ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΕΝΑΣ ΑΝΔΡΑΣ ΚΡΑΤΑ ΑΠΟΣΤΑΣΗ, ΑΝ ΚΑΙ ΣΕ ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΥ

Είσαι γυναίκα που ακούει το ένστικτό της και μερικές φορές όχι μόνο το ακούς, αλλά αισθάνεσαι ότι θα πάρει μορφή και θα βγει από μέσα σου, είτε για να σε μουτζώσει που το αγνοείς είτε για να σε χαστουκίσει που το υποτιμάς…

Πόσες φορές να σου πω να διαβάσεις τη λίστα μου για να καταλάβεις έστω και λιγάκι την ψυχολογία του άνδρα που σε θέλει, αλλά για κάποιους “ανεξιχνίαστους” λόγους δεν κάνει το βήμα να σε πλησιάσει…

 

Δεν του ξεκαθάρισες αν τον γουστάρεις και φοβάται την απόρριψη. Μην νομίζεις, παιδάκια είναι οι άνδρες, πρέπει να τα πάρεις από το χέρι και να τους μιλήσεις… αλλά χρειάζεται θάρρος και τόλμη από τη δική σου πλευρά για να το κάνεις. Τι κι αν του το είπες εμμέσως πλην σαφώς, τι κι αν βλέπεις όλα τα stories του, τι κι αν κάνεις like σε όλες τις αναρτήσεις του, τι κι αν λιώνεις κάθε φορά που συναντιούνται τα βλέμματά σας… αυτός θέλει να του το γράψεις σε πανό και να πάρεις κι ένα μεγάφωνο για να του πεις ότι τον θέλεις. Τέτοια ρεζιλέματα (αλλά χαριτωμένα).

 

Είναι πληγωμένος ακόμη από την προηγούμενη του σχέση και φοβάται να ξαναμπεί σε άλλη, μήπως και χάσει ξανά το χρόνο του ή πληγωθεί και πάλι η ψυχή του. Αν διαπιστώσεις κάτι τέτοιο, ίσως να μην μπορείς καν να τον βοηθήσεις εσύ η ίδια και να μην κάνει για σένα. Ας καθίσει μόνος του καμιά δεκαριά-εικοσαριά χρόνια μέχρι να ξεπεράσει την άλλη, κι αν βρει μετά γυναίκα, σφύρα μου…

 

Είναι έτοιμος για γάμο και αναζητά μία γυναίκα που να είναι έτοιμη κι αυτή για το μεγάλο βήμα. Αν δεν του έχεις εκφράσει τις σκέψεις σου περί γάμου, ίσως να πιστεύει ότι δεν θες να παντρευτείς. Μα κι αυτός, δεν σε ρώτησε και ποτέ… Οι περισσότερες γυναίκες δεν εκφραζόμαστε έτσι εύκολα για γάμο, αν και αυτό θέλουμε πιο πολύ (μην μας κολλήσουν και την ταμπέλα της απελπισμένης).

 

Είναι αναποφάσιστος. Δεν θα κάνει πρώτος το βήμα να σου μιλήσει και αν το κάνει δεν θα είναι για πολλά λεπτά, διότι είτε θα αλλάξει χρώμα είτε θα στρέψει τι βλέμμα του αλλού… Αν είσαι κι εσύ ντροπαλή, χλωμό βλέπω το θέμα. Δεν θα κάνει ούτε ο ένας ούτε ο άλλος ένα βήμα μπροστά. Θα χρειαστείτε διαμεσολαβητή… αλλά κι εδώ σου έχω μία λύση. Όλο και κάποια κοινή γνωστή ή κοινό γνωστό έχετε!

 

Ψάχνει την τέλεια γυναίκα κι αν είδε έστω και μία παρανυχίδα σου που δεν του άρεσε, ίσως και να σου έβαλε Χ, άρα θα πρέπει εσύ να τον ξεγράψεις και να προχωρήσεις. Το έχουν αυτό μερικοί άνδρες… αναζητούν μία σύντροφο εξαιρετικά τέλεια σε όλα, πράγμα δύσκολο.

 

Μόλις συνδεθεί με το wifi, τσουπ πετάγονται δεξιά και αριστερά μηνυματάκια από διάφορες φίλες, ποικίλων ειδών, που τον αποσυντονίζουν. Αν συνομιλεί με πολλές κοπέλες, θα δυσκολευτεί να κάνει focus σε μία και σίγουρα ούτε εσύ θα τον πάρεις ποτέ στα σοβαρά.

