Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΖΕΙΣ ΤΑ ΣΦΟΥΓΓΑΡΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΝΡΟ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΩΝ

Πλέον, καθαρίζουμε πιο πολύ από ποτέ. Τα χέρια μας, τα ρούχα μας, το σπίτι, τα πάντα.

Υπάρχει, όμως, μια σημαντική λεπτομέρεια σε αυτή την προσπάθεια για την αναβάθμιση των συνθηκών υγιεινής στο χώρο που ζούμε: αν δεν καθαρίζουμε σχολαστικά τα εργαλεία καθαριότητας που χρησιμοποιούμε, τότε κάνουμε το σπίτι μας ακόμα πιο βρώμικο.

Τα σφουγγάρια της κουζίνας, τα πανιά, οι πετσέτες και τα γάντια πρέπει να καθαρίζονται προσεκτικά, μετά τη χρήση τους, ώστε να μην μεταφέρουν τις βρωμιές και τις σκόνες σε όλο το σπίτι.

Η ομάδα των cleaning experts, End of Tenancy London, μίλησε στο Ideal Home για το πώς θα διατηρούμε το σπίτι μας καθαρό αλλά και πώς θα απολυμάνουμε τα καθαριστικά εργαλεία μας.

Σύμφωνα λοιπόν με τους ειδικούς, τα βρώμικα σφουγγάρια κουζίνας έχουν επικίνδυνα βακτήρια και πρέπει να αντικαθιστώνται τακτικά.

Συμβουλεύουν ότι ιδανικά θα πρέπει να τα αλλάζουμε κάθε εβδομάδα, ωστόσο, υπάρχουν κι άλλοι τρόποι ώστε να μειώσουμε τη σπατάλη.

Αυτό μπορείς να το πετύχεις με τον φούρνο μικροκυμάτων.

Αυτό που έχεις να κάνεις είναι να βάλεις τα σφουγγάρια στον φούρνο μικροκυμάτων, μουσκεύοντάς τα στο νερό. Στη συνέχεια, τα θερμαίνεις για 1-2 λεπτά σε υψηλή θερμοκρασία. Αυτή η κίνηση σκοτώνει τα μικρόβια!

Το τρικ αυτό πιάνει και τα σφουγγαράκια σου απολυμαίνονται αμέσως!

Ακόμη, μπορείς να τα απολυμάνεις με χλωρίνη ή ξίδι ή να τα βάλεις στο πλυντήριο πιάτων.

Πηγή: https://www.bovary.gr/