ΕΣΕΝΑ ΘΕΛΩ, ΝΑ ΛΙΩΝΩ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΣΟΥ

Έχω διαβάσει τα emails που μου στέλνεις κατά καιρούς και θέλω να σου πω ότι σήμερα βρήκα χρόνο για να δώσω και δυο και τέσσερα αετίσια φτερά στο tell-me-what-to-do θέμα σου.

Ξέρεις ποια είσαι, ήδη έχω αποδεχθεί το Friend Request σου και από μια γρήγορη ματιά που έριξα στο Timeline σου κατάλαβα ότι είσαι μια ρομαντική ψυχή…

Γράφει η Εύη Παπανικολάου

 

Σε απασχολούν ιδιαίτερα οι ερωτικές σχέσεις και καλά κάνεις. Είναι το απόλυτο θέμα συζήτησης όλων των γυναικοπαρέων, αλλά όχι και οποιωνδήποτε. Αυτών τουλάχιστον που δεν ισοπεδώνουν με κοφτές και ξενέρωτες ατάκες τη συζήτηση, αλλά την επεκτείνουν πανέμορφα με αρκετές ρομαντικές πινελιές. Μεταξύ μας, αν βρεις τέτοιες παρέες, στείλε και σε μένα μια πρόσκληση… Δεν θα μιλάω, θα ακούω (απόλαυση).

 

Δεν δηλώνω ειδική περί dating και σχέσεων, αλλά δυο – τρία πράγματα μπορώ να στα πω. Θα προσθέσω όμως λίγο φίλτρο, θα αρωματίσω λιγάκι τα λόγια μου, γιατί έτσι είμαι εγώ… Δεν μου βγαίνουν οι ωμές και αιχμηρές κουβέντες, ούτε τα βελάκια ούτε τα πικρά λογάκια… Με έπεισες να μοιραστώ μαζί σου τις σκέψεις μου και θα το κάνω με μπόλικες δόσεις γενναιοδωρίας… Φτιάξε λοιπόν στα γρήγορα ένα φραπεδάκι (σε μεγάλο ποτήρι), βρες κάπου αναπαυτικά να καθίσεις και κλείσε αυτό το υπέροχα σπαστικούλη (πώς τα λέω όμως…) wifi για να μην χάσεις ούτε μία γραμμή από το κείμενο μου… (ντράπηκα τώρα).

Δεν χρειάζεται να μου το πεις. Το ξέρω ότι κάποιες φορές βλέπεις με τα μάτια της ψυχής σου (άσε, κι εγώ έτσι κάνω) και αισθάνεσαι ότι όλα οδηγούν σ’ ένα άχαρο και σκοτεινό μονόδρομο. Δεν υπάρχει πουθενά ούτε ένα σκαλοπατάκι, ούτε ένας τόσο δα φωτισμένος δρόμος για να πατήσεις μόνο με την άκρη του ενός ποδιού σου… Είσαι 31 ετών και θες βρε παιδί μου να κάνεις μια σχέση. Όχι για την απείρου κάλλους κουτσομπόλα γειτόνισσα σου που βλέπει ότι τα Σαββατοκύριακα σου τα περνάς όλη μέρα σπίτι, ούτε για τις πολυαγαπημένες σου θείες και ξαδέλφες που σου ρίχνουν ατάκες γεμάτες μελένιο νόημα… Ξέρεις εσύ… Αυτές που ξεκινούν κάπως έτσι “έχουμε κανένα νέο…” και κάπου εκεί ψάχνεις εξαιρετικής αρχιτεκτονικής μπαλκόνια και παράθυρα όχι για να πέσεις κάτω, αλλά για να αναπνεύσεις λίγο γουστόζικο αέρα… (ακόμα και εδώ είσαι Κυρία).

 

Αναζητάς ένα σύντροφο, διότι είσαι άνθρωπος που βάζει ένα μεγάλο Χ στη μοναξιά και θέλει να μοιράζεται στιγμές, αγκαλιές, φιλιά… και άλλα πολλά που εννοείται δεν θα σου τα πω. Έχουμε μιλήσει και στο τηλέφωνο αρκετές φορές (τώρα θα μου πεις για την καρτουνίστικη φωνή μου…και δεν θα έχεις και άδικο) και θέλω να σου πω ότι κάπου… σε θαύμασα. Δεν έχεις πάρει ποτέ χαρτί και μολύβι, ούτε καν χρώματα, για να σχεδιάσεις στο μυαλό σου τον ιδανικό σύντροφο/σύζυγο… Μπράβο σου!

