ΝΑ ΑΓΑΠΑΣ, ΝΑ ΑΓΑΠΙΕΣΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΖΕΙΣ!

Καλύτερη ευχή από αυτήν δεν θα πάρεις ποτέ!

Γράφει η Μαρίνα Αβραάμ

 

Να χαμογελάς. Να ξυπνάς το πρωί και ακόμη κι αν όλα στη ζωή σου το συγκεκριμένο διάστημα φαντάζουν σκούρα, εσύ να βρίσκεις τη δύναμη να σκας με το έτσι θέλω ένα χαμόγελο, έστω και μικρό και να προκαλείς τη μέρα σου! «Έλα, μπορείς και καλύτερα», να της λες κατάμουτρα.

Να μιζεριάζεις και να μελαγχολείς αν αισθάνεσαι ότι δεν μπορείς αλλιώς, το δικαιούσαι, όμως όχι να σου γίνει συνήθειο και τρόπος ζωής.

Να πιέζεις τον εαυτό σου να ντυθεί και να βγει. Έστω και κάτι μικρό που σε ευχαριστεί, θα σου δώσει ώθηση να δεις λίγο καλύτερα τα πράγματα. Και πάντα, στο κάθε τι, το θετικό είναι πώς υπάρχουν δυο και τρεις όψεις…

Να απολαύσεις το αγαπημένο σου παγωτό… Να ξεχάσεις για λίγο θερμίδες, βάρος…

Να σταματήσεις να σκέφτεσαι στο μυαλό σου ξανά και ξανά τα ίδια πράγματα που σε ενοχλούν. Φτάνει με την ανακύκλωση στις σκέψεις. Δημιούργησε νέες εμπειρίες και καινούριες ιστορίες.

Να κάνεις νέα αρχή. Άλλαξε διαδρομή για τη δουλειά. Δες νέα πράγματα.

Πάρε τηλέφωνο έναν φίλο που έχεις καιρό να ακούσεις και ξέρεις πώς αγαπιέστε το ίδιο. Συζήτησε το πρόβλημα σου ξανά και ξανά. Για να ακούς τι λες και να το αντιμετωπίσεις. Αν δεν υπάρχει κάτι νέο, εάν δεν υπάρχει καμιά ελπίδα, άλλαξε τον τρόπο που σκέφτεσαι! Τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο!

Κάνε παρέα με ανθρώπους που σε βοηθούν να αισθάνεσαι καλύτερα. Και όχι με άτομα που σου στέλνουν αρνητική διάθεση και ενέργεια. Με ανθρώπους που σε  θαυμάζουν, που γουστάρουν την παρέα και τα αστεία σου.

Απόλαυσε τις απλές, καθημερινές συνήθειες. Όλοι έχουμε κάποιες από αυτές.

Ξεκαθάρισε στο μυαλό σου τα θέλω σου. Βάλε σε μια άκρη τα εγωιστικά θέλω και άσε μπροστά σου μόνο τα πραγματικά χρειάζομαι.

Σου αξίζει να είσαι καλά. Σου αξίζει να χαμογελάς και σου αξίζει να απολαμβάνεις τη ζωή που ονειρεύτηκες. Όσο πιο νωρίς το συνειδητοποιήσεις τόσο το καλύτερο για σένα και για τους ανθρώπους που πραγματικά σε νοιάζονται.

Γιατί αν κάτι τρέχει είναι σίγουρα ο χρόνος και δεν χρειάζεται να τρέχουμε κι εμείς ξωπίσω του για να τον προλάβουμε. Αρκεί και μόνο να τον απολαμβάνουμε!

Χαμογέλασε, είναι καινούρια μέρα και μπορείς να την φέρεις στα μέτρα σου.