Ο ΕΡΧΟΜΟΣ ΕΝΟΣ ΠΑΙΔΙΟΥ, ΣΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΠΑΝΤΑ ΤΥΧΗ

Πιθανόν να αγχώθηκες στο άκουσμα της εγκυμοσύνης σου, πιθανόν να πέταξες από τη χαρά σου αφού το επιθυμούσες τόσο πολύ και ευχόσουν νύχτα μέρα να συμβεί.

Γράφει η Μαρίνα Αβραάμ

 

Η είδηση όταν ο γιατρός επιβεβαιώσει την εγκυμοσύνη σου, είναι από τις εντονότερες που θα ακούσεις ποτέ στη ζωή σου. Είναι από τις στιγμές που δεν πρόκειται να ξεχάσεις ποτέ.

Και μπορεί στην αρχή να μην το συνειδητοποιείς απόλυτα, όμως συμβαίνει στ΄αλήθεια. Και εσύ είσαι το «μέσο» που θα φέρει στον κόσμο ένα παιδί.

Εννέα μήνες μεγαλώνει στο σώμα σου και εσύ το αισθάνεσαι από την πρώτη στιγμή. Με τα συμπτώματα, τις αλλαγές που συμβαίνουν καθώς και την εικόνα σου που αλλάζει μέρα με τη μέρα. Αυτό είναι ένα άλλο θέμα το οποίο θα μοιραστώ μαζί σας σε άλλο κείμενο, για τα κιλά που παίρνει μια μέλλουσα μαμά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και κυρίως γιατί δεν πρέπει να σας αγχώνουν.

Η στιγμή του τοκετού είναι μια πολύ δυνατή εμπειρία που η κάθε γυναίκα βιώνει διαφορετικά. Ακούς το πρώτο του κλάμα, το βλέπεις για πρώτη φορά. Και η εικόνα αυτή θα χαρακτεί για πάντα στο μυαλό σου. Το κρατάς στην αγκαλιά σου και αισθάνεσαι να το ξέρεις για πάντα. Τόσο μικρό, μοιάζει τόσο εύθραυστο. Είναι το μωρό σου. Είναι ο άνθρωπος που ήρθε για να αλλάξει ολόκληρη τη ζωή σου, να σε κάνει καλύτερο άνθρωπο, να σου μάθει πράγματα, να σου ξυπνήσει συναισθήματα.

Η καλύτερη κουβέντα που μου είχαν πει ποτέ, από αγαπημένη θεία, ήταν πώς ο ερχομός ενός παιδιού, φέρνει τύχη στη μητέρα.

Εκείνο το διάστημα, δεν μπορούσα να το καταλάβω απόλυτα όμως δεν το προσπέρασα. Και παιρνούσαν τα χρόνια και συνειδητοποιούσα καλύτερα την έννοια αυτής της τόσο ξεχωριστής ατάκας.

Ο ερχομός ενός μωρού, σου φέρνει όντως τύχη. Και αυτό συμβαίνει γιατί ως άνθρωπος αλλάζεις και αντιλαμβάνεσαι ποιες είναι οι προτεραιότητες σου. Δεν χαραμίζεσαι και δεν χαραμίζεις άσκοπα χρόνο, ενώ στο επιβεβαιώνω πως (πες το αναγκαστικά αν θες), οργανώνεσαι καλύτερα.

Πέραν αυτού όμως, αισθάνεσαι πως μπορείς να κάνεις τα πάντα! Και αυτό θα πρέπει να το κρατάς για πάντα μέσα σου και να μην ξεχνάς πόσα πολλά αξίζεις και ακόμη περισσότερα με τον καινούριο σου ρόλο, αυτόν της μητέρας.

Ένα μωρό, είναι πάντα η κινητήριος δύναμη σου. Γι αυτό, πέραν από το να του αφοσιώνεσαι απόλυτα, να μην ξεχνάς ποτέ και τα δικά σου θέλω. Και να μην παύεις ποτέ να κυνηγάς τα όνειρα σου. Με χαμόγελο, με θέληση, με οργάνωση και πείσμα, θα βλέπεις ένα ένα όνειρο σου να γίνεται πραγματικότητα. Και αυτό όχι απαραίτητα γιατί έχεις «τύχη» αλλά γιατί πίστεψες στον εαυτό και στις δυνάμεις σου!