ΙΣΩΣ ΑΥΤΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ

Κοίταξε γύρω σου τι συμβαίνει. Τα πάντα αλλάζουν. Προτού δώσεις χρόνο να αντιληφθείς τι συμβαίνει, σε προλαβαίνουν οι καταστάσεις.

Ο χρόνος τελικά έχει νόημα. Οι ώρες παιρνούν ευχάριστα για κάποιους και βασανιστηκά για άλλους.

 

Καταλαβαίνεις πόσο ευλογημένος είσαι όταν τα έχεις όλα. Τα πάντα αποκτούν αξία. Ιδιαίτερα τα “μικρά”. Αυτά που μέχρι χθες ήταν δεδομένα. Τα φιλιά, οι αγκαλιές, το οικογενειακό τραπέζι, οι εξορμήσεις.

 

Και εσύ, βιαστικός/η πάντα να προλάβεις, δεν είχες ούτε λεπτό πριν μερικές μέρες να νιώσεις ευγνωμοσύνη. Γιατί ένιωθες όπως όλοι ότι υπάρχει άφθονος χρόνος. 

 

Βρισκόμαστε ακινητοποιημένοι, σε μια καραντίνα που δείχνει αληθινούς χαρακτήρες. Είμαστε θεατές των εξελίξεων. Και βασικό κριτήριο η υγεία μας.  

 

Αναθεωρείς, βρίσκεσαι μόνος/η με τον εαυτό σου και αναμετριέσαι μαζί του… Άλλοι αντέχουν αυτό που αντικρύζουν και άλλοι όχι. Το ίδιο συμβαίνει και με τους ανθρώπους με τους οποίους ζεις… Είτε σε χωράει το σπίτι αυτές τις μέρες και προσπαθείς να εκμεταλλευτείς όσα θετικά μπορεί να έχει αυτή η κατάσταση, γιατί υπάρχουν πολλά συν, είτε δεν σε χωράνε οι τόποι.

Δεν ξέρω σε ποια από τις δύο κατηγορίες ανήκεις αλλά σου εύχομαι να μην νιώθεις κενός/η.

Είναι σαν η ζωή να αποφάσισε να βάλει σε όλους μας μια παύση, την ίδια στιγμή. Για να αναθεωρήσουμε, να αναλογιστούμε.

Σαν να μας δίνει απλόχερα μια δεύτερη ευκαιρία για τόσους πολλούς λόγους. Για να σταματήσουμε τους γρήγορους ρυθμούς μας. Για να αντιληφθούμε πως υπάρχουν πιο σημαντικά πράγματα από το εγώ μας. Για να μας θυμίσει πως σε αυτό τον πλανήτη δεν ζούμε μόνοι. Δεν είμαστε εμείς οι κυρίαρχοι.

Και πολλά άλλα όμως… Για να μας δώσει μια δεύτερη ευκαιρία. Για να δράσουμε. Για να δούμε εάν είμαστε ευχαριστημένοι με όσα ζήσαμε μέχρι σήμερα. Για να σηκώσουμε το τηλέφωνο και να ζητήσουμε συγγνώμη στους ανθρώπους μας. Ακόμη και τους πολύ μακρινούς… Για να πούμε αυτά τα ανείπωτα Σ αγαπώ που δεν βρίσκαμε το θάρρος να ξεστομίσουμε. Για να δείξουμε στους γύρω μας ότι όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε αυτό τον κόσμο καλύτερο. Ξέρείς, ίσως για τον κάθε ένα μας, αυτή να είναι η δεύτερη ευκαιρία που ψάχναμε.