ΜΕΛΙΝΑ ΣΚΟΥΜΠΡΗ: ΠΩΣ ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΙΝΓΚ ΣΕ ΒΟΗΘΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙΣ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ

Η ιδιοκτήτρια του πρακτορείου και σχολής μοντέλων MODEL PRO, μιλά στο Dolce.com.cy για ένα πολύ σημαντικό θέμα το οποίο προβληματίζει αρκετό νεαρό κόσμο στις μέρες μας.

Στο πιο κάτω κείμενο θα διαβάσεις πώς το να ασχοληθεί το παιδί σου ή κι εσύ ο ίδιος με το χώρο του μόντελινγκ, μπορεί να βοηθήσει για να αναπτυχθεί η αυτοπεποιθηση και αυτοεκτίμηση του καθενός.

 

Αυτοπεποίθηση είναι μια ‘στάση’ που επιτρέπει στο άτομο να έχει μια θετική αλλά και συνάμα ρεαλιστική αντίληψη για τον εαυτό του και για τις ικανότητές του. Σήμερα, η έλλειψη αυτοπεποίθησης είναι αποτέλεσμα μη ρεαλιστικών προσδοκιών ή κανόνων που προέρχονται πολλές φορές από τους ίδιους τους γονείς αλλά και φίλους. Αυτό προκαλεί δυσλειτουργικές πεποιθήσεις που καθιστούν το άτομο ευάλωτο.

 

Ο χώρος του modeling μπορεί να γίνει αρκετά συχνά “επικίνδυνος” για την ψυχολογία ενός ευάλωτου ατόμου και κυρίως στην αρχή της καριέρας του εάν κι εφόσον δεν έχει επίγνωση των δυνατοτήτων του ή δεν μπορεί να αποδεκτεί και να κατανοήσει πλήρως πως λειτουργεί στην ουσία ο χώρος αυτός. Μέσω της διαδικασίας του casting- όπου γίνεται η επιλογή των μοντέλων που θα συμμετέχουν στην κάθε δουλειά- ένα νεαρό άτομο που δεν επιλεγεί, εύκολα μπορεί να το εκλάβει ως απόρριψη.

 

Σε αυτή την περίπτωση, συνήθως οι πελάτες ψάχνουν κάτι πολύ συγκεκριμένο ανάλογα με το project αλλά και το concept τους.

Πέντε tips που βοηθούν την αυτοπεποίθηση:

 

Η αυτοεκτίμηση.

Το να σεβόμαστε τον εαυτό μας σε κάθε περίπτωση.

 

Το να αποδεκτούμε τον εαυτό μας όπως είναι με τα προτερήματα αλλά και τα ελαττώματά μας χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα σταματήσουμε τις προσπάθειες βελτίωσης όπου υπάρχουν περιθώρια.

 

Το να έχουμε επίγνωση των δυνατοτήτων μας και να βάζουμε εφικτούς στόχους κάθε φορά.

 

Το να έχουμε μια θετική στάση και προσέγγιση της ζωής.

 

Αποδέσμευση από το τέλειο.