ΡΕΑ ΠΕΤΣΑ: Η ΚΥΠΡΙΑ INFLUENCER ΠΟΥ ΛΑΤΡΕΥΟΥΝ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Ερωτευμένη και αφοσιωμένη σύζυγος, γλυκιά μαμά και εντυπωσιακή γυναίκα…

Το Dolce.com.cy συνάντησε τη Ρέα Πέτσα, τη νέα Κύπρια influencer που σε κάθε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κερδίζει τις εντυπώσεις και βλέπει τους followers της να αυξάνονται με απίστευτους ρυθμούς…

 

Θα μπορούσε να είναι ένα επιτυχημένο μοντέλο διεθνών catwalks, αλλά η ίδια λατρεύει το επάγγελμα της Φιλολόγου και ιδιαίτερα τη διδασκαλία της Ελληνικής Γλώσσας! Εμείς, πάντως, μάθαμε το successful love story της, τα σημαντικότερα μυστικά της ομορφιάς της και βάζουμε στοίχημα ότι μελλοντικά θα την ξανασυναντήσουμε σε ακόμη πιο όμορφους και δημιουργικούς ρόλους… διότι όταν έχεις αυτό το σπάνιο so-much-woman άστρο, φαίνεται!

 

Συνέντευξη στην Εύη Παπανικολάου

 

Σε ακολουθούμε στο Instagram, όπου απολαμβάνουμε τις Really.Rea αναρτήσεις σου…

Ναι, το Instagram αποτελεί το χώρο όπου μπορώ να εκφράζομαι δημιουργικά, να παρουσιάζω το προσωπικό μου στυλ και να μοιράζομαι μυστικά ομορφιάς με τους followers μου! Η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν πίστευα ότι θα είχα τόσο μεγάλη απήχηση σε γυναίκες όλων των ηλικιών. Αυτό μάλλον συμβαίνει γιατί με βλέπουν ως το κορίτσι της διπλανής πόρτας. Η ενασχόλησή μου με τον κόσμο των social media ξεκίνησε πολύ δειλά, αλλά η πορεία ήταν ανοδική και χαίρομαι πολύ για αυτό!

Πώς μπορεί μία γυναίκα να συνδυάζει το επάγγελμα της Φιλολόγου με το χώρο των social media, της μόδας και της ομορφιάς;

Δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο. Tα social media δεν απορροφούν χρόνο από την πρωινή μου δουλειά ως Φιλολόγου. Ασχολούμαι με αυτά μόνο στον ελεύθερό μου χρόνο, που αν και περιορισμένος, εντούτοις υπάρχει (αργά το βράδυ). Έχω σπουδάσει Ιστορία – Αρχαιολογία στην Αθήνα και έκανα μεταπτυχιακές σπουδές στο UCL στο Λονδίνο στις Κλασικές Σπουδές. Έτσι, τα δύο μου μεγαλύτερα πάθη είναι η διδασκαλία της Ελληνικής Γλώσσας και… το Instagram, η πλατφόρμα όπου μπορώ να παρουσιάζω όλες τις εκφάνσεις του προσωπικού μου στυλ.

 

Τι είναι αυτό που σε εμπνέει και ξυπνά τη δημιουργική σου πλευρά και ποια είναι τα μελλοντικά σου πλάνα;

Η έμπνευση μπορεί να προέλθει από παντού! Από τη φύση, τη θάλασσα, τα ταξίδια, την ποίηση, ένα καλό βιβλίο, μια όμορφη εικόνα! Με εμπνέουν οι άνθρωποι που χαμογελάνε σε αγνώστους, οι άνθρωποι που βοηθάνε χωρίς αντάλλαγμα, με έχουν εμπνεύσει οι δάσκαλοί μου, οι μαθητές μου, η οικογένειά μου. Έμπνευση για το στυλ μου βρίσκω από το Instagram και το Pinterest. Από Ελληνίδες με εμπνέει το στυλ της Ιφιγένειας (https://www.instagram.com/momentsnstyle/) και από το εξωτερικό της Caitlin Coving (https://www.instagram.com/cmcoving/). Όσο για τα μελλοντικά μου σχέδια, θέλω να συνεχίσω την πορεία μου στο διαδικτυακό κόσμο της μόδας και να γίνομαι καλύτερη στη δουλειά μου κάθε μέρα.

Αλήθεια, ποιος ρόλος πιστεύεις ότι σε κάνει να εκπέμπεις τόση ζεστασιά και θετικότητα; Αυτός της μαμάς ή της συζύγου;

Τόσο ο ρόλος της μητέρας όσο και της συζύγου με έχουν ωριμάσει πραγματικά. Έμαθα ότι το μυστικό για να αποπνέεις θετικότητα είναι να έχεις θετική σκέψη. Κάθε δυσκολία, αναποδιά και εμπόδιο πρέπει να αντιμετωπίζονται με την πεποίθηση ότι στο τέλος όλα θα πάνε καλά.

