ΝΕΟΓΕΝΝΗΤΟ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ: ΤΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΞΕΡΕΙ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ

Είμαι σίγουρη πως διαβάζεις αυτό το άρθρο κρατώντας το κινητό τηλέφωνο στο ένα χέρι και την ίδια στιγμή νανουρίζεις στην αγκαλιά σου το νεογέννητο αγγελούδι σου… Μόνο και μόνο η εικόνα που σχημάτισα τώρα στο μυαλό μου… με κάνει να “λιώνω”!

Πριν κατεβάσεις, λοιπόν, τα μουτράκια σου… σου προτείνω να δώσεις βάση στα ακόλουθα, διότι κάθε μπαμπάς και ειδικά νεοεισερχόμενος στο κλαμπ των πατεράδων, δεν μπορεί να ξέρει τι σκέφτεσαι, πώς νιώθεις και τι θες απ’ αυτόν, αν δεν κάνετε μία σύντομη κουβέντα σχετικά με όσα θα ήθελες να γνώριζε πριν φέρετε το νεογέννητό σας στο σπίτι!

 

Και μην ξεχνάς, πως κι ο ίδιος ακόμη χρειάζεται να του δείχνεις την αγάπη αλλά και τη δική σου κατανόηση. Πολλά αλλάζουν ανάμεσα στο ζευγάρι όταν έρθει ένα μωρό, είναι όμως στο χέρι και των δυο  να μην σβήσει η φλόγα μεταξύ σας αλλά να έρχεται κάθε μέρα και πιο κοντά! 

 

Ακόμη κι εσύ που είσαι γυναίκα δεν ήξερες από πριν πώς μεγαλώνει ένα παιδάκι και τώρα που έγινες μαμά δεν σταματάς να μαθαίνεις, διαβάζοντας σχετικά άρθρα και βιβλία. Άρα κι αυτός μπορεί να αρχίσει να μαθαίνει σιγά-σιγά μαζί σου… γι’ αυτό δεν έχετε παρά να κάνετε ομαδική τη μελέτη και το homework!

 

Θες κι εσύ το δικό σου χρόνο να περιποιηθείς τον εαυτό σου, να κοιμηθείς λιγάκι με την ησυχία σου και να βγεις και λίγη ώρα έξω από το σπίτι. Τι περιμένεις… πες του το για να φροντίσει να κάνει λίγο χώρο στο πρόγραμμά του, ώστε να προσέχει κι αυτός το μωρό. Δείξε του πως η παρουσία του και η βοήθεια του είναι ανεκτίμητες… 

 

Τα κιλά της εγκυμοσύνης είναι ένας αγώνας στον οποίο θέλεις στήριξη… κιλά είναι, θα φύγουν με σωστή διατροφή, αλλά αυτός δεν είναι ανάγκη να τρώει συνέχεια πίτσες και γλυκά μπροστά σου…

 

Θα πρέπει να αποδεχθεί το γεγονός ότι χρειάζεσαι μία έμπειρη γυναίκα στο σπίτι για να σε βοηθά τον πρώτο καιρό με το μωρό και αυτή ναι… μπορεί να είναι και η γλυκιά πεθερά του!

 

Σου αρέσει να παίρνει πρωτοβουλίες, είτε για να ταΐσει το μωρό, είτε για να αλλάξει την πάνα του, είτε για να το νανουρίσει και γενικά να συνηθίσει και τη δική του αγκαλιά. Πολύ απλά, μοιράσου αυτή τη σκέψη μαζί του…!

 

Κάνε τον να καταλάβει ότι δεν τον αγνοείς τώρα που έχεις αυξημένα μαμαδίστικα καθήκοντα, αλλά θα φροντίζεις να περνάτε μαζί ρομαντικές και τρυφερές στιγμές ως ανδρόγυνο.

 

Πείσε τον ότι θα καταφέρετε να βρείτε τις ισορροπίες σας και ότι ο ερχομός ενός μωρού δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να κόψει όλα τα χόμπι του… ας σταματήσει το gym για ένα διάστημα και ας κρατήσει μόνο τα εβδομαδιαία ποδοσφαιρικά παιχνίδια με τους φίλους τους. Άλλωστε, μπορεί να μην χρειαστεί καν να του το ζητήσεις… 

 

Μην αφήσετε τρίτους να σας επηρεάζουν. Ο κάθε ένας θα έχει και κάποια συμβουλή να σας δώσει.. Να τους ακούτε ναι αλλά μεταξύ σας θα γνωρίζετε πάντα τι είναι καλύτερο για το μωρό σας. 

 

Αν δεν έχει μπει ποτέ στην κουζίνα μέχρι τώρα… παρά μόνο για να ανοίξει το ψυγείο, πες του ότι θα πρέπει να αρχίσει κι αυτός να ετοιμάζει πού και πού κανένα δείπνο… αρχίζοντας από τα τοστ με γαλοπούλα και τυρί.

 

Κι όσον αφορά τα ξεσκονόπανα και τις σφουγγαρίστρες, αν δεν θέλει να βοηθά στις δουλειές του σπιτιού… καλό θα ήταν να φέρνετε μία κοπέλα στο σπίτι που και που η οποία θα φροντίζει για την καθαριότητα.