ΜΟΝΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΟΛΗ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Όσα έβαζες σε αναβολή, τώρα ξαφνικά, έρχονται αληθινά σε δεύτερη μοίρα γιατί αντιλαμβάνεσαι τι είναι σημαντικό και τι όχι. Τι ήταν υπερβολή, τι απομίμηση και τι πραγματικά αυθεντικό.

Τα πράγματα, οι καταστάσεις γύρω μας αλλάζουν και μας θυμίζουν πως πάνω από όλα είμαστε άνθρωποι. Ευάλωτοι, ευαίσθητοι, ανθρώπινοι, που δεν χρειάζονται πολλά, πολλά για να είναι ευτυχισμένοι μα μόνο τα απαραίτητα.

Αγάπη, ζεστασιά, έναν ώμο να ακουμπήσουμε κι ας είναι και με γάντια. Φτάνει ο άνθρωπος μας να είναι εκεί.

Έναν άνθρωπο που δεν θα λέει ότι απλά θέλει να μας δει αλλά θα τρέχει για να το κάνει πραγματικότητα. Γιατί οι πράξεις για ακόμη μια φορά είναι πιο δυνατές και έντονες από κάθε όμορφα λόγια με τα οποία συνηθίσαμε να δεχόμαστε και να εκφράζουμε  μέχρι σήμερα.

Κι αν όλο αυτό μας θυμίζει τι στ΄αλήθεια είμαστε και ποια έχουν σημασία;

Η υγεία. Που κάθε μέρα παίρνουμε ως δεδομένο. Χωρίς το μεγαλείο της υγείας όμως, δεν μπορούμε να φτάσουμε πουθενά.

Κι αν όλα αυτά που βιώνουμε μας θυμίζουν πώς είναι να είσαι ανθρώπινος; Να νοιάζεσαι για τον άλλο που βρίσκεται σε καραντίνα στο σπίτι του και να δείχνεις με πράξεις πως θες να βοηθήσεις. Να λες στον ηλικιωμένο γείτονα σου πως θα είσαι εδώ εάν σε χρειαστεί ακόμη και για να του φέρεις τα ψώνια από το μπακάλικο της γειτονιάς.

Κι αν όλο αυτό σου δείχνει πόσο σπουδαίο είναι να βάζεις παύσεις και να δίνεις χρόνο στον εαυτό σου για να σε γνωρίζεις; Για να σε αγαπάς, για να σε φροντίζεις; Για να δείς πόσο σημαντικό άτομο είσαι. Για να θυμηθείς αυτά που άφησες τόσο καιρό όπως ένα χόμπι που τόσο πολύ σε αναζωογονεί και σε γεμίζει.

Όταν όλα αυτά κάνουν τον κύκλο τους, ίσως να είμαστε πραγματικά χαρούμενοι όταν θα βλέπουμε τους αγαπημένους μας φίλους. Ίσως να αντιληφθούμε ότι στ αλήθεια η κάθε μέρα είναι γιορτή και τίποτα δεν είναι δεδομένο αφού αποδεδειγμένα, τα πάντα μπορούν να ανατραπούν από τη μια στιγμή στην άλλη.

Κι αν όλα αυτά τελικά είναι η απόδειξη ότι αξίζει να ζούμε για όσα αγαπάμε και ονειρευόμαστε;

Να αγκαλιάζεις, να φιλάς, να εκφράζεσαι, να είσαι εσύ. Θα δοκιμαστούν σχέσεις, θα βγουν αληθινά πρόσωπα προς τα έξω. Θα φτάσουν στα όρια αντοχές και θα εκτιμήσεις ανθρώπους που μέχρι σήμερα δεν “έβλεπες” παρά μόνο κοίταζες γιατί οι ρυθμοί της ζωής μας ήταν πολύ έντονοι για να παρατηρήσουμε τι στ αλήθεια συμβαίνει γύρω μας. 

Ζήσε αυτή την εμπειρία, αγκάλιασε την, δέξου τις αλλαγές, μείνε σε καραντίνα και μάθε όσα περισσότερα μπορεις. Γιατί μόνο καλύτερους ανθρώπους μπορεί να μας κάνει όλη αυτή η κατάσταση.