ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΠΟΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ

Μην περιμένεις ποτέ τίποτα από κανένα. Μην έχεις προσδοκίες και απέφευγε να δημιουργείς σενάρια στο μυαλό σου.

Μην προχωράς σε κάτι εάν δεν γεμίζει πρώτα εσένα. Εσένα και κανέναν άλλο. Χατήρια να κάνεις μόνο στον εαυτό σου. Να σε αγαπάς και να σε προσέχεις.

Όταν περιμένεις πράγματα από έναν άλλο άνθρωπο, πιθανόν, για τους δικούς του λόγους να σε απογοητεύσει. Κι αυτό γιατί πιθανόν να μην νιώθει τα ίδια όπως εσύ, ίσως να βρίσκεται κάπου αλλού, ίσως δεν μπορεί να καταλάβει ή ακόμη κι εσύ να μην είσαι σε θέση να καταλάβεις τους δικούς του λόγους.

Μάθε να ζεις τις στιγμές και να επενδύεις πάντοτε στο τώρα. Στην τεράστια δύναμη και τα δεδομένα της συγκεκριμένης στιγμής.

Μην περιμένεις κανένα τηλεφώνημα. Εάν είναι τόσο σημαντικό, πάρε εσύ.

Παίρνε πρωτοβουλίες και ανάλογα με τις πράξεις του απέναντι, κάνε τις καινούριες σου επιλογές. Μην δίνεις αρκετή πίστωση χρόνου, μην βρίσκεις δικαιολογίες για να μένεις σε μια κατάσταση. Γιατί στο τέλος, θα πληγωθείς. Άκου τα λόγια αλλά δίνε περισσότερη βαρύτητα στις πράξεις.

Μόνο στον εαυτό σου να ανεβάζεις τον πήχη και τις προσδοκίες. Κι όποιος θέλει θα βρει και χρόνο, θα βρεί όλα όσα χρειάζονται για να είναι κοντά σου, ή έστω, για να σου δείξει πως νοιάζεται. Κι αυτές οι εκπλήξεις, οι αποφάσεις, ο τρόπος που φέρνει συχνά τα πράγματα η ζωή, είναι πάντοτε κι ο καλύτερος για να κλείνουν κύκλοι, για να βιώνουμε κάθε περιπέπετεια μικρή ή μεγαλη που θα έρθει να μας βρει. Δίνε ότι αισθάνεσαι πώς στο τέλος της μέρας σε κάνει καλύτερο άνθρωπο, σε γεμίζει, σε κάνει να κοιμάσαι ήσυχη τα βράδια. Μην περιμένεις ποτέ τίποτα όμως από κανέναν για να έχεις στο τέλος της μέρας τα πάντα!