ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ: ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΔΟΤΩΝ

Το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα έχει διαθέσει δέκα χιλιάδες μπατονέτες αξίας €5000, τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα, για εξετάσεις του #covid-19

Αν και οι  μπατονέτες αυτές προορίζονταν για την εγγραφή νέων εθελοντών δοτών μυελού των οστών, προτεραιότητα μας τώρα είναι η ασφάλεια των δοτών και των ασθενών μας. 

 

Δυστυχώς οι συνθήκες που επικρατούν σήμερα, κάνουν τη δωρεάν μοσχευμάτων μυελού των οστών πολύ δύσκολη, ιδιαίτερα όσον αφορά την αεροπορική μεταφορά τους στα μεταμοσχευτικά κέντρα όπου νοσηλεύονται οι ασθενείς.

 

Παρόλα αυτά, το προσωπικό του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος αλλά και του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των ασθενών μας, για μια δεύτερη ευκαιρία ζωής.

 

Σε αρκετές περιπτώσεις τα μοσχεύματα συλλέγονται και κρυοσυντηρούνται για να μεταφερθούν κάτω από ειδικές συνθήκες με πτήσεις cargo. Τα μοσχεύματα αυτά παραλαμβάνονται στο αεροδρόμιο από εξειδικευμένους μεταφορείς και μεταφέρονται στα μεταμοσχευτικά κέντρα.

 

Αξιοσημείωτη είναι η άμεση ανταπόκριση των εθελοντών μας στο κάλεσμα τουΙδρύματος για εξυπηρέτηση των ασθενών που μας έχουν ανάγκη, παρόλο τοφόβο, με βάση τα νέα δεδομένα, προσέλευσης στα ιατρικά κέντρα.