ΚΛΕΙΤΟΣ ΝΕΟΚΛΗ: Ο ΚΥΠΡΙΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΕΒΕΙ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ ΑΜΑ ΝΤΑΜΠΛΑΜ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΠΑΙΔΙΑ

Όταν η αγάπη σου για πεζοπορία, ορειβασία και αναρρίχηση σού προσφέρουν ανεπανάληπτες και μοναδικές στιγμές, τότε σίγουρα επιζητείς νέες και ακόμα πιο δυνατές εμπειρίες.

Συναντήσαμε τον Κλείτο Νεοκλή στη Λάρνακα όπου μας μίλησε για το επόμενο ταξίδι του στο ανατολικό Νεπάλ. Αποφάσισε, μετά από δική του πρωτοβουλία, να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια να αναρριχηθεί στην υψηλότερη κορυφή (6.856 μ.) του βουνού Άμα Νταμπλάμ της οροσειράς Ιμαλαΐων με σκοπό την ενίσχυση του φιλανθρωπικού και μη κερδοσκοπικού ιδρύματος «Περπατώντας με την Έλενα», το οποίο στηρίζει παιδιά που πάσχουν από μακροχρόνιες ασθένειες, ορφανά και άτομα με οικονομικές ανάγκες.

 

Η αποστολή θα αναχωρήσει από την Κύπρο στις 9 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει μέχρι το Νοέμβριο 2018. Η περίοδος που επέλεξε δεν είναι τυχαία, καθότι πρόκειται για ένα διάστημα που δεν αναμένεται η έναρξη των μουσώνων. Το εγχείρημα του απαιτεί πολύ καλή προετοιμασία, δύναμη, θέληση και αποφασιστικότητα.

Θα χρειαστεί γύρω στις 2-3 εβδομάδες μέχρι να καταφέρει να ανέβει στην κορυφή του βουνού, ενώ θα φροντίσει να μεταφέρει μαζί του και τον απαραίτητο εξοπλισμό για την αναρρίχηση και την κατασκήνωση.

Δεν μπορεί οποιοσδήποτε να κάνει αναρρίχηση στη συγκεκριμένη περιοχή και γι’ αυτό το λόγο εξασφάλισε ειδική άδεια από το κράτος του Νεπάλ. Επίσης, σε όλη την προσπάθειά του δεν θα είναι μόνος, αλλά θα συνοδεύεται από ένα φίλο του και ένα ντόπιο οδηγό βουνού που γνωρίζει πολύ καλά την περιοχή.

«Η προσπάθεια μου είναι συμβολική, καθώς όλοι σε κάποια φάση της ζωής μας περνούμε δύσκολες στιγμές που ορθώνονται σαν βουνό μπροστά μας και πρέπει να το ανέβουμε με όλες του τις δυσκολίες για να μπορέσουμε να δούμε πόσο ωραία είναι η ζωή ξανά…» Κ.Ν. Ο Κλείτος Νεοκλή ασχολείται αρκετά με τη φύση και ανήκει στην ομάδα της Cyprus From Air, τα παιδιά που ανακαλύπτουν κάθε όμορφη γωνιά του νησιού μας. 

 

Επισκεφθείτε τον ιστοχώρο «Περπατώντας με την Έλενα»: www.walkingwithelena.org και μάθετε πώς μπορείτε να βοηθήσετε κι εσείς