ΚΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΠΡΩΗΝ: ΤΑ 2 ΛΑΘΗ ΤΗΣ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΣ ΠΟΥ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ

Κακή διατροφή, επικοινωνία με πρώην -Τα λάθη της καραντίνας που μπορεί να σου κοστίσουν ακριβά

Οι ατελείωτες ώρες μέσα στο σπίτι, ο καναπές, οι ταινίες και οι σειρές, έγιναν τρόπος ζωής, από ζητούμενα και goals που υπήρξαν κάποτε. Αυτή η μετάβαση, από τους φρενήρεις ρυθμούς, στην καραντίνα, έφερε στην επιφάνεια έναν διαφορετικό τρόπο ζωής. Όχι απαραίτητα κακό, αν ξέρουμε πώς να τον διαχειριστούμε.

Πολλοί από εμάς έπεσαν από νωρίς σε αρκετά λάθη (που ενδεχομένως να μας βοήθησαν προς στιγμή) και καλό είναι περνώντας ο καιρός να αρχίσουμε να τα διορθώνουμε.

Κακή διατροφή

Είναι γεγονός ότι οι περισσότεροι το έχουμε ρίξει στη μαγειρική, γιατί είναι ένας δημιουργικός τρόπος να περνάμε την ώρα μας και να χαρίζουμε στον εαυτό μας μικρές απολαύσεις, αλλά φροντίστε να μην το παρακάνετε. Δηλαδή δεν χρειάζεται κάθε μέρα να φτιάχνετε ένα καινούργιο γλυκό, ούτε να πειραματίζεστε με τις πιο περίπλοκες και λιπαρές συνταγές που βρίσκετε στο διαδίκτυο. Προτιμήστε πιο υγιεινά και ισορροπημένα γεύματα, με αρκετά λαχανικά, αποφύγετε το κρέας, προσπαθήστε να βρείτε φρέσκα ψάρια και κυρίως βάλτε ένα πρόγραμμα ώστε να μην τσιμπολογάτε όλη μέρα από τη βαρεμάρα.

Τα περιττά κιλά της καραντίνας θα χαθούν με πολύ κόπο, ενώ ταυτόχρονα επιβαρύνετε τον οργανισμό, προκαλώντας του πιθανόν προβλήματα και μάλιστα σε μια περίοδο που το ανοσοποιητικό μας σύστημα πρέπει να ενισχύεται. Μην παραλείπετε επίσης να κάνετε κάποια μορφή άσκησης, είτε εκτός σπιτιού -τρέξιμο και περπάτημα δηλαδή- είτε εντός, ακολουθώντας κάποιο πρόγραμμα που μπορείτε εύκολα και δωρεάν να βρείτε στο διαδίκτυο.

Διαταραχές ύπνου

Πολλοί θεωρούν ότι η καραντίνα είναι μια ευκαιρία για ξεκούραση και ένας τρόπος να αναπληρώσουν τον χαμένο ύπνο. Όμως αυτό που συμβαίνει είναι πως το πρόγραμμά μας έχει διαταραχθεί, με αποτέλεσμα να κοιμόμαστε πολύ αργά, κάνοντας ατελείωτο binge watching. Προσπαθείτε να αλλάξετε αυτή την κακή συνήθεια που δεν κάνει καλό στον οργανισμό σας, γιατί όταν τελειώσει αυτή η περιπέτεια θα πρέπει να ξαναβρείτε τον κανονικό σας ρυθμό. Αν θέλετε να δείτε την αγαπημένη σας σειρά, προτιμήστε να ξεκινήσετε νωρίς την προβολή ώστε να μην σας πάρει το ξημέρωμα, και βάλτε ένα αυστηρό χρονοδιάγραμμα ώστε να μην απορυθμίσετε το βιολογικό σας ρολόι. Να θυμάστε ότι ο βραδινός ύπνος και τα οφέλη του δεν αναπληρώνονται όσες ώρες κι αν κοιμηθείτε μετά κατά τη διάρκεια της μέρας.

Υπερβολική χρήση του ίντερνετ

Ο χρόνος περνάει βασανιστικά αργά στην καραντίνα και επίσης η ανάγκη για επικοινωνία είναι μεγάλη. Οπότε οι ώρες που βρισκόμαστε στο ίντερνετ είτε για να μιλήσουμε με φίλους, είτε για να ενημερωθούμε, είτε ακόμα κι αν παίζουμε παιχνίδια είναι πάρα πολλές. Όμως η αλόγιστη χρήση του υπολογιστή προκαλεί εθισμό και επίσης έχει ως αποτέλεσμα ημικρανίες και πονοκεφάλους. Οπότε καλό είναι να κάνετε διαλείμματα και να κλείνετε εντελώς τον υπολογιστή και το κινητό σας μέσα στη μέρα, ώστε να αποφορτίζεστε και να ξεκουράζεστε.

Προσοχή επίσης στις διαδικτυακές γνωριμίες που αυτό τον καιρό δίνουν και παίρνουν. Τα φαινόμενα συχνά απατούν, πόσο μάλλον όταν είναι και ακριβώς φαινόμενα. Μπορεί να έχετε ανάγκη να μιλήσετε με κάποιον, όμως να θυμάστε πως οι συνθήκες που ζούμε είναι ειδικές οπότε και η επικοινωνία μέσω του διαδικτύου δεν είναι πάντα αντιπροσωπευτική της πραγματικότητας.

Άσκοπες αγορές

Περπατώντας την ώρα σας στο διαδίκτυο και με τα μαγαζιά κλειστά, μπορεί να σας πιάσει μια καταναλωτική μανία, ειδικά τώρα που αρκετές εταιρείες έχουν δελεαστικές προσφορές. Μην παρασύρεστε όμως από μια εικόνα, να είστε προσεκτικοί και να σκεφτείτε αν πραγματικά έχετε ανάγκη ένα καινούργιο γκάτζετ για την κουζίνα σας ή ένα επιπλέον ζευγάρι παπούτσια. Μην σπαταλάτε άσκοπα τα χρήματά σας σε ψώνια που μετά θα σας είναι εντελώς άχρηστα, γιατί ο τραπεζικός λογαριασμός σας θα μειωθεί χωρίς να το καταλάβετε.

Αφήστε τις σημαντικές αποφάσεις για αργότερα

Μπορεί η απομόνωση να είναι μια ευκαιρία να βάλετε σε τάξη τις σκέψεις σας και να κάνετε την περίφημη ενδοσκόπηση για την οποία πολύς λόγος γίνεται, όμως να θυμάστε πως οι αποφάσεις αυτή τη στιγμή δεν γίνονται με καθαρό μυαλό. Μην βιαστείτε να αποφασίσετε ένα χωρισμό, έναν γάμο, μια οριστική αλλαγή πλεύσης στα επαγγελματική σας, μια μετακόμιση σε άλλο μέρος, γιατί όλα αυτά μπορεί αργότερα να αποδειχτούν απλώς βεβιασμένες κινήσεις. Όσα μας συμβαίνουν αυτή την εποχή, σίγουρα μας επιφορτίζουν με τον ένα ή τον άλλον τρόπο οπότε αφήστε τον χρόνο να περάσει και κάντε υπομονή μέχρι να δείτε πραγματικά πώς θα είναι τα δεδομένα στη ζωή σας μετά.

Πηγή: bovary.gr