ΚΑΛΗΣΘΕΝΗ ΧΡΙΣΤΟΦΗ: Η ΔΥΝΑΜΗ ΨΥΧΗΣ ΤΗΣ ΒΑΖΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΓΥΑΛΙΑ

Η Καλησθένη Χριστοφή είναι μια νέα κοπέλα με τόση δύναμη ψυχής που την θαυμάζεις.

Αγαπά τη ζωή, απολαμβάνει την κάθε στιγμή, νιώθει πάντα ευγνώμων και δεν σταματά ποτέ, να εμπνέει και να δίνει δύναμη στον κόσμο γύρω της.

Τι σημαίνει να τα έχεις όλα και πόσο ευχαριστημένος είσαι με όσα απλόχερα σου χαρίζονται; Τι κάνει ο κάθε ένας από εμάς, όταν τον χρειαστεί ο άνθρωπος που βρίσκεται δίπλα του;

Η Καλησθένη Χριστοφή πετυχαίνει κάθε μέρα πολλά με πρώτο και καλύτερο να αγαπά τον εαυτό της και να σκορπίζει αυτή την αγάπη, την ελπίδα, τη δύναμη και χαρά, στον κόσμο γύρω της.

“Ναι τα καταφέραμε”, γράφει κάτω από τη λεζάντα αυτής της φωτογραφίας. Μετά από πολλά χρόνια και επιμονή, είμαι όρθια” 

Η ιστορία της θα σας συγκινήσει και θα σας προκαλέσει να δείτε τη ζωή, με άλλο μάτι.

«Κάθε μέρα στη ζωή μας, είναι μια ευκαιρία να γινόμαστε καλύτεροι. Δεν χρειάζεσαι ποτέ αρκετούς φίλους γύρω σου. Μόνο λίγους, καλούς και αληθινούς. Κι εγώ είμαι τυχερή γιατί τους έχω στη ζωή μου»

Η Καλησθένη βρίσκεται σε αναπηρικό καροτσάκι όμως αρπάζει κάθε ευκαιρία που πολλές φορές δημιουργεί η ίδια στον εαυτό της για να βγαίνει έξω, να απολαμβάνει έναν καφέ με καλούς φίλους, να γελά δυνατά, να σκορπά χαρά γύρω της.

Μέσα σε όλα αυτά όμως, μας λέει πόσο πολύ απολαμβάνει να βρίσκεται με τον βαφτιστικό, τα ανηψάκια και βεβαίως το σκύλο της για αυτή την ασύγκριτη ανιδιοτελή αγάπη που αισθάνεται όταν είναι μαζί τους.

Θα την βρεις στα social media να μοιράζεται όμορφες στιγμές της. Μάλιστα δημιούργησε πρόσφατα και τη δική της σελίδα «Μια αγκαλιά γεμάτη αγάπη».

«Η ιδέα και η δημιουργία της ομάδας στο Facebook, προέκυψε από μια δική μου ανάγκη να βγαίνω έξω για καφέ, να μαθαίνω νέα πράγματα, να μοιράζομαι. Στόχος μου είναι να παροτρύνω ανθρώπους με αναπηρία να βγαίνουν έξω από το σπίτι, να έρχονται σε επαφή με νέους ανθρώπους, να δώσουμε όλοι μαζί την ευκαιρία στον κόσμο να δει ότι δεν διαφέρουμε και ότι μπορούμε να συμμετέχουμε παντού φτάνει να υπάρχουν άνθρωποι με αγνοί ψυχή, που να θέλουν να μας στηρίξουν.

Θέλω κι εμείς να έχουμε χώρους και να μπορούμε να συναντιόμαστε, να μαθαίνουμε σκάκι, τάβλι, μπιρίμπα, χορό, τραγούδι, τοξοβολία, σκοποβολή».

Η Καλησθένη  έχει τόση δύναμη ψυχής, που θα θες να την γνωρίσεις. Μάλιστα, συμμετέχει και σε Υπερμαραθώνιο με στόχο να βοηθήσει συνανθρώπους μας που το χρειάζονται

«Ο Υπερμαραθώνιος είναι μια εκδήλωση που διοργανώνει η ομάδα δρομέων ΟΥΚ σε συνεργασία με το Δομικό Κίνημα Κύπρου και τον Ναυτικό Όμιλο Λεμεσού. Στόχος να ενισχύσουν το σπουδαίο έργο του Συνδέσμου Ένα Όνειρο, Μια Ευχή για παιδιά με καρκίνο και Λευχαιμία. Ακόμη όμως πιο μεγάλος είναι ο σκοπός αυτής της όμορφης εκδήλωσης αφού στόχος είναι η δημιουργία ξεχωριστής, χειρουργικής μονάδας στο Παιδοογκολογικό του Μακάριου Νοσοκομείου. Η συμμετοχή μου με αυτή την υπέροχη ομάδα έγινε κατόπιν παρότρυνσης εκπαιδεύτριας μου για να δοκιμάσω το αγωνιστικό τροχοκάθισμα της ομάδας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 15 Σεμτεμβριου από την Αγία Ναπα μέχρι τη Λεμεσό.

Θα αναρωτιέσαι κι εσύ από που βρίσκει τόση δύναμη

«Δύναμη παίρνω από την προσευχή μου στο Θεό και την Παναγια. Αξίζει όλοι μας, κάθε μέρα να ευχαριστούμε το Θεό γιατί μας δίνει την ευκαιρία να μάθουμε κάτι καινούριο και να δημιουργήσουμε κάτι όμορφο. Κάθε μέρα είναι μια νέα ευκαιρία για όλους, να γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι».