ΟΙ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΧΑΛΟΥΝ ΣΤΙΣ ΑΠΛΕΣ, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ

Τι συμβαίνει όταν δυο άνθρωποι που αγαπιούνται πολύ, δεν μπορούν να φανταστούν τον εαυτό τους χωριστά, απέχουν όμως μίλια μακριά από τα θέλω και όλα αυτά που τους αρέσουν;

Οι σχέσεις στις μέρες μας είναι αρκετά δύσκολες. Και αυτό γιατί τα πράγματα γίνονται περίπλοκα και ο εγωισμός τις πλείστες φορές παίρνει τα ηνία. Δύο άνθρωποι ξεκινούν απόλυτα ερωτευμένοι μια κοινή διαδρομή και έπειτα, η ρουτίνα παίρνει πρωταγωνιστική θέση δίνοντας έμφαση στην καθημερινότητα.

Συνήθως, σε έναν γάμο ή μια μακροχρόνια σχέση, τα δύσκολα λύνονται όμως τα μεγάλα προβλήματα που προκαλούν οι συνήθειες της καθημερινότητας είναι συχνά και οι αφορμές για συζητήσεις, ταλαιπωρίες, εντάσεις.

Συμβαίνει όμως και το άλλο. Όσο περνούν τα χρόνια ο άνθρωπος αλλάζει. Ο τρόπος σκέψης του αλλάζει. Τα θέλω του αλλάζουν. Ο ίδιος ωριμάζει και βλέπει πλέον αρκετές καταστάσεις διαφορετικά.

Όλοι αλλάζουμε. Είναι δικαίωμα του καθενός να εξελίσσεται όπως αυτό θεωρεί καλύτερο για τη δική του ζωή. Το θέμα είναι κατά πόσο ο άλλος είναι διατεθειμένος να το δεχτεί και να συνεχίζει να πορεύεται μαζί του. Γιατί όταν δύο άνθρωποι που ξεκίνησαν με όνειρα κοινά μα στη συνέχεια τα ενδιαφέροντας τους δείχνουν να είναι πλέον διαφορετικά, τότε εάν δεν σεβαστείς την εξέλιξη του αγαπημένου σου, εάν δεν μπορεί να ακολουθήσει πλέον ο ένας τον άλλο, η σχέση αρχίζει να  μπάζει νερά από παντού.

Τα πάντα τρέχουν τόσο γρήγορα και νέες εμπειρίες έρχονται να προστεθούν στη ζωή μας. Για αυτό και η αγάπη δεν αρκεί πάντα. Γιατί πάντα θα αγαπάς τον άλλο. Πιθανόν όμως να μην μπορείς πάντα να πορεύεσαι μαζί του… Και αυτό δεν είναι κακό.