ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΟΙ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΕΣ

Οι παντρεμένες έχουν άλλο αέρα, συχνά μια σιγουριά και παρ’ όλες τις υποχρεώσεις τους, υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες όχι απλώς βγάζεις το καπέλο αλλά θες να τους μοιάσεις κιόλας ή εύχεσαι όταν βρεθείς κι εσύ στην ίδια θέση να τα καταφέρνεις τόσο καλά.

Είναι συνήθως δυναμικές και μεγάλα πρότυπα για τα παιδιά τους αφού φροντίζουν να τους ανεβάζουν τον πήχη, να τα στηρίζουν και βεβαίως να τα ωθούν για να καταφέρουν κάθε επίτευγμα. Στέκονται βράχος δίπλα τους και ένα άλλο μυστικό είναι πως τις πλείστες φορές, δεν τους συμπεριφέρονται σαν παιδιά αλλά ως άνθρωποι που μπορούν όταν τους εξηγήσεις κάτι να το καταλάβουν (Ένα μεγάλο μυστικό το οποίο θα σας αναλύσω σε άλλο θέμα).

Είναι δεσμευμένες όμως με την αυτοπεποίθηση τους μπορούν να κάνουν πολλά κεφάλια να γυρίζουν στο πέρασμα τους. Και εάν αναρωτιέσαι, ναι το απολαμβάνουν αφού τους αρέσει που ξέρουν ότι μπορούν να κερδίζουν το θαυμασμό. Βεβαίως, κερδίζουν και το σεβασμό και αυτός είναι άλλος ένας λόγος που αξίζουν το χειροκρότημα μας.

Μια πολυάσχολη, παντρεμένη γυναίκα η οποία είναι και οικονομικά ανεξάρτητη, μπορεί να χειρίζεται με απόλυτη μαεστρία και οργάνωση κάθε σημαντικό τομέα στη ζωή της. Και γνωρίζεις πώς από την ώρα που θα ξυπνήσουν (εάν βεβαίως καταφέρουν να κοιμηθούν αφού αν έχουν μικρά παιδιά μπορεί να τις κρατάνε αρκετές ώρες ξύπνια), θα τρέχουν μέχρι τι στιγμή που θα βρεθούν και πάλι στο κρεβάτι.

Μια σύγχρονη γυναίκα έχει πολλούς ρόλους όμως δεν παραπονιέται για αυτό, είναι επιλογή της.

Είναι μητέρα, είναι φίλη, είναι επαγγελματίας, είναι κόρη, είναι σύζυγος!

Και με τόσες υποχρεώσεις, με τόσα πράγματα που τρέχει, με τόσα όνειρα και στόχους που μπορεί να κάνει πραγματικότητα, μπορεί σε κάποιες στιγμές, εάν την προκαλέσεις, να την βρεις μπροστά σου. Και θα θυμάσαι αυτή τη στιγμή για πάντα γιατί δεν πρόκειται να σου χαριστεί.

Συνήθως, αυτές οι γυναίκες, δεν θέλουν να επαναλαμβάνονται. Δεν θέλουν να σε ακουν να λες τα ίδια και τα ίδια αλλά ούτε και να σου υπενθυμίζουν πράγματα τα οποία εσύ, ενώ θα έπρεπε να θυμάσαι, ξεχνάς. Και δεν αναφέρομαι σε επετείους, δεν τις πολυαπασχολούν αυτά τα ζητήματα. Αναφέρομαι όμως σε κάποια μικρά που μπορούν να την κουράσουν αφάνταστα εάν βλέπει το έργο να επαναλαμβάνεται.

Εάν θες να την εντυπωσιάσεις, δείξε κατανόηση. Κατανόηση για τα όσα καταφέρνει καθημερινά. Δίνε της καινούριες εμπειρίες, καινούριες εικόνες. Διψά να μαθαίνει νέα πράγματα. Θαυμάζει αυτούς που θα την οδηγήσουν σε τέτοια μονοπάτια. Γιατί της κάνει καλό να βγαίνει από τη ρουτίνα της. Μην προσπαθήσεις ποτέ όμως να της ασκήσεις έλεγχο ούτε και να την περιορίσεις. Γίνεται θηρίο ανήμερο και δεν μπορεί καθόλου να κλειστεί σε καλούπια. Αυτή η γυναίκα θέλει να τα σπάει και να χαράζει νέους δρόμους στη ζωή της. Άλλωστε, για αυτό την θαυμάζεις και την έχεις περήφανα πλάι σου ως σύζυγο σου ή φίλη σου ή στήριγμα σου. Ή αν είσαι τυχερός, όλα τα πιο πάνω μαζί