Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΑ ΣΤΟΝ ΤΟΚΕΤΟ

Μπορεί να μην κουβαλά εννέα μήνες το μωράκι, να μην είναι στο επίκεντρο της προσοχής της στιγμής του τοκετού, έχει όμως και ο μπαμπάς την ίδια αγωνία όπως και η μητέρα για το παιδί που περιμένουν και ο ρόλος του είναι καταλυτικός.

Το να έχει η μέλλουσα μαμά τον σύντροφο της κοντά της τόσο κατά τη διάρκεια των επισκέψεων της στο γιατρό, όσο και τη μέρα του τοκετού είναι αρκετά σημαντικό.

Τόσο για τη μητέρα, όσο και για τον πατέρα, ο ερχομός του παιδιού τους είναι μια στιγμή αρκετά μοναδική και σίγουρα συγκλονιστική. Οι άντρες συγκινούνται αρκετά με το που θα αντικρύσουν για πρώτη φορά το μωρό τους αφού αντιλαμβάνονται πλήρως το μεγαλείο της γέννησης.

Αρκετές έρευνες έχουν δείξει ότι η ενεργός συμμετοχή του συζύγου τόσο στις επισκέψεις στον γυναικολόγο όσο και τη στιγμή του τοκετού, επηρεάζουν θετικά τη σχέση του ζευγαριού.

Εάν είσαι και η ίδια μητέρα, τότε θα ξέρεις πόσο σημαντικό είναι ο σύντροφος να είναι δίπλα σου τη στιγμή που βρίσκεσαι στο δωμάτιο τοκετού για να φέρεις στον κόσμο το μωρό σας.

Ισχύει ότι είναι μέγιστης σημασίας ο πατέρας να είναι στο δωμάτιο κατά τη διάρκεια του τοκετού. Η παρουσία του και μόνο δίνει περισσότερη ασφάλεια στη μητέρα για τη μεγάλη στιγμή που περιμένουν ενώ με τον τρόπο του τη βοηθά όταν αισθάνεται πόνο.

Τα πρώτα λεπτά που θα αντικρύσουν το μωράκι τους και θα το κρατήσουν στην αγκαλιά τους, δένουν ακόμη περισσότερο την οικογένεια χαράζοντας για πάντα στη μνήμη την μοναδική αυτή στιγμή.

Ένας πατέρας θα συγκινηθεί όσο δεν συγκινήθηκε ποτέ στη ζωή του με τον ερχομό του παιδιού σας και τα πρώτα λόγια που θα σας πει μόλις το αντικρύσει, θα είναι από τα ομορφότερα που έχετε ακούσει ποτέ.