ΜΑΡΙΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ: Η ΚΥΠΡΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΠΟΥ ΕΜΠΝΕΕΙ

«Τα έχασα όλα. Έμεινα χωρίς δουλειά, με ένα διαζύγιο και δύο παιδιά. Έπρεπε να βρω τον τρόπο να αντεπεξέλθω και να τα καταφέρω»

Η ιδιοκτήτρια των Umami κατάφερε να ανατρέψει τα δεδομένα στη ζωή της, να αλλάξει την πορεία των καταστάσεων, να τολμήσει χωρίς τίποτα δεδομένο και σίγουρο, με αποτέλεσμα σήμερα, να εμπνέει αρκετές γυναίκες ανάμεσα μας που είτε πέρασαν, είτε διανύουν παρόμοιες καταστάσεις τόσο στην επαγγελματική όσο και στην οικογενειακή τους ζωή.

Η Μαρία Αντωνίου, ως μια από τις Top 10 Entrepreneurs στη λίστα του περιοδικού Dolcecy, εμπνέει με την ιστορία της.

«Όταν έγινε το κούρεμα είχα χάσει τη δουλειά μου. Την ίδια περίοδο είχα πάρει και διαζύγιο. Βρέθηκα μονογονιός χωρίς δουλειά, χωρίς να ξέρω τι με περιμένει. Ήταν πάρα πολύ δύσκολο για μένα αφού ως επαγγελματίας σεφ και μητέρα, σήμαινε πως θα έπρεπε να δουλεύω με βάρδιες. Πάντοτε όμως, είχα τη σκέψη στο μυαλό μου το γεγονός ότι μεγάλωσα σε ένα περιβάλλον με γονείς που βρίσκονταν πίσω από το τιμόνι της δικής τους δουλειάς. Και έτσι, αποφάσισα όλα αυτά που μου συνέβαιναν, να τα αντιμετωπίσω ως μια ευκαιρία. Ότι δηλαδή μου έδινε η ζωή  μέσα από τις δυσκολίες και τις προκλήσεις που είχα να αντιμετωπίσω, την ευκαιρία να δημιουργήσω κάτι δικό μου. Ξεκίνησα να ψάχνω χώρο και αφού το σκέφτηκα λίγο, ο συνιδιοκτήτης μου, μου πρότεινε να δημιουργήσουμε έναν χώρο sushi. Δεν είχα ιδέα για την ιαπωνική κουζίνα, ταξίδεψα όμως στο εξωτερικό και έμαθα τα πάντα δίπλα από έναν καταξιωμένο σεφ. Και επέστρεψα πιο έτοιμη από ποτέ για να αρχίσουμε το δικό μας project».

Διαβάστε όλο το success story της στο Dolcecy περιοδικό το οποίο μπορείτε να βρείτε και στα εστιατόρια Umami αλλά και

κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