 

Ποιο είναι το δικό σου successful love story;

Με τον σύζυγό μου γνωριστήκαμε σε μια νυχτερινή έξοδο στη Λευκωσία. Για μένα ήταν η πρώτη φορά που έβγαινα έξω στη Λευκωσία, καθώς είμαι από τη Λάρνακα, και εκείνος ήταν στην Κύπρο για ένα ιατρικό συνέδριο για δύο μόνο μέρες! Την επόμενη μέρα επέστρεψε στην Αγγλία αφού δεν είχε ακόμα τελειώσει την ειδικότητά του, αλλά κρατήσαμε επαφή. Νομίζω ότι η μοίρα μας έφερε κοντά!

 

Ο θαυμασμός είναι απαραίτητο συστατικό για την έναρξη και διατήρηση μίας σχέσης; Ποιους άλλους παράγοντες θα πρόσθετες;

Φυσικά! Πέρα όμως από το θαυμασμό, πιστεύω ότι σημαντικό ρόλο παίζει η συναισθηματική έλξη, η διαρκής επικοινωνία και η αλληλοκατανόηση.

 

Λατρεύεις τη μόδα, κάτι που το αποδεικνύουν και οι εμφανίσεις σου…

Νομίζω ότι οι περισσότερες γυναίκες σήμερα αγαπάνε τη μόδα και προσέχουν ιδιαίτερα την εμφάνισή τους. Φυσικά ούτε εγώ αποτελώ εξαίρεση! Το αγαπημένο μου χόμπι ήταν ανέκαθεν οι εξορμήσεις στα καταστήματα, όπου ξόδευα χρόνο και χρήμα! Μετά από την απόκτηση δύο παιδιών, σίγουρα οι εξορμήσεις μειώθηκαν, αλλά αυξήθηκαν οι διαδικτυακές αγορές!

 

Τι θα ήθελες να πεις στις μαμάδες που έχουν κι αυτές ένα καθημερινό γεμάτο πρόγραμμα υποχρεώσεων;

Μαμάδες, σας μεταφέρω συναγωνιστικούς χαιρετισμούς! Υπομονή! Τα μικρά μας θα μεγαλώσουν και δεν θα θυμόμαστε πια τις άυπνες νύχτες, την κούραση και την εξάντληση, αλλά τις σφιχτές αγκαλιές, τις φωνούλες γεμάτες χαρά και τον ενθουσιασμό στα γεμάτα αγάπη ματάκια τους!

 

Είσαι από τις γυναίκες που περιποιούνται τον εαυτό τους, παρόλο που αυξήθηκαν οι υποχρεώσεις σου με την απόκτηση των δύο παιδιών σου…

Προσπαθώ να αφιερώνω λίγο χρόνο στον εαυτό μου κάθε λίγες μέρες. Κάνω καθαρισμό προσώπου μια φορά κάθε 2 μήνες, μάσκες προσώπου και μαλλιών 2 φορές την εβδομάδα και περιποιούμαι τα νύχια μου μια φορά το μήνα. Κάθε μέρα χρησιμοποιώ μακιγιάζ και φυσικά το αφαιρώ το βράδυ πριν κοιμηθώ.

Δεν θα μπορούσαμε να μην σου ζητήσουμε να μας αποκαλύψεις έστω και τρία από τα μυστικά ομορφιάς σου…

Αντηλιακή στο πρόσωπο με 50 προστασία χειμώνα – καλοκαίρι, κρέμα ματιού πρωί και βράδυ και απαραίτητα περιποίηση χειλιών με lip balm πολλές φορές μέσα στη μέρα.

 

Ταξιδεύεις συχνά… Θα ήθελες να μοιραστείς μαζί μας μία ταξιδιωτική εμπειρία που δεν θα ξεχάσεις ποτέ;

Έχω να θυμάμαι κάτι από όλα τα ταξίδια μου, αλλά κάτι που μου έχει μείνει αξέχαστο είναι το αεροδρόμιο στο Ελσίνκι της Φινλανδίας, το οποίο ήταν γεμάτο κόσμο γύρω στις 10 το πρωί και δεν ακουγόταν ούτε ένας ψίθυρος. Και τότε κατάλαβα τη διαφορά των Κυπρίων και των Σκανδιναβών!

 

Ποιο είναι το δικό σου αγαπημένο motto;

Be somebody who makes everybody feel like a somebody!