“ΠΕΤΡΑ ΤΟΥ ΑΝΔΡΟΓΥΝΟΥ”: Η ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΚΟΠΕΤΡΙΑ ΓΙΑ ΣΧΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ!

Όσα κι αν ακούς για την “Πέτρα του Ανδρογύνου”, το θέαμα που αντικρύζεις, είναι ακόμη πιο εντυπωσιακό από κοντά και αξίζει μια απόδραση στην όμορφη αυτή τοποθεσία του νησιού μας.

Πρόκειται για ένα μικρό καταρράκτη στο κέντρο της παλιάς Κακοπετριάς που θα τον βρεις σχεδόν απέναντι από το γνωστό “Πάρκο της Έλενας”.

 

Ο ήχος του νερού σε συνδυασμό με τις “φωνές” των παπιών χαρίζουν μία ιδιαίτερη μελωδία στον επισκέπτη και μία ανεξήγητη αίσθηση ηρεμίας.

Δεν υπάρχει περίπτωση να μην συναντήσεις τουρίστες και φυσιολάτρες να βγάζουν φωτογραφίες και να απολαμβάνουν την πανέμορφη θέα των νερών που αναμειγνύεται με τα παιχνιδιάρικα χρώματα του ηλίου. Και κάπου εκεί, αισθάνεσαι περήφανη για τις ομορφιές της Κύπρου μας που περιμένει απλά να την ανακαλύψουμε!

 

Αν σταθείς ακριβώς απέναντι από τον καταρράκτη και ρίξεις το βλέμμα σου λίγο πάνω δεξιά, θα δεις και μία ξύλινη πινακίδα όπου αναγράφεται η ονομασία του καταρράκτη.

Η ονομασία “Πέτρα του Ανδρογύνου” κινεί την περιέργεια ακόμα και ενός μικρού παιδιού. Κρύβεται κάποιος μύθος; Είναι ενδιαφέρουσα η ιστορία του;

 

Για να μην σε αφήσω με την περιέργεια, έκανα την έρευνα μου και έμαθα μία παράδοση που συνδέεται με τη συγκεκριμένη ονομασία.

 

Σύμφωνα με την παράδοση, μετά από την ολοκλήρωση της τέλεσης του Μυστηρίου του Γάμου, το κάθε ανδρόγυνο έπρεπε να κατευθύνεται προς την “Πέτρα”, να κάθεται πάνω σε αυτή και να εύχεται να στεριώσει ο Γάμος του.

 

Άραγε υπήρχαν ανδρόγυνα που τηρούσαν αυτή την παράδοση; Κι αν ναι, πώς θα μάθουμε αν όντως στέριωσε ο Γάμος τους;

 

Κάπου εδώ σχηματίζεις ασυναίσθητα ένα χαμόγελο στα χείλη και το μόνο που σκέφτεσαι είναι με ποιους θα μοιραστείς τις υπέροχες φωτογραφίες που μόλις έβγαλες με τη φωτογραφική σου μηχανή…