Η ΖΩΗ ΠΕΡΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΡΙΖΕΙΣ ΑΣΚΟΠΑ ΤΑ ΛΕΠΤΑ ΣΟΥ

Ο χρόνος μας φαίνεται τόσο λίγος μπροστά στις ατελείωτες υποχρεώσεις που έχουμε στη μέρα μας.

Αισθανόμαστε, πως το 24ωρο δεν φτάνει για να τα προλάβουμε όλα. «Θέλω περισσότερες ώρες μέσα στη μέρα», «Δεν προλαβαίνω», «Δεν έχω χρόνο για τίποτα άλλο», ακούμε τόσες πολλές φορές από γνωστούς, φίλους, συνεργάτες.

Κι όμως, αν το καλοσκεφτείς, η ζωή περνά κι εμείς  συχνά την γεμίζουμε με ανούσιες καταστάσεις, ακατάλληλους για εμάς ανθρώπους, πράγματα που δεν μας γεμίζουν παρά μόνο μας αποσυντονίζουν από τα πραγματικά μας θέλω και ανάγκες.

Έχουμε μάθει σε τέτοιους ρυθμούς και φαντάζει ακατόρθωτο να αλλάξουμε μέρα με τη μέρα κάπως τα πράγματα. Δεν έχουμε χρόνο να πάρουμε τηλέφωνο έναν παλιό φίλο που έχει τόσο καιρό να ακούσουμε νέα του, δεν έχουμε χρόνο να ασχοληθούμε με πράγματα που στο τέλος της μέρας, θα μείνουν αξέχαστα και θα μας γεμίσουν με κάτι καινούριο.

Υποχρεώσεις, τρέξιμο, δουλειά, δουλειά. Και τα παιδιά να μεγαλώνουν, οι δικοί σου γονείς να μεγαλώνουν και να λες… Πότε πέρασε ο καιρός; Πότε πρόλαβαν να αλλάξουν όλα γύρω μου.

 Η ζωή περνά για να την γεμίζεις μόνο με υποχρεώσεις, άσκοπες συζητήσεις, επαναλήψεις και κυρίως, λάθος σχέσεις. Μην την σπαταλάς και εκτίμησε την κάθε μέρα. Γιατί ναι, δείχνει ατελείωτη λόγω των όσων τρέχεις να προλάβεις, μα δεν είναι καθόλου έτσι. Και το ξέρεις. Εβδομάδα έρχεται, εβδομάδα φεύγει κι ενω φαίνεται να μην αλλάζει κάτι, αλλάζουν τα πάντα. 

Αναθεώρησε κάποια πράγματα και φρόντισε να γεμίζεις τη μέρα σου, έστω κι αν πρόκειται απλά από στιγμές με συνήθειες και ανθρώπους που σε γεμίζουν. Μην τα παίρνεις όλα δεδομένα, δεύτερη ζωή δεν έχει. Απόλαυσε, γεύσου, ζήσε. Κάνε παύσεις μέσα στη μέρα σου και νιώσε ευγνωμοσύνη, γιατί υπάρχεις, γιατί αναπνέεις, γιατί έχεις την υγεία σου. Γιατί όσο δύσκολο κι αν φαντάζει, ότι δεν σου αρέσει, μπορείς με πείσμα να το αλλάξεις.