ΚΥΠΡΙΕΣ ΣΕ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΓΕΜΑΤΟ ΓΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΑ

Ο Σύλλογος Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας ως γνήσιος Πρεσβευτής Γαστρονομίας του τόπου μας εκπροσώπησε το νησί μας στο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας.

Στις 5 Απριλίου 2019 τετραμελής αποστολή μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου με επικεφαλής τη πρόεδρο αναχώρησαν για να συμμετάσχουν στο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας στο Ηράκλειο Κρήτης. Η εκδήλωση διοργανώθηκε στις 8 Απριλίου στον εκθεσιακό χώρο στις Γούρνες από το φορέα Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας και υποστηρίχθηκε από την Περιφέρεια Κρήτης. Στην εκδήλωση συμμετείχαν 58 Σύλλογοι από την Κρήτη, ένας από τη Σίφνο και ένας από την Κύπρο.

Η Κυπριακή αποστολή απαρτιζόταν από την πρόεδρο του Συλλόγου κ. Άννα Κοσμά, την αντιπρόεδρο κ. Γεωργία Ποιηταρίδου, κ. Δέσπω Χαραλάμπους μέλος του Συλλόγου και πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου Κοφίνου καθώς και την κ. Μαρία Γεωργίου επίσης μέλος του Συλλόγου και πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου Μαρί.

Η συμμετοχή του Συλλόγου είχε στόχο την προώθηση και προβολή της γαστρονομίας του τόπου μας. Πάνω από 4000 χιλιάδες επισκέπτες πέρασαν από την έκθεση. Πολλοί επώνυμοι και ανώνυμοι επισκέφθηκαν  το περίπτερο μας και αφού κεράστηκαν έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Τοπικά προϊόντα προσφέρθηκαν στους επισκέπτες με την κουμανταρία να κυριαρχεί το ενδιαφέρον. Το γλυκό αμυδγάλου, ο σουτζιούκκος, οι τρεμιθθόπιτες, οι γλυσταρκές, το γλυκό καριδάκι, οι συκόπιτες, το χαλλούμι, η λούντζα, τα κουλουράκια με κρασί, τα λουκούμια και το τριαντάφυλο κέρδισαν τις εντυπώσεις.

 

Ένα γαστρονομικό αντάμωμα στέφθηκε με επιτυχία. Συγχαίρουμε τους διοργανωτές και τους ευχαριστούμε για τη φιλοξενία.