Ο «ΜΙΚΡΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ» ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΙΑΛΕΚΤΟ

Το αγαπημένο παραμύθι μικρών και μεγάλων, ο «Μικρός Πρίγκιπας» του Antoine de Saint-Exupéry, κυκλοφόρησε και στην κυπριακή διάλεκτο, μετά από πρωτοβουλία του Ιάκωβου Χατζηπιερή, Απόφοιτου του Τμήματος Τουρκικών και Μεσανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Κύπρου, ο οποίος μάλιστα υπογράφει την Επιμέλεια και Απόδοση της δημοφιλούς αυτής ιστορίας!

Στο άκουσμα της κυκλοφορίας του σπεύσαμε στο πιο κοντινό βιβλιοπωλείο και φυσικά αφού το ξεφυλλίσαμε και διαβάσαμε την πρώτη σελίδα, μας κέρδισε και το αγοράσαμε αμέσως!

 

Αποτελεί ένα ιδιαίτερο δώρο, ειδικά τώρα που πλησιάζουν οι γιορτές, και μία εξαιρετική ευκαιρία για να συγκεντρωθεί η οικογένεια δίπλα από το τζάκι και να αρχίσει να διαβάζει το αριστούργημα που αγκαλιάστηκε, καταχειροκροτήθηκε και έμεινε αποτυπωμένο στο μυαλό όλων μας…

 

Πριν αρχίσετε να ψάχνετε τις διευθύνσεις των βιβλιοπωλείων όπου μπορείτε να το βρείτε, να πούμε συγχαρητήρια για την όλη προσπάθεια και να ευχηθούμε να το δούμε σύντομα και επί σκηνής!

 

Πού μπορείτε να βρείτε το παραμύθι στην κυπριακή του εκδοχή:

 

Βιβλιοπωλεία «Πάργα» σε όλες τις πόλεις.

 

Βιβλιοπωλείο «Σολώνειο» στη Λευκωσία.

 

“Unique copy centre” Michael Michaelides στη Λευκωσία.

 

Βιβλιοπωλείο «Περιδιάβαση» Chrysostomos Moyseos στη Λάρνακα.

 

Βιβλιοπωλείο «Βενέλιο» Ροδούλα Παπακωσταντίνου- Menelaos Christodoulou Xouzouri στη Λεμεσό.

 

Κεντρική διάθεση βιβλίου: τηλ.: 99884015.

 

Πηγή: https://gr.euronews.com/2018/11/05/mikros-prigkipas-kykloforei-stin-kypriaki-dialekto-little-prince-in-cypriot-dialect