Είναι η περίοδος που οικογένειες έρχονται κοντά για να μαζέψουν το «χρυσό» λάδι.
Μικροί και μεγάλοι βοηθούν από πολύ νωρίς το πρωί μέχρι και το βράδυ για το παραδοσιακό και διαχρονικό μάζεμα των ελιών και έπειτα, το λάδι το οποίο απολαμβάνεις σε κάθε πιάτο στη μεσογειακή διατροφή.
Παραδόσεις που φέρνουν και έσοδα στις οικογένειες οι οποίες όλο το χρόνο φροντίζουν τα περιβόλια τους. Το ωραίο όταν βλέπεις αυτές τις στιγμές είναι και η σκληρή δουλειά αλλά και τα αστεία που κάνουν τα μέλη της οικογένειας μεταξύ τους.
Στη φωτογραφία βλέπουμε τον ιδιοκτήτη της ταβέρνας Η Πλατεία στο Ζύγι να έχει στρωθεί κυριολεκτικά στη δουλειά αφού πολλά από αυτά που φέρνουν στο τραπέζι μας, όπως και το λάδι, είναι δικής τους παραγωγής!