 

Να σου πω όμως κάτι βρε κορίτσι μου; Βγήκες μαζί του μία, δύο, τρεις φορές; Επικοινώνησε μαζί σου τις επόμενες μέρες; Πήρε το hi-tech yellow κινητό του για να σου στείλει ένα πανάκριβο μήνυμα; Αφιέρωσε έστω και ένα λεπτό για να σε αναζητήσει; Έστω για να σου πει κάτι. Δεν διανύουμε πλέον την εποχή των μηνυμάτων τύπου, “Καλημέρα, Καλησπέρα, Καληνύχτα”. Αν σε θέλει, θα σε ψάξει… έξυπνα και άμεσα!

 

Είσαι κοπέλα και θες να νιώσεις ότι ένας άνδρας σε φλερτάρει και σε διεκδικεί… Διάβασες τη λέξη κλειδί; Θα σου την επαναλάβω: άνδρας!!! Ακόμα και στις μέρες μας, σου λέω ότι υπάρχουν άνδρες που ξέρουν με κάθε λεπτομέρεια τι θέλουν. Αν διστάζει, ίσως να παίζει κάτι άλλο στη ζωή του. Δεν είναι λίγες οι φορές που άνθρωποι ανάμεσα μας υπέκυψαν στη “γοητεία” της πρώην και επέστρεψαν στο παρελθόν που είχαν σφραγίσει… Εδώ θα σου πω ότι η επιστροφή σε προηγούμενες σχέσεις είναι, τις πλείστες φορές (αν όχι και όλες τις φορές), κινήσεις απελπισίας και ύπουλα χαστούκια… Δεν βλέπουν το παρόν, αλλά μένουν με γυρισμένο κεφάλι στο παρελθόν. Τέτοιο άνδρα θες; Τέτοιο άνθρωπο θες να του δοθείς ψυχή τε και σώματι (με μπόλικες καρδιούλες); Για εξέτασε και αυτό το ενδεχόμενο… Μία ένδειξη είναι όταν ο πρώην και η πρώην ακολουθούν ξανά ο ένας τον άλλο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης… Δεν θα γίνεις κατάσκοπος, αλλά αυτό “βγάζει” μάτι… Χτυπά τον κόκκινο συναγερμό ότι δεν είναι σταθεροί στις αποφάσεις τους…

 

Κι αν ακόμη δεν ισχύει κάτι από το πιο πάνω και απλώς δεν σε γουστάρει… δοκίμασες να μπεις στη διαδικασία και να ρωτήσεις ποτέ τον εαυτό σου, τι είδους σύντροφο θες; Κοίτα με στα μάτια και πες μου. Δεν θες ένα άνθρωπο που να σε διεκδικεί με κάθε τρόπο, να σου αποδεικνύει ότι σε έχει στο μυαλό του και κάνει το παν για να σου το δείχνει; Δεν θες ένα άνθρωπο που να μιλάτε ακόμα και με τα μάτια, να συμφωνείτε σε ακόμα πιο πολλά θέματα και να λιώνεις κάθε βράδυ στην αγκαλιά του; Αυτό είναι το είδος λιμανιού που ψάχνεις…

 

Συνέχισε να κοιτάς μπροστά σου, γιατί αν απολαμβάνεις τη ζωή χωρίς άγχος, φοβίες και μικρά και μεγάλα κολλήματα, να ξέρεις ότι θα σου το ανταποδώσει με τον καλύτερο τρόπο. Ακόμα και η ζωή είναι γυναίκα και μπορεί, πίστεψε με, να σε καταλάβει.

 

Όταν βρεθεί ο κατάλληλος για σένα, θα δέσει το γλυκό με ένα αβίαστο ζαχαρένιο τρόπο. Έτσι απλά, με τα μάτια και χωρίς πολλά πολλά λόγια.

 

Και πού είσαι, αν δεν στέλνει και κανένα μηνυματάκι, ούτε το γλυκό θα δέσει ούτε καν το βαζάκι θα ανοίξει…

 

Σημ.: Από το Friend Request που μου έστειλες, πρόσεξα ότι είσαι εντυπωσιακή κοπέλα και καλά θα κάνουν οι άνθρωποι που σε αγαπούν να σου το λένε συχνά.

Φιλάκια xxx