ΜΙΑ 6ΧΡΟΝΗ ΜΙΛΑ ΣΑΝ ΕΝΗΛΙΚΑΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΙΝΕΙ

Στο Dolce.com.cy είμαστε μία όμορφη ομάδα που μοιραζόμαστε και τις καλές και τις όμορφες στιγμές της ζωής μας, αλλά και εκείνες που μας κάνουν να κατεβάζουμε λίγο ή πολύ το μουτράκι κάτω…

Έτσι κι εγώ αποφάσισα να σας πω τι είναι αυτό που με έκανε να συγκινηθώ το περασμένο Σάββατο. Ένα μικρό και φωτεινό πλάσμα, μία όμορφη ψυχή, η 6χρονη κόρη του αδελφού μου κάθισε και μου μίλησε σαν μία “ενήλικας”. Ναι, θα εκπλαγείς με όλα όσα θα διαβάσεις και ίσως συγκινηθείς περισσότερο από μένα…

 

Έβγαλε τις παντοφλίτσες της, κάθισε δίπλα μου και χώθηκε στην αγκαλιά μου (εδώ μιλάμε για αγάπη), λέγοντάς μου τα εξής:

 

“Χμ, δεν χρειάζεται να αγχώνεσαι κάθε μέρα, δες τον ήλιο! Δεν έχει τα ίδια χρώματα και την Τρίτη και την Τετάρτη και την Πέμπτη, αλλά πάντα είναι ψηλά και νομίζω είναι πιο ψηλά και από το φεγγάρι”

 

“Η μαμά μου λυπάται όταν βλέπει τον μπαμπά μου λυπημένο και έτσι κάθε φορά της ετοιμάζω μία ζωγραφιά-έκπληξη, με διαφορετικές εικόνες. Πάντα χαμογελά! Λες οι ζωγραφιές να είναι φάρμακο για τη λύπη;”

 

“Όχι σήμερα, αλλά την ημέρα πριν από τη Δευτέρα, ήρθα στο σπίτι σου και φαινόσουν κουρασμένη. Δεν μου μιλούσες πολύ και λυπήθηκα λίγο. Σκέφτηκα ότι δεν σου άρεσαν τα ρούχα που μου φόρεσε η μαμά, αλλά μετά είπα ότι μάλλον η βροχερή μέρα και οι εξετάσεις στο σχολείο σου φταίνε. Αν θες μπορώ να σου τραγουδήσω κι εσύ να με ακούς για να μάθεις το τραγούδι”

 

“Ξέρεις, ο παππούς ήρθε στο σπίτι μου και μου έδωσε 50Ευρώ. Μα τα ‘χαρτιά’ δεν είναι δώρα για τα Χριστούγεννα, αφού δεν μπορείς να τα τυλίξεις και μετά να παίξεις μαζί τους. Σκέφτηκα και του είπα να μου αγοράζει δώρα σε κάθε γιορτή, αλλά όχι ακριβά. Η φίλη μου η Γεωργία δεν πήρε πολλά δώρα αυτά τα Χριστούγεννα και σκέφτηκα να πω στον παππού να της αγοράσει. Δεν πειράζει που δεν την ξέρει, αφού την ξέρω εγώ”

 

“Η γιαγιά μαγειρεύει κάθε μέρα για όλους μας. Αν μια μέρα δεν μπορεί να μαγειρέψει, τι θα φάμε; Αφού η μαμά λέει συνέχεια ότι δεν ξέρει να μαγειρεύει. Μήπως να μάθω γρήγορα γράμματα για να μπορώ να τους μαγειρεύω εγώ;”

 

“Να σου πω και ένα μυστικό. Την ημέρα πριν από την Πρωτοχρονιά η μαμά βγήκε έξω με τις φίλες της το βράδυ και εγώ έμεινα μόνη με τον μπαμπά. Το παραμύθι που μου διάβασες όμως έχει μία εικόνα με τον μπαμπά, τη μαμά και το μωρό να κάθονται μπροστά στο τζάκι φορώντας κάλτσες και πιτζάμες. Θα πω στη μαμά να μην ξαναβγεί έξω, χωρίς εμάς”

 

“Όλοι έχουν ένα αδελφάκι. Μπορεί να είναι πιο μεγάλο ή πιο μικρό από μένα, αλλά εγώ δεν έχω. Η μαμά δεν θέλει, αλλά ο μπαμπάς θέλει. Αφού η μαμά και ο μπαμπάς έχουν πολλά αδέλφια, εγώ γιατί να μην έχω; Ξέρω γιατί! Διότι δεν είπα ακόμη στη δασκάλα μου ότι θέλω αδέλφια. Μόλις της πω θα εξηγήσει στη μαμά και αυτή θα καταλάβει”