ΠΩΣ ΞΕΝΕΡΩΝΕΙΣ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΣΕ ΛΑΤΡΕΥΕ

Λένε πως «μια λάμψη είναι ο άνθρωπος κι αν είδες, είδες» (Ελύτης) και θα συμφωνήσω με αυτό το στίχο και με το παραπάνω.

Έλα όμως που ο non-stop εμπνευσμένος μου λόγος δεν λέει να σωπάσει και θέλει σώνει και καλά να σε βάλει κατευθείαν στο «ψητό». Μοσχομυριστό δεν το λες, αλλά είναι όλα όσα έκανες για να χάσω το ενδιαφέρον μου για σένα και να πάω στο παρακάτω (πολυσέλιδο αυτή τη φορά) κεφάλαιο της ζωής μου.

 

Όταν μία γυναίκα ενδιαφέρεται για σένα, σε έχει καψουρευτεί, έχει σχέση μαζί σου, είναι παντρεμένη μαζί σου, να ξέρεις ότι είναι ψυχή τε και σώματι προσκολλημένη σε σένα. Αν όχι κυριολεκτικά, το μόνο σίγουρο είναι πως είσαι διαρκώς μέσα στο νου της, σαν μια εικόνα που την ακολουθεί συνεχώς και δεν χάνεται.

 

Φεύγεις για ταξιδάκι, σχεδόν απροειδοποίητα, και είναι λες και εξαφανίζεσαι για ένα τριήμερο. Δείχνεις ότι δεν σε απασχολεί το τηλέφωνό σου, ούτε ο αριθμός μηνυμάτων στο inbox σου. Δεν λες να επικοινωνήσεις μαζί μου.

 

Τι είναι τα likes και τα comments… Ένδειξη ενδιαφέροντος; Αφού ξέρεις ότι κάτι τέτοια δεν με ενθουσιάζουν και δεν με κάνουν να αισθάνομαι ότι νοιάζεσαι για μένα.

 

Μου ζητάς να κάνω ριζικές αλλαγές στη ζωή μου, να αλλάξω κάποιες δημιουργικές μου συνήθειες για να αφοσιωθώ αποκλειστικά σε σένα. Αν δεν είχα λογική, θα το έπραττα αμέσως. Είμαι σίγουρη πως αν ήμουν το υπάκουο κορίτσι σε κάθε σου απόφαση και επιθυμία, θα ξενέρωνες εσύ πρώτος. Τίποτα ουσιαστικό δεν δίνεις, αλλά από μένα ζητάς τη γη με τα άστρα…

 

Αναρτάς προσωρινές φωτογραφίες στα stories σου. Αφού για μένα τις αναρτάς, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν μπαίνεις στη διαδικασία να μου τις στείλεις προσωπικά. Θα με κολακεύσει ότι με σκέφτηκες και θέλησες να μοιραστείς κάποιες προσωπικές όμορφες φωτογραφίες μαζί μου. Όμως, δεν το κάνεις. Αναζητάς την προσοχή, τα σχόλια και την επιβράβευση κι άλλων γυναικών και μην μου πεις ότι θες την προσοχή και των ανδρών-φίλων σου, διότι δεν θα σε πιστέψω.

 

Πόσες φωτογραφίες να αναρτήσεις παρέα με τις φίλες σου… Προσωπικά, μου προκαλούν ένα σφίξιμο στο στομάχι. Μπορεί να είναι και ζήλια, μπορεί να είναι και παράπονο, μπορεί και τα δύο μαζί. Σε καμία περίπτωση όμως δεν θα τις επικροτήσω. Σκέψου μόνο πως αν αναρτούσα εγώ τέτοιες αντίστοιχες φωτογραφίες, τι μεγάλο Χ θα μου έβαζες.

 

Δεν παίρνεις ποτέ την πρωτοβουλία να επικοινωνήσεις μαζί μου. Κρύβεσαι πίσω από φωτογραφίες και stories. Λες, αν θέλει αυτή θα μου στείλει ένα μήνυμα. Πόσο εγωιστικό, δεν νομίζεις; Θες και φαίνεται από χιλιόμετρα μακριά ότι επιζητάς το κυνηγητό από μία γυναίκα. Τα πολλά μηνυματάκια σε γοητεύουν, σου τονίζουν το γόητρο, αλλά ποτέ δεν θες να είσαι ο αποστολέας. Απλώς να τα διαβάζεις, να χαμογελάς, να κοκορεύεσαι και να απαντάς.

 

Ζηλεύεις, κυριεύεσαι εύκολα από θυμό και εγωισμό, χωρίς ουσιαστικό λόγο. Θες να με ελέγχεις, να είσαι ενήμερος για κάθε μου κίνηση, αλλά εσύ να μην δίνεις και πολύ λογαριασμό για το πού ήσουν όλη μέρα, τι έκανες κ.λπ. Ένα μεγάλο παιδί είσαι, ανώριμος και τίποτα άλλο.

 

Κι αν ενδιαφέρθηκα για σένα, κι αν σε αγάπησα ήταν γιατί πίστεψα σε ΕΜΑΣ, όχι σε σένα, όχι σε μένα. Έβαζα πάντα τη λέξη ΕΜΕΙΣ, ενώ εσύ ήσουν πάντα με την πόρτα ανοικτή, παρέα με το ατελείωτο άοσμο ΕΓΩ σου…