 

Έχει συνηθίσει να μην είναι ο κυνηγός. Δεν θα σου στείλει ποτέ με δική του πρωτοβουλία μήνυμα, δεν θα σηκωθεί από την αναπαυτική του καρέκλα για να σε αναζητήσει εκεί όπου ξέρει ότι συχνάζεις κι αν σε δει σε κάποια συγκέντρωση δεν θα έρθει να σου μιλήσει, γιατί θα αναμένει να το κάνεις εσύ αυτό. Έχει χάσει το ρόλο του ως άνδρας κυνηγός και κανείς δεν του το λέει κατάμουτρα για να ξυπνήσει. Δεν ξέρει ότι τα καλά κορίτσια δεν είναι κυνηγοί…

 

Είναι ωραίος, αλλά έχει χαμηλή αυτοπεποίθηση και τα βλέπει όλα μαύρα. Θεωρεί ότι, είτε κάνει το πρώτο βήμα είτε όχι, η έκβαση θα είναι τραγική. Πιστεύει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει κάτι ανάμεσά σας, γιατί έτσι είναι ρυθμισμένος ο εγκέφαλός του και δεν το λέω με κακή έννοια. Έχει κολλήματα που πρέπει να τα ξεπεράσει για να έρθει σε σένα.

 

Έχει ψυχαναγκασμούς και φοβάται ότι μία γυναίκα θα τον απορρίψει αμέσως μόλις ανακαλύψει τις ιδιοτροπίες του. Βρε, άμα σε θέλει, θα βρίσκει χαριτωμένους και τους ψυχαναγκασμούς σου με την καθαριότητα, το συγύρισμα… μέχρι και το πώς θες να τοποθετείται το χαρτί υγείας στο μπάνιο.

 

Δεν είναι σταθερός στις σχέσεις του. Σκέφτεται ότι αν κάνει σχέση μαζί σου, ίσως στους έξι μήνες να έχει βαρεθεί και δεν θα ξέρει και πώς να σου το ανακοινώσει. Ναι, υπάρχουν τέτοιοι άνδρες που βαριούνται εύκολα, διότι έχουν πολλές υποψήφιες στη σειρά που αναμένουν να πάρουν τη θέση σου. Μην ξεχνάς κιόλας ότι μία νέα παρουσία είναι και πιο γοητευτική από την προηγούμενη… τουλάχιστον στα μάτια μερικών.

 

Τρέμει στην ιδέα των ευθυνών. Φοβάται να αναλάβει την ευθύνη μίας συγκατοίκησης ή του ερχομού ενός παιδιού. Είναι συνηθισμένος να σχολάει, να πηγαίνει χαλαρά στο γυμναστήριό του και μετά να βγαίνει για καφέ ή ποτό με τους φίλους του. Έχει συνηθίσει σε ένα άλλο κόσμο όπου συζεί μόνο με τον εαυτό του και το απολαμβάνει. Έχει το κεφάλι του ήσυχο.

 

Είναι τσιγκούνης. Αν δεν έχεις κυβερνητική δουλειά ή υψηλή θέση σε μία ιδιωτική εταιρεία, δεν του κάνεις. Δεν θέλει να αναγκαστεί σε κάποια φάση να σε συντηρεί κιόλας. Υπάρχουν τέτοιοι τύποι, όσο κι αν ακούγεται σκληρό. Ούτε ένα δεκάευρω δεν θέλουν να βγάλουν από την τσέπη τους για τη σύντροφό τους, γιατί έμαθαν να αποταμιεύουν και να κάνουν παντού οικονομία. Τρέμει στην ιδέα μήπως μείνεις άνεργη και αναγκαστεί για μερικούς μήνες να σε χαρτζιλικώνει. Κάποιοι, εδώ που τα λέμε, τις στέλνουν πίσω στον μπαμπά τους μέχρι να ξαναβρούν την dream job και να επιστρέψουν και πάλι στους “ασφαλείς” ώμους τους.

 

Είναι εγωιστής… τόσο πολύ που δεν καταδέχεται να κάνει το πρώτο βήμα. Κι αν κάνει ένα βήμα, θα θέλει να κάνεις εσύ άλλα δώδεκα. Με αυτή τη λογική όμως ούτε tango δεν μπορείτε να χορέψετε, ούτε να περπατήσετε μαζί μέχρι το περίπτερο. Ένας άνδρας με υπέρμετρο εγωισμό δεν μπορεί να αγαπήσει…

 

Αυτά, βέβαια, είναι μερικά παραδείγματα και δεν αφορούν όλο τον απανταχού ανδρικό πληθυσμό. Είμαι σίγουρη, όμως, πως διαβάζοντάς τα όλο και κάποιος θα πέρασε από το μυαλό σου…

 

Στην τελική, άβυσσος η ψυχή του άνδρα… και δεν είσαι τώρα για σεμινάρια γύρω από την ανδρική ψυχολογία και πώς να τον κατακτήσεις/αποπλανήσεις.