ΞΕΔΙΑΛΥΝΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ

Όταν χορτάσεις από ψεύτικες φιλίες, τις γνωστές τσιγαροφιλίες, όταν παραμυθιαστείς καλά από έρωτες απομίμηση, μαθαίνεις να ξεδιαλύνεις και να κρατάς μόνο τους πραγματικά αυθεντικούς ανθρώπους γύρω σου

Παρατηρώ τους ανθρώπους γύρω μου και νιώθω πως είναι ένας ένας διαλεγμένοι. Λαμπεροί με την αυθεντικότητα του χαρακτήρα τους, όμορφοι με τα πάνω και τα κάτω τους, ξεχωριστοί μα κυρίως αληθινοί.

Γράφει η Μαρίνα Αβραάμ

Photo by Ana Francisconi from Pexels

 

Άνθρωποι που θα δώσουν αγάπη, που θα σου χαρίσουν στιγμές, που θα σου μάθουν πράγματα.

Έγινε ένα ξεδιάλυμα στη ζωή μου γιατί όντως έρχεται μια φάση που γεμίζεις με ανθρώπους. Όμορφο πράγμα σίγουρα μα αυτοί που επιλέγεις να μείνουν, είναι πάντα και οι καλύτεροι. Ποιότητα και όχι ποσότητα… Θυμάσαι;

Η σοφία τους, η ειλικρίνεια τους, η αγάπη τους για τη ζωή τους κάνουν τους καλύτερους φίλους, συντρόφους, συνεργάτες.

Τους διαλέγεις μετά από παθήματα και πολλά μαθήματα. Τους επιλέγεις αφού φας τα μούτρα σου, αφού δώσεις πάμπολες ευκαιρίες και έπειτα, αρχίζεις να θες γύρω σου μόνο αυτούς που σου δίνουν την αληθινή τους λάμψη. Που δεν θα προσποιηθούν, που δεν θα γελάσουν πίσω από την πλάτη σου, που δεν θα σε περιμένουν να φύγεις για να σε κακοσχολιάσουν, που δεν θα σου πουλήσουν ψεύτικη αγάπη για να γεμίσουν τα κενά και τις ανασφάλειες τους. Όχι, γιατί αυτοί οι άνθρωποι δεν ήταν ποτέ ανθρωπάκια.

Σε όλους μας συμβαίνει να γνωρίσουμε αυτή την πάστα ανθρώπων και από εμάς εξαρτάται το πόσο χώρο θα τους δώσουμε στη ζωή μας.

Άνθρωποι ελκυστικοί γιατί δεν θα πουν ποτέ κάτι για να βλάψουν τον άλλο. Προσωπικότητες που βγάζουν τον καλύτερο σου εαυτό. Γιατί μαζί, είστε ομάδα. Γιατί μαζί, μπορείτε και κάνετε τον κόσμο μας καλύτερο.

Έτσι είναι κάθε άνθρωπος. Απλά ο κάθε ένας μας, επιλέγει ποιο δρόμο τελικά θα διαλέξει… Της αυθεντικότητας ή της βολικότητας; Της αλήθειας ή της εφήμερης λάμψης.

Τους ανθρώπους σου πάντα να τους επιλέγεις προσεχτικά και να φροντίζεις να τους κρατάς στη ζωή σου. Πάντα και για πάντα. Γιατί έχουν μια δύναμη να σε παρασύρουν προς το καλό…