Η ΜΑΡΙΑ ΛΟΡΔΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Η όμορφη Κύπρια μας μιλάει για τη νέα της ζωή, την κορούλα της, την αδερφή της Άντρεα Λόρδου, την επιστροφή στο νησί μας και ξεδιπλώνει πτυχές του χαρακτήρα της που δείχνουν πόσο προσγειωμένη γυναίκα είναι.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗ ΜΑΡΙΝΑ ΑΒΡΑΑΜ

 

Η Μαρία Λόρδου αν και χαμηλών τόνων εκπέμπει μια θετική ενέργεια η οποία κερδίζει αμέσως το συνομιλητή της.

Δεν θα την δεις να προβάλλει προς τα έξω πράγματα που αφορούν την ίδια και τους κοντινούς της ανθρώπους. Προτιμά να απολαμβάνει τις στιγμές της γνωρίζοντας πόσο σημαντική είναι η ποιότητα χρόνου με όλα αυτά που της δίνουν χαρά.

Ώριμη, μητέρα και γνωρίζοντας πλέον τι θέλει και τι απαιτεί τόσο από τον εαυτό αλλά και από τη ζωή της, μας μιλά για τα 10 χρόνια στη Γερμανία, το χωρισμό, την κόρη της και τη διαμονή της πλέον στην Κύπρο.

Χαμηλών τόνων. Προσγειωμένη. Είναι από τα  στοιχεία της προσωπικότητας σου τα οποία θαυμάζεις σε σένα;

Δεν θα έλεγα ότι είναι στοιχεία της προσωπικότητας μου που θαυμάζω, απλά έτσι είναι ο χαρακτήρας μου. Από πάντα με θυμάμαι χαμηλών τόνων, δεν μου άρεσε ποτέ η αυτοπροβολή. Είμαι εσωστρεφής και δεν εξωτερικεύω τα συναισθήματα μου, τα κρατάω όλα μέσα μου. Επίσης, αποφεύγω τις συγκρούσεις και αυτό καμιά φορά ο άλλος μπορεί να το εκλάβει και ως αδυναμία.

 

Ποια είναι η σχέση σας με την αδερφή σου;

Αγαπώ πάρα πολύ την αδερφή μου. Συμβουλεύουμε και είμαστε πάντα δίπλα η μία στην άλλη τόσο στις χαρές όσο και στις λύπες.

 

Ποια είναι τα έντονα διαφορετικά στοιχεία της προσωπικότητας και ποια τα κοινά σας;

Είμαστε δύο διαφορετικές προσωπικότητες με εντελώς διαφορετικούς χαρακτήρες. Η Άντρεα είναι πιο εκφραστική ως άνθρωπος, δεν κρατάει τίποτα μέσα της. Ό,τι νιώθει καλό ή άσχημο θα στο πει ωμά. Δεν είναι διπλωματική, ούτε μπορεί να προσποιηθεί. Δεν είναι χαμηλών τόνων και δεν την νοιάζει αν τσαλακωθεί η εικόνα της. Εγώ, όπως προανέφερα, είμαι χαμηλών τόνων και δεν «ανοίγομαι» εύκολα. Δεν είμαι ωμή και δεν θα πω κάτι να σε πληγώσω ακόμη κι αν είναι για το καλό σου. Δεν έχουμε ιδιαίτερα κοινά σαν άτομα, αλλά όπως λέει και η παροιμία, τα αντίθετα έλκονται!

 

Τι σκανδαλιές κάνατε όταν ήσασταν μικρές;

Κάναμε πολλές σκανδαλιές. Θυμάμαι συγκεκριμένα που μαζί με ακόμη μια φίλη ανάψαμε φωτιά δίπλα από το σπίτι μας και καλέσαμε την πυροσβεστική!

Όσον αφορά τα social media, είσαι ενεργή.

Είμαι ενεργή σε ικανοποιητικό βαθμό. Δεν είμαι φανατική και δεν ποστάρω επι καθημερινής βάσης στο instagram και στο facebook. Δεν είμαι εξαρτημένη.

 

Πώς χαρακτηρίζεις την κοινωνική ζωή στην Κύπρο; Ποια είναι η δική σου άποψη;

Η κοινωνική ζωή στην Κύπρο, έχει εξελιχθεί πολύ τα τελευταία χρόνια. Υπάρχουν αρκετές επιλογές για να περάσει κάποιος όμορφα τη μέρα του και βλέπω ταυτόχρονα τη διασκέδαση σε κοσμικούς χώρος και κέντρα διασκέδασης.

Έχεις ζήσει και στο εξωτερικό. Όταν συγκρίνεις, πώς χαρακτηρίζεις τη νοοτροπία των Κυπρίων;

Σε ορισμένα θέματα με ενοχλεί. Συγκρίνοντας με το εξωτερικό, οι Κύπριοι σκεφτόμαστε διαφορετικά. Προσωπικά, δεν με ενδιαφέρει τι θα πει ο κόσμος, τι θα κάνει και γιατί. Δεν μ΄αρέσει να κρίνω. Και βλέπω ότι ασχολούνται πολύ ο ένας με τον άλλον.

