ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΝΙΩΘΕΙΣ ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ

Οσο περνούν τα χρόνια και μεγαλώνουμε, συχνά σκεφτόμαστε πως η πιο ευτυχισμένη περίοδος της ζωής μας είναι το παρελθόν μας. 

Τότε που ήμασταν νεότεροι και είχαμε όλη τη ζωή μπροστά μας να κάνουμε όνειρα και πράγματα.

 

Οι περισσότεροι συνηθίζουν να αναπολούν τα χρόνια που ήταν νέοι, τότε που τα πράγματα ήταν πιο εύκολα και ανέμελα.

 

Στην ηλικία των 20 και των 25 χρόνων, χωρίς πολλές υποχρεώσεις, απαιτήσεις και βάσανα. Πριν επωμιστούμε τις ευθύνες μιας «ενήλικης ζωής», ενός γάμου και των παιδιών.

 

Τότε που ήμασταν ανέμελοι, αδέσμευτοι, ενώ τώρα κάνουμε ένα καθημερινό σπριντ για να προλάβουμε όλα όσα πρέπει να γίνουν μέσα σε ένα 24ωρο.

 

Οσο όμως μεγαλώνουμε, τόσο περισσότερο αισθανόμαστε καλύτερα με τον εαυτό μας.

 

Οπως τονίζουν οι έρευνες, όσο περνούν τα χρόνια νιώθουμε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση καθώς γνωρίζουμε καλύτερα τι θέλουμε και τι όχι. Οι εμπειρίες της ζωής μάς μαθαίνουν να «ζυγίζουμε» καλύτερα τις καταστάσεις και επομένως νιώθουμε ολοένα και μεγαλύτερη σιγουριά με τον εαυτό μας.

Μια έρευνα έρχεται να δικαιώσει τα παραπάνω και να αποκαλύψει ότι η ηλικία στην οποία αισθανόμαστε τη μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση είναι τα 60 χρόνια.

 

Στα 60 οι άνθρωποι δηλώνουν χαρούμενοι με τις ζωές τους, πιο σίγουροι με τους εαυτούς τους, σε αντίθεση με τα πιο αγχώδη νεανικά τους χρόνια. Τα παιδιά τους έχουν μεγαλώσει οπότε έχουν πλέον αρκετό ελεύθερο χρόνο για να εξερευνήσουν τρόπους να περάσουν καλά.

 

Ιδίως οι γυναίκες, όσο μεγαλώνουν έχουν μεγαλύτερη επίγνωση το τι θέλουν σεξουαλικά, δεν αντιδρούν παθητικά, είναι ενεργητικές και πιο πρόθυμες να συζητήσουν με τους συντρόφους τους και να ζητήσουν αυτό που τις ικανοποιεί.

 

Μάλιστα οι γυναίκες των 60 και 70 ετών έχουν επίπεδα σεξουαλικής ικανοποίησης όμοια με αυτά των γυναικών 30 και 40 ετών.

 

Οι άνθρωποι στα 60, νιώθουν ευτυχισμένοι με όσα έχουν. Κοιτάνε και εστιάζουν στην ουσία και αυτό τους προσφέρει μεγαλύτερη ικανοποίηση. Είναι περισσότερο επιλεκτικοί και περνούν όμορφα με τα πιο απλά πράγματα.

 

Τα χρόνια των 30 και των 40 είναι επιφορτισμένα με ευθύνες καριέρας και οικογένειας. Ωστόσο, η ζωή είναι πιο όμορφη και με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και πληρότητα μετά τα 60!

Πηγή: http://www.bovary.gr/