ΠΩΣ ΘΑ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΣΟΥ ΜΕΣΑ ΣΕ 6 ΛΕΠΤΑ

Πώς θα μειώσεις το άγχος σου μέσα σε 6 λεπτά χωρίς καν να σηκωθείς -Η απλή δραστηριότητα που διώχνει το στρες

Photo by rawpixel.com from Pexels

 

Σε μια απαιτητική καθημερινότητα ποιος δεν θέλει να νιώσει ηρεμία και να κάνει ένα διάλειμμα;

 

Θα ήταν υπέροχο αν υπήρχε ένα μαγικό κουμπί που θα μπορούσαμε να το πατήσουμε και να μας απαλλάξει από σκέψεις που μας αγχώνουν και επηρεάζουν αρνητικά την ψυχολογία μας.

 

Δυστυχώς το στρες αποτελεί πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Είναι η μάστιγα της εποχής μας σύμφωνα με τους επιστήμονες.

 

Είναι σπάνιο και πραγματικά ζηλευτό να συναντάς στις ημέρες μας ανθρώπους χαλαρούς, που δεν αγχώνονται και δεν ζουν με έντονο στρες.

 

Το να απομακρύνουμε το άγχος από τη ζωή μας δεν είναι καθόλου εύκολο. Ωστόσο, όπως τονίζουν οι ειδικοί υπάρχουν διάφοροι τρόποι που μπορούν να μας βοηθήσουν.

 

Συγκεκριμένα, ερευνητές του Πανεπιστημίου του Σάσεξ διαπίστωσαν ότι μόλις 6 λεπτά μιας συγκεκριμένης δραστηριότητας μπορεί να μειώσουν το στρες κατά 68% και να καθαρίσουν το μυαλό σου.

Η ανάγνωση ενός βιβλίου μπορεί να είναι πολύ αποτελεσματική στην αντιμετώπιση του στρες.

 

Ο νευρολόγος Dr David Lewis διαπίστωσε ότι η ανάγνωση βιβλίων μειώνει το άγχος κατά 68%. Η ακρόαση μουσικής κατά 61%, ο καφές ή το τσάι κατά 54% και ένας περίπατος ή μια βόλτα κατά 42%. 

 

Τι πιο χαλαρωτικό από το να «χάνεσαι» μέσα στις σελίδες ενός βιβλίου, φτιάχνοντας εικόνες με το μυαλό σου;

 

Τα βιβλία διώχνουν το άγχος και βοηθούν στον ύπνο, τονίζουν οι ερευνητές. Το διάβασμα ενός βιβλίου είναι μία από τις πιο ευεργετικές διαδικασίες για το μυαλό και την ψυχική μας υγεία.

Οι Βρετανοί ερευνητές σημειώνουν ότι το διάβασμα και η σύνδεση με μία ιστορία βάζουν τον αναγνώστη σε έναν διαφορετικό κόσμο που τον αποσυμπιέζει από την πίεση της καθημερινότητας.

 

Με το διάβασμα χαλαρώνουν οι μύες, επιβραδύνονται οι παλμοί κι έτσι ηρεμεί το σώμα μας.

 

Μετά το διάβασμα, η δεύτερη επιλογή είναι η μουσική που μειώνει το άγχος κατά 61%.

 

Όπως είναι γνωστό, η μουσική έχει χαλαρωτικές ιδιότητες, μπορεί να σας βοηθήσει να ηρεμήσετε και να ξεκουραστείτε. Οι έρευνες δείχνουν ότι η μουσική απελευθερώνει ορμόνες αντι-στρες στον εγκέφαλό μας.

Το μόνο σίγουρο είναι πως το να παρατηρείς το facebook και το Instagram για να περάσει η ώρα σου, όχι μόνο δεν σε χαλαρώνει, αλλά σου προκαλεί περισσότερο άγχος στη συνέχεια της ημέρας.

Πηγή: https://www.bovary.gr/