Η ΛΕΞΗ ΠΟΥ ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΨΥΧΟΛΟΓΟΥΣ!!!

Το άγχος μπορεί να γίνει πολύ δύσκολο να το διαχειριστούμε.

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι υποφέρουν από άγχος και στρες, λόγω των γρήγορων ρυθμών της καθημερινότητας και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε.

 

Πανικοβάλλεσαι, δεν μπορείς να ηρεμήσεις ενώ σκέφτεσαι πάντα το χειρότερο σενάριο.

 

Αν έχεις βρεθεί ποτέ σε αυτή την δυσάρεστη θέση, θα έχεις ψάξει τρόπους να ηρεμήσεις το μυαλό και τα συναισθήματά σου.

 

Ευτυχώς, υπάρχει λύση χωρίς να πρέπει να καταφύγουμε σε ηρεμιστικά χάπια και πολυέξοδες θεραπείες. Ο ψυχολόγος Jeffrey Bernstein αναφέρει μια στρατηγική που μπορεί να μας βοηθήσει να κουμαντάρουμε το άγχος και να μειώσουμε την πιθανότητα να ξαναεμφανιστεί.

 

Σύμφωνα με τον Bernstein, που μετρά πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας σε θεραπεία νέων και ζευγαριών, μια συγκεκριμένη λέξη μπορεί να ανακουφίσει το άγχος.

 

«Αυτή η λέξη βοηθά στην καταπολέμηση της αποθάρρυνσης και μετατρέπει τις καταστροφικές μέρες σε παραγωγικές», αναφέρει ο Stanley Hibbs, που δίδαξε στον Bernstein αυτή την στρατηγική σε συνέδριο, όπως αναφέρει το Psychology Today.

«Κάνει καλό στην υγεία μας, στην αυτοεκτίμηση και μας κάνει πιο παραγωγικούς ανθρώπους».

 

Είναι μια απλή έννοια που μας ενθαρρύνει να πατήσουμε pause και να εξετάσουμε τις επιλογές μας, παρακινώντας μας να κάνουμε θετικές σκέψεις.

Αυτή η λέξη είναι το: «Nevertheless» δηλαδή «παρόλα αυτά». Για παράδειγμα, μπορεί να ακουστεί κάπως έτσι: «Είμαι κουρασμένη, παρόλα αυτά θα το προσπαθήσω και μετά θα χαλαρώσω. Νομίζω πώς δεν θα πάω καλά στο τεστ, παρόλα αυτά θα αρχίσω να διαβάζω και θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ», αναφέρει ο Bernstein.

 

Φυσικά αυτή η λέξη δεν αντικαθιστά την θεραπεία και την ιατροφαρμακευτική βοήθεια, όπου είναι απαραίτητο και όταν το άγχος είναι χρόνιο και σοβαρό, ωστόσο είναι μια απλή τακτική που μπορεί να μας χαλαρώσει, αναφέρει το Mydomaine.

Πηγή: http://www.bovary.gr/