις αν είσαι μία από αυτές

Κάνεις όσο σεξ θα ήθελες; Είναι μια πολύ προσωπική ερώτηση, αλλά υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η απάντηση δυστυχώς να είναι ένα ηχηρό όχι.

 

Ακόμα και σήμερα υπάρχει το στερεότυπο ότι ο άνδρας έχει διαρκώς το σεξ στο μυαλό του, ενώ η γυναίκα είναι εκείνη που δεν δείχνει μεγάλο σεξουαλικό ενδιαφέρον. Κι όμως, η γυναίκα θέλει το σεξ τόσο συχνά όσο και ο άνδρας.

 

Μάλιστα όσο πιο έντονα είναι τα συναισθήματά της, τόσο περισσότερο αισθάνεται την ανάγκη να βρεθεί μαζί του σαρκικά. 

 

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που συμμετείχαν 1000 άνδρες και γυναίκες, 6 στις 10 γυναίκες αποκάλυψαν ότι δεν κάνουν όσο σεξ θα ήθελαν.

 

Οι ειδικοί τονίζουν ότι ένας από τους βασικούς λόγους που συμβαίνει κάτι τέτοιο είναι επειδή οι γυναίκες δεν ξέρουν πώς να ζητήσουν αυτό που θέλουν όσον αφορά το σεξ.

 

Το 60% των γυναικών δήλωσε πως θα ήθελαν να κάνουν περισσότερο σεξ, είτε είχαν μακροχρόνια σχέση είτε ήταν ελεύθερες.

 

Οπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, οι γυναίκες κρατούν μια περισσότερο παθητική στάση και περιμένουν τους άντρες να τις προσεγγίσουν, δίνοντας κάποια σημάδια ενδιαφέροντος. Πράγμα που σημαίνει ότι η πλειοψηφία των αντρών δεν καταλαβαίνει πόσο συχνά οι γυναίκες θέλουν δράση στο κρεβάτι τους.

 

Είναι δύσκολο για πολλούς άντρες να καταλάβουν τι ερεθίζει μια γυναίκα στο σεξ, τι της αρέσει και τι όχι και πώς μπορεί να φτάσει σε οργασμό. Και αυτό συμβαίνει καθώς οι περισσότερες γυναίκες ντρέπονται να ζητήσουν αυτό που θέλουν.

Οι σεξολόγοι τονίζουν την σημασία της επικοινωνίας ανάμεσα στο ζευγάρι και πώς η γυναίκα πρέπει να έχει μεγαλύτερη ελευθερία έκφρασης της σεξουαλικότητας της.

 

Το να μιλάνε οι σύντροφοι μεταξύ τους είναι μια υγιής στάση και για τους δύο. Δεν είναι προτέρημα μόνο του άνδρα να πει στη σύντροφό του τι του αρέσει, είναι και δικό της.

 

Τα ζευγάρια που έχουν καλή σεξουαλική ζωή είναι εκείνα που μπορούν να συζητούν ανοιχτά μεταξύ τους για σεξουαλικά ζητήματα και να εκφράζουν τι τους αρέσει και τι όχι. Τα ζευγάρια που μιλούν για το σεξ το απολαμβάνουν περισσότερο, με αποτέλεσμα η ερωτική τους ζωή να εξελίσσεται και να μην μένει στάσιμη και ανιαρή.

 

Επομένως αν ανήκεις στις γυναίκες που θα ήθελαν να κάνουν περισσότερο σεξ, θα πρέπει να αρχίσεις να επικοινωνείς τις επιθυμίες σου ανοιχτά με τον σύντροφό σου. Και όταν λέμε επικοινωνία, δεν εννοούμε να κάνεις παράπονα, αλλά να ζητάς ξεκάθαρα αυτό που θέλεις.

Πηγή: bovary.gr