ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΕΝΑΣ ΕΓΩΙΣΤΗΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΑΓΑΠΗΣΕΙ

Εγώ σου τα έλεγα, αλλά εσύ δεν με άκουγες.

Ακόμη σκουπίζω τα χιλιάδες κομπλιμέντα που έχουν πέσει στο πάτωμα και απευθύνονταν στον άνδρα που σου πήρε τα μυαλά και τα δικά μου αυτιά. Τι να πρωτοθυμηθώ απ’ όλα όσα μου είπες. Δεν έχανες λεπτό που να μην τον αποθεώσεις, αλλά ξέχασες να μου πεις το πιο σημαντικό… ότι είναι εγωιστής.

 

Αν άρχιζες από αυτή τη λέξη, θα σου σταματούσα τη φορά, αφού ένας άνδρας εγωιστής είναι ανίκανος να αγαπήσει.

 

Δεν μπορεί να σε αγαπήσει, γιατί πάνω απ’ όλα βάζει τον εγωισμό του, τον εαυτό του.

 

Συνέχεια σκέφτεται τι είναι αυτό που ευχαριστεί τον ίδιο και δεν τον ενδιαφέρουν τα δικά σου θέλω, αν δεν συνάδουν με τα δικά του.

 

Μη διανοηθείς να τον θυμώσεις, γιατί αμέσως θα χάσει κάθε ενδιαφέρον για σένα. Μία ρήξη αρκεί για να αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση της σχέσης σας.

 

Δεν μπορεί να δεθεί, να συνδεθεί μαζί σου, γιατί ποτέ δεν θα είσαι η προτεραιότητά του. Η καριέρα του και οι ασχολίες του είναι πάντα πάνω από σένα.

 

Συνήθως βάζει πάνω απ’ όλα τους γονείς του, ακόμα κι αν είναι παντρεμένος μαζί σου. Δεν είσαι αίμα του και ποτέ δεν θα σε νιώσει απόλυτα δικό του άνθρωπο.

 

Η εμφάνιση και γενικότερα η εικόνα του, τον απασχολεί πάρα πολύ. Θέλει να είναι ντυμένος στην εντέλεια και συνήθως με επώνυμα ρούχα.

 

Ο ναρκισσισμός θα μπορούσε να είναι μία λέξη-αυτοκόλλητο πάνω στο μέτωπό του. Πάρε παράδειγμα τις αμέτρητες selfies που βγάζει και δες πώς καίγεται για τη βροχή Likes.

 

Ακόμη κι αν πόσταρες ένα ολόκληρο άλμπουμ με φωτογραφίες σας, θα χαρίσει Like μόνο σε αυτές όπου απεικονίζεται ο ίδιος. Σκασίλα του αν δεν επιβράβευσε αυτές όπου είσαι solo.

 

Τσακωθήκατε και του κρατάς μούτρα; Το λογικό είναι να περιμένεις έστω μία κίνηση συμφιλίωσης εκ μέρους του. Πίστεψέ με θα περιμένεις μέχρι να δεις τα δισέγγονά του. Δεν θα ρίξει τον εγωισμό του ποτέ και για κανένα άνθρωπο.

 

Έχεις έρθει σε κόντρα με δικό του άτομο; Δεν θα σε υποστηρίξει, έστω κι αν του επισυνάψεις ένα τόμο λόγους που δείχνουν ότι δεν ήταν δικό σου το λάθος. Για εκείνον εσύ φταις.

 

Δεν έχεις βάψει τα νύχια σου; Κόπηκες κατευθείαν. Σε θέλει στην τρίχα μέρα νύχτα, είτε βρέχει είτε χιονίζει, είτε είσαι με ίωση στο κρεβάτι είτε με το τσιρότο στο χέρι.

 

Κυκλοφοράς μαζί του και δεν είσαι υπερπαραγωγή; Καλά κάνεις, διότι δεν θέλει να τον επισκιάζεις με τίποτα.

 

Έχεις καλύτερη θέση εργασίας και αμείβεσαι περισσότερο απ’ αυτόν; Νιώθει να βράζει στο ζουμί του. Καλύτερα να  αρχίσεις να ψάχνεις για μία απλή δουλειά, αν θες να είσαι μαζί του.

 

Σε θέλει, αλλά θέλει να τον θέλεις και χωρίς να σε θέλει. Με λίγα λόγια, δεν ξέρει τι θέλει, αφού μόνο τον εαυτό του αγαπά.