ΜΑΡΙΝΑ ΦΡΑΓΚΕΣΚΙΔΟΥ: Η ΜΗΤΕΡΑ ΠΟΥ ΤΑ ΠΑΡΑΤΗΣΕ ΟΛΑ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ

Η Μαρίνα Φραγκεσκίδου είναι το παράδειγμα που ονειρεύεσαι να ακολουθήσεις.

Μητέρα δύο παιδιών, κατάφερε να κάνει νέα αρχή ακολουθώντας το μεγάλο της όνειρο, τη γραφή.

 

Είναι Κύπρια και τα τελευταία χρόνια μένει μόνιμα στην Αθήνα. Εκεί όπου ξεκίνησε και την οικογένεια της. Για αρκετό καιρό εργαζόταν σε μεγάλες εταιρείες με λογιστικά. Οι αριθμοί ήταν το δυνατό της σημείο μα το γράψιμο και η έκφραση στο χαρτί είναι η μεγάλη της αγάπη.

Από μικρή θυμάται τον εαυτό της να γράφει στίχους τραγουδιών. Οι υποχρεώσεις, την ανάγκασαν να το αφήσει στην άκρη για κάποιο διάστημα, μέχρι που η οικονομική κρίση χτύπησε την πόρτα της εταιρείας που εργαζόταν και ήρθε το πολυπόθητο χαρτί της απόλυσης. Ήταν δώρο Θεού, αφού αφιερώθηκε και πάλι στο σπίτι της, απέκτησε τα δύο της κορίτσια και ξεκίνησε και πάλι το γράψιμο. Πριν μερικά χρόνια είχε γράψει με τον πολύ καλό της φίλο και συνεργάτη Στέλιο Θεοχάρους το Μεθυσμένο Μοσχαράκι. Επίσης το μυθιστόρημα «Ευτυχία από το παράθυρο», καθώς και παραμύθια στα οποία δίνει ζωή στους ήρωες της που αγαπιούνται από το αναγνωστικό και θεατρικό κοινό.

Είδε τη ζωή της να καλυτερεύει από τη μία μέρα στην άλλη αλλάζοντας τα δεδομένα γύρω της αφού πλέον μπορεί και έχει το προνόμιο να εργάζεται από το σπίτι.

Κουραστικό και πάλι βέβαια, όμως κατορθώνει πια να οργανώνει το χρόνο της προλαβαίνοντας να είναι μητέρα, σύζυγος, φίλη και εργαζόμενη! Αυτό το διάστημα ανεβάζουν τη θεατρική παράσταση Μια Στάση Ακόμη η οποία ανέβηκε στη Λευκωσία και στις 6 Μαϊου θα ανέβει στον Πολυχώρο Συνεργείο Λεμεσού.