ΟΣΑ ΘΑ ΖΗΣΕΙΣ ΠΛΑΙ ΣΕ ΕΝΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ

Πλανεύτρα ψυχή, ταξιδιάρικο μυαλό, απέραντες ευκαιρίες, αξεπέραστες προσωπικότητες, ανήσυχο πνεύμα.

Γράφει η Μαρίνα Αβραάμ

Πλάι σε έναν/μια δημοσιογράφο θα ζεις τα πάντα, κάποιες φορές μέσα σε ένα 24 ώρο ανάλογα με τις διαθέσεις, τις εμπνεύσεις, τα ερεθίσματα τους.

Πλάι του ή πλάι της, δεν θα βαρεθείς ποτέ και αυτό, είναι το μόνο σίγουρο. Φτάνει να έχεις τη διάθεση να ακολουθείς, να έχεις την ενέργεια και να διψάς για ζωή!

 

Κάθε μέρα είναι μια καινούρια αρχή. Λατρεύει να γνωρίζει νέο κόσμο, αγαπά να χάνεται σε ξεχασμένους δρόμους και είναι η  αδυναμία του να ανακαλύπτει. Από ένα ταβερνάκι με ωραίο φαγητό, ξεχασμένα περιοδικά, διαδρομές και βεβαίως ανθρώπους, αφού  πάντα υποστηρίζει ότι ο κάθε ένας έχει κάτι διαφορετικό να σου δώσει!

Πιθανόν να είναι συλλέκτης, να έχει αδυναμία σε πράγματα που ούτε καν φαντάζεσαι και σίγουρα βγάζει ακαταύπαστα φωτογραφίες. Έχει πάντα ένα στυλο στη τσάντα του/της και μια ατζέντα ή ένα μικρό τετράδιο όπου κρατά σημειώσεις μα κυρίως, σκέψεις! Λατρεύει τις ατελείωτες βραδινές συζητήσεις και αράζει σε μυστικά μέρη, τοποθεσίες πλάι από το κύμα, σε ψηλά βράχια, παντού και πουθενά με όσο γίνεται λιγότερο κόσμο! Τον ιντριγκάρουν αυτοί που πολλοί θα ονομάσουν «διαφορετικοί» άνθρωποι και θα προσπαθήσει να μάθει μέσα από τα ίδια τα λόγια τους, τη δική τους, αληθινή ιστορία! Και αυτός είναι άλλος ένας λόγος που δεν θα καταφέρεις ποτέ, μα ποτέ να ξεχάσεις ή να ξεπεράσεις έναν δημοσιογράφο!

Άλλες φορές, ίσως να κλείνεται στον εαυτό του, να θέλει το χρόνο του, να ψάχνει την έμπνευση του! Θα γράφει για σένα κρατώντας πάντοτε αυτή τη φλόγα ζωντανή και θα ανακαλύπτει πτυχές του χαρακτήρα σου που ούτε κι εσύ δεν γνώριζες! Δεν ξεχνά ποτέ και ξέρει πως τα γραπτά πάντα μένουν!

Ένας δημοσιογράφος, ξέρει πάντα πώς να κάνει τον άνθρωπο που έχει δίπλα του να αισθάνεται ξεχωριστός κι αυτό είναι ένα χάρισμα που θα σε ελκύει σαν μαγνήτη επάνω του, τρομάζοντας σε παράλληλα.

Θα νομίζεις πως τον έχεις μάθει, πώς τον ξέρεις πολύ καλά και εκεί είναι που θα σε ξαφνιάζει! Παρόλο που αγαπά τη ρουτίνα, βαριέται τα ίδια και τα ίδια μοτίβα για αυτό, εάν μπορείς να τον αντέξεις, θα ζήσεις πλάι του μια έντονη βόλτα σε αυτό το ταξίδι που λέγεται ζωή!

Κάθε τι που βιώνει είναι μια καινούρια εμπειρία την οποία θα σου δείχνει πως μπορείς να τις δεις από διαφορετικές οπτικές!

Θα σε παρασύρει στον κόσμο του και πολλές φορές θα σε κουράζει. Μα όσα θα ζήσεις πλάι σε μια/έναν δημοσιογράφο, δεν θα τα βιώσεις πουθενά αλλού! Και για να βρίσκεσαι εκεί, να σε κρατά περήφανα δίπλα του, δίπλα της, σημαίνει πώς έχει δει σε σένα κάτι πολύ ξεχωριστό! Και να σαι σίγουρη/ος πως αργά ή γρήγορα, θα στο αποκαλύψει είτε προφορικά, είτε μέσα από το γραπτό λόγο! Για να μείνει για πάντα ζωντανό!