Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ SOCIAL MEDIA

Ανάγκη, μοναξιά, επιβεβαίωση, απαραίτητα, ματαιοδοξία, τα μέσα κοινωνικής διχτύωσης είναι το μόνο σίγουρο στοιχείο στην καθημερινότητα μας.

Δεν υπάρχει μέτρο, δεν υπάρχει όριο.

Όμορφοι άνθρωποι, συχνά δυστυχισμένοι, μέσα από φωτογραφίες που ίσως, απέχει αρκετά από την πραγματικότητα τους. Και αυτή, είναι η αληθινή ουσία της εποχής που διανύουμε.

Το να δηλώνεις παρών στα μέσα κοινωνικής διχτύωσης είτε με σχόλια, είτε με likes, είτε με posts ή φωτογραφίες είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο. Πόσο αληθινά παρών όμως είσαι στη ζωή τη δική σου ή των ανθρώπων που αγαπάς;

 

Η επικοινωνία έχει γίνει τόσο εύκολη μα και τόσο δύσκολη συνάμα.

Κρυβόμαστε πίσω από λέξεις, πίσω από τη σιγουριά των οθονών του κινητού μας τηλεφώνου.

Στέλνουμε ευχές, λέμε πανεύκολα τη λέξη Αγαπώ συνοδευόμενη με καρδιές, στέλνουμε χαρούμενα emoji και ας μην ανταλλάζουμε ούτε ένα Γεια στην πραγματική ζωή με αυτόν ή αυτήν που πιστά και καθημερινά ακολουθούμε.

Δημιουργούμε εικόνες για τον κάθε ένα και δίνουμε κι εμείς την εντύπωση που θέλουμε ίσως να έχουν οι άλλοι για εμάς.

Πόσο αληθινό είναι αυτό;

Σπαταλάμε Κυριακές μπροστά από μια οθόνη και δεν ζούμε στιγμές για τις οποίες θα έχουμε να λέμε μια ζωή! Ζήσε τη στιγμή και μην την ανεβάσεις αμέσως. Βίωσε το παρών, σχημάτισε εικόνες στο μυαλό, βγάλε φωτογραφίες με το κινητό, αλλά μοιράσου τις αργότερα με τους φίλους σου… Μην αφήσεις κανέναν εξωτερικό παράγοντα να σε επηρεάσει. 

Το σημαντικότερο και είναι αποδεδειγμένο στον κόσμο των social media, είναι να βγάζεις την τέλεια φωτογραφία. Κι όσο πιο φιλτραρισμένη, τόσο το καλύτερο. Όμορφοι άνθρωποι εξωτερικά που ξεχνούν πώς είναι να δουλεύεις το μέσα σου για να εμποδίσεις το όποιο κενό που μεγαλώνει. 

Ένα τεράστιο κεφάλαιο οι ανθρώπινες σχέσεις σήμερα και τα νέα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί.

Βεβαίως, τα μέσα κοινωνικής διχτύωσης, μπορούν να σε φέρουν πιο κοντά στον άλλο, να μάθεις πιο σύντομα τα νέα του, όμως, πότε στ΄αλήθεια νοιάστηκες τελευταία φορά για έναν άνθρωπο και το έδειξες;

Με απλές πράξεις. Ένα τηλέφωνο για παράδειγμα, μια έκπληξη, μια συνάντηση. Από αυτές που δεν λες «Να κανονίσουμε σύντομα» και τις ξεχνάς, αλλά απ΄αυτές τις στιγμές που όντως θα κανονίσεις να βρεθείτε.

Τα μέσα κοινωνικής διχτύωσης θα είναι πάντα εδώ, πάντα δυναμικά παρών. Οι αγαπημένοι μας άνθρωποι όμως όχι…

Δείξε σήμερα με αληθινές πράξεις και όχι εικονικό ενδιαφέρον την αγάπη σου…