 

Επαγγελματικά ασχολείσαι με την επιχείρηση Λόρδος;

Όχι… Δούλευα στην εταιρεία μας για 9 χρόνια. Έπειτα, μετακόμισα στη Γερμανία αφού ο πρώην άντρας μου είναι από εκεί. Δέκα χρόνια αργότερα επέστρεψα στην Κύπρο με την κόρη μου και από τότε αφοσιώθηκα στο μεγάλωμα του παιδιού μου. Μου λείπει η δουλειά γενικότερα και θα ήθελα να ασχοληθώ με κάποια νέα πράγματα που με ενδιαφέρουν. Ίσως, όταν μεγαλώσει η κόρη μου να βάλω μπροστά κάποια από αυτά.

 

Μεγαλώνεις μόνη την κόρη σου;

Ναι, την μεγαλώνω μόνη. Επιστρέψαμε Κύπρο το 2011. Έχουμε άψογη σχέση με τον πρώην σύζυγο μου ο οποίος έρχεται στο νησί μας μία φορά το μήνα για να την βλέπει και να περνούν κοινό χρόνο. Είναι απέραντος ο σεβασμός και η αγάπη που έχω σε αυτόν τον άνθρωπο. Είναι πολύ καλός πατέρας και υπήρξε πολύ καλός σύζυγος.

 

Ήταν μεγάλη αλλαγή και ανατροπή για σένα να ξεσηκωθείς και να μετακομίσεις Γερμανία;

Ναι, ήταν μεγάλη ανατροπή για μένα να ζήσω Γερμανία. Με τον πρώην σύζυγο μου είχαμε γνωριστεί Κύπρο αλλά οι επαγγελματικές του υποχρεώσεις τον καλούσαν πίσω στη χώρα του. Στα δέκα χρόνια της διαμονής μου στη Γερμανία ανά τακτά διαστήματα ερχόμουν Κύπρο. Περνούσα αρκετό χρόνο μόνη κι έτσι είχα αρχίσει να παρακολουθώ μαθήματα στον τομέα της διακόσμησης. Κατάλαβα πως είναι κάτι που με γεμίζει ενώ είχα δουλέψει και με αρχιτέκτονες. Την ίδια στιγμή έμαθα άπταιστα και τη Γερμανική γλώσσα.

Αν σου δινόταν η ευκαιρία να αλλάξεις κάτι, ποιο θα ήταν αυτό;

Δεν θα άλλαζα κάτι. Με γεμίζει η ζωή μου και είμαι πολύ ευτυχισμένη.

 

Είσαι ευτυχισμένη και στην προσωπική σου ζωή;

Ναι πάρα πολύ. Και προστατεύω την προσωπική μου ζωή.

 

Ποιο είναι το μεγαλύτερο μάθημα για σένα;

Πήρα πολλά μαθήματα ζωής μέχρι σήμερα. Τον χωρισμό των γονιών μου, το πρόβλημα υγείας με τον καρκίνο που αντιμετώπισε η μητέρα μου. Επίσης το θάνατο του αγαπημένου μου παππού που μου στοίχισε πάρα πολύ, ήμασταν αρκετά συνδεδεμένοι.

 

Σε φοβίζει το πέρασμα του χρόνου;

Όταν είσαι μητέρα, εκείνο που σε ενδιαφέρει περισσότερο, είναι η υγεία και το καλό του παιδιού σου σαν μάνα. Είμαι θετικός άνθρωπος και δεν θέλω να σκέφτομαι αρνητικά.

 

Τι άφησες πίσω στο 2016 και τι απαιτείς από το 2017;

Όπως και κάθε άλλη χρονιά, έτσι και το 2016 με άφησε με όμορφες και άσχημες στιγμές. Έτσι είναι άλλωστε και η ζωή, με τα πάνω και τα κάτω της. Αυτά που με έχουν πικράνει, επιλέγω να τα αφήσω πίσω και να προχωρήσω με τις όμορφες στιγμές. Από το 2017, θέλω να είναι γεμάτο υγεία για μένα, την οικογένεια μου και όλους αυτούς που αγαπώ. Θέλω να δω την κόρη μου, που είναι ότι πιο όμορφο έχω στον κόσμο, να μεγαλώνει και να δίνει φως στις ζωές μας όπως κάνει εδώ και 11 χρόνια.

 

Παλεύεις για αυτά που θες;

Στη ζωή μου έμαθα να είμαι μαχητής και να αγωνίζομαι ενώ δύσκολα το βάζω κάτω. Είμαι αρκετά αισιόδοξη και δεν μου αρέσει να χάνω.

 

Έχεις μεγάλη αγάπη στο θέμα στυλ και αυτό φαίνεται και από την άποψη που διαθέτεις μέσα από τις προσωπικές σου επιλογές. Έχεις αδυναμία σε κάποιους σχεδιαστές;

Από μικρή αγαπούσα τη μόδα και μου άρεσε να είμαι περιποιημένη. Δεν είμαι όμως fashion victim και δεν θα ακολουθήσω ότι προστάζει η μόδα ιδιαίτερα εάν δεν με εκφράζει. Το στυλ είναι προσωπική υπόθεση και δεν είμαι “loud” στις επιλογές μου. Προτιμώ το απλό και κομψό. Μ΄αρέσουν ιδιαίτερα οιBalmain προτάσεις και έχω μεγάλη αδυναμία στα παπούτσια όπως  Aquazzura, Gianvitto Rossi και άλλα.