Ο ΓΑΜΟΣ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ

Επιτέλους η στιγμή που ονειρευόσουν έφτασε.

Μόλις σου έκανε τη ρημαδοπρόταση γάμου και αποδέχθηκες με πυροτεχνήματα και τριήμερους εορτασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Κι ο άλλος, δεν πάει πίσω. Καιρό τώρα σχεδίαζε αυτή την πολυαναμενόμενη πρόταση, αφού πρώτα αφιέρωσε χιλιάδες λεπτά βολιδοσκοπώντας την πιθανή απάντηση. Εμ, τι… μη φάει και καμία χυλοπιτάρα ακούγοντας ένα ηχηρό “όχι, δεν είμαι έτοιμη”.

 

Πες λοιπόν ότι Κυριακή βράδυ σου έκανε την πρόταση γάμου και απάντησες τσιριχτά “yes, I do!”. Τώρα θέλω να καθίσεις ήσυχα και ωραία για να σου πω το υπόλοιπο story… Χαρτομάντιλα μην πάρεις, δεν διηγούμαι δακρύβρεχτες ιστορίες.

 

Η επόμενη μέρα της πρότασης γάμου σε βρίσκει με ανακοινώσεις στους συγγενείς, τηλεφωνήματα, τραπέζια, τσουγκρίσματα, φιλιά, χαρές, πανηγύρια… και σχόλια τύπου “επιτέλους που το αποφασίσατε”, “επιτέλους θα σε πάρει”, “πάλι καλά που δεν θα μείνεις τελικά στο ράφι” και τέτοια άλλες τέτοιες χαριτωμένες οσκαρικές ατάκες!

 

Επόμενες ώρες: Έχεις ήδη πει μέσα σου “ok, θα με παντρευτεί, τώρα θα γίνω τσαρίνα”. Πετάω τη μάσκα της γλυκούλας, χαριτωμενούλας και βάζω τη στολή του διοικητή λόχου. Ό,τι πω εγώ θα γίνεται… Άσπρο η μάνα του; Μαύρο εγώ! Εκκλησία δίπλα από το σπίτι του; Ξωκλήσι δίπλα στη θάλασσα εγώ! Παραδοσιακά κεραστικά θέλει ο πατέρας του; Βαζάκια με γλυκά εγώ! Κλειστό γάμο θέλει αυτός; Έχω ήδη στείλει προσκλήσεις σε όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους όλων των επαρχιών.

 

Έχεις ήδη μπει στο πνεύμα αντιλογίας και θέλεις να γίνεται μόνο το δικό σου. Αυτός έχει αρχίσει να βλέπει κάποιες αλλαγές πάνω σου. Εξελίσσεσαι σε νευρωτική και έχεις τρελαθεί στο άγχος των προετοιμασιών. Κάνει μία κίνηση να σε φιλήσει κι εσύ απομακρύνεσαι… δεν μπορείς να αφήσεις το κινητό σου κάτω, αφού ψάχνεις απεγνωσμένα το πιο ονειρικό σέξι νυφικό που να μην τονίζει να κιλάκια σου… Ξέχασες τις ώρες που κούρνιαζες στην αγκαλιά του σαν γατούλα και έχεις γίνει κυριολεκτικά αχώριστη με τη διοργανώτρια γάμου σου. Δεν σου περνά από το μυαλό ότι ο γάμος σου δεν θα φιλοξενηθεί σε περιοδικά και στον ημερήσιο Τύπο. Το άλλο… ακόμα και η γειτόνισσά σου θα θυμάται μόνο το φαγητό της δεξίωσης κι αν το νυφικό σου είχε βαθύ ντεκολτέ, αν ο γαμπρός ήταν κοντός και καραφλός και άλλα τόσα πονεμένα αν…

 

Όλες οι συζητήσεις σας περιστρέφονται γύρω από αυτή την ημερομηνία… Κοιμάστε και ξυπνάτε σκεπτόμενοι και οι δυο αν είδατε αρκετούς φωτογράφους, αν έχετε κλείσει τον καλύτερο DJ, αν… αν… αν… Μέχρι και οι λιγοστοί φίλοι που σας έχουν απομείνει… έχουν κουραστεί να σας ακούνε να μιλάτε για τις προετοιμασίες σε σημείο που σας αποφεύγουν… ευθέως.

 

Το βράδυ δεν κοιμάστε λόγω άγχους και χαζών συζητήσεων… αν το τάδε κεραστικό είναι λίγο μικρό, αν το άλλο είναι κάπως φτηνιάρικο, αν θα προηγηθεί ακριβό κοκτέιλ, αν θα διαλέξετε τον τάδε και την τάδε για κουμπάρους σας, αν ένιωσες τη ζήλια της τάδε φίλης, αν κατάλαβες ότι ο τάδε φίλος άρχισε να απομακρύνεται από κοντά σου τώρα που αποφάσισες να σοβαρευτείς…

 

Ένα άγχος με έπιασε κι εμένα τώρα που τα γράφω όλα αυτά, αλλά δεν φταίω εγώ… εσύ είπες έλα να παντρευτούμε κι όπου μας βγάλει!