ΠΩΣ ΤΟ ΣΟΥΤΙΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟ!!

Οι ειδικοί προειδοποιούν: Το λάθος σουτιέν μπορεί να προκαλέσει πονοκέφαλο

Οι γυναίκες θα πρέπει είναι ιδιαίτερα προσεκτικές στο νούμερο του σουτιέν που αγοράζουν.

Είστε γυναίκα και υποφέρετε από συνεχείς πονοκεφάλους; Οι ειδικοί εκπέμπουν SOS προειδοποιώντας τις γυναίκες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές στο νούμερο του σουτιέν που αγοράζουν. Η πλειοψηφία των γυναικών, σχεδόν το 80%, επιλέγουν στηθόδεσμο πολύ σφιχτό ή πολύ χαλαρό.

 

Ενδείξεις ότι το μέγεθος του σουτιέν μπορεί να είναι λάθος είναι ο χρόνιος πόνος στην πλάτη και κάτω από τον βραχίονα, σε περίπτωση που οι τιράντες του στηθόδεσμου είναι χαλαρές. Αν το σουτιέν είναι πολύ χαλαρό, οι γυναίκες περπατούν λίγο καμπουριασμένες. Το σωστό μέγεθος παρέχει καλύτερη στάση του σώματος.

 

Αν οι τιράντες πέφτουν συχνά κατά τη διάρκεια της ημέρας, είναι σημάδι ότι η υποστήριξη που υποτίθεται ότι παρέχει ο στηθόδεσμος,δεν υπάρχει. Κάτι άλλο που πρέπει να αποφεύγουν οι γυναίκες είναι το στήθος να βγαίνει από το σουτιέν- για να φαίνεται πιο πεταχτό. Ένας σωστός στηθόδεσμος πρέπει να κρατά το στήθος σταθερό, επισημαίνουν οι ειδικοί.

 

H Πόλα Σβόμποντα, στέλεχος της εταιρείας εσωρούχων Τriumph στο Σίδνει, με πάνω από 16 χρόνια εμπειρίας στον κλάδο, δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα «Daily Mail»:

 

«Πράγματι, μία κακή εφαρμογή του σουτιέν μπορεί να προκαλέσει χρόνιους πονοκεφάλους και κακή στάση σώματος.Οι πονοκέφαλοι μπορούν να ενισχυθούν από ένα σουτιέν πολύ σφιχτό ή πολύ χαλαρό», τόνισε αναφερόμενη στην έρευνα της Triumph το 2008. Tα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι το 10% των γυναικών φορούν πολύ μεγάλο μέγεθος στηθόδεσμου ενώ το 70% επιλέγει πολύ μικρά σουτιέν.

Πηγή: https://www.marieclaire.gr/