ΣΕ ΥΠΟΣΚΑΠΤΟΥΝ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ; ΧΑΡΗ ΣΟΥ ΚΑΝΟΥΝ

Έχεις παρατηρήσει ότι τις τελευταίες εβδομάδες κάτι τρέχει με… τα διπλανά γραφεία;

Μήπως πρόσεξες ότι σε κάθε πέρασμα σου η αγαπημένη και χρόνια τώρα συνάδελφος σου σκύβει “διακριτικά”, βάζει το βελουδένιο χεράκι της μπροστά στο γλυκόπικρο στόμα της και όλο και κάτι σιγοψιθυρίζει στον συνάδελφο που κάθεται στο λίγο πιο δίπλα γραφείο;

 

Δεν είσαι και καμία χαζή. Αρπάζεις τέτοια σήματα στον αέρα. Ένα από τα δύο συμβαίνει… Είτε σε κουτσομπολεύει είτε σε υποσκάπτει… Νιώθεις την αρνητική ενέργεια παντού… είναι διάχυτη σε όλο το γραφείο, ακόμη και μόλις μπεις στο πάρκινγκ της εταιρείας όπου εργάζεσαι. Όλοι, χωρίς καμία εξαίρεση, αντιλαμβανόμαστε αμέσως κάτι που δεν πάει καλά…

 

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, μπορεί όλα να κυλούν ομαλά στον καθημερινό κύκλο δουλειάς σου και οι προϊστάμενοι σου να είναι πλήρως ευχαριστημένοι με την απόδοση και την εργατικότητα σου… κι εδώ είναι που ξεκινούν οι ζήλιες και οι κακεντρέχειες μεταξύ συναδέλφων που ένιωσαν ότι ήρθε η ώρα για να σου καταστρέψουν, τουλάχιστον, τη διάθεση.

 

Συνήθως ξεκινούν να επεκτείνουν και να διαστρεβλώνουν λέξεις ή ατάκες που είπες στο παρελθόν… Εντάξει, δεν είπες και τίποτα σπουδαίο, αλλά όταν η άλλη θέλει να σε “πετάξει” στον τοίχο, μπορεί να το κάνει αμαυρώνοντας την εικόνα σου ακόμη και όταν χαρίσεις μία απλή “καλημέρα”. Τι κι αν χτύπησε μία φορά το ευλογημένο κινητό σου και το απάντησες αφιερώνοντας… ένα ολόκληρο λεπτό (“απαράδεκτη”), θα σκορπίσει κουτσομπολιά σε όλα τα γραφεία και τους διαδρόμους ότι χτυπά ασταμάτητα το high tech τελέφωνο σου, κουβεντιάζεις ώρες ατέλειωτες και απαντάς χιλιάδες μηνύματα σε Viber, Facebook, Instagram και οπουδήποτε αλλού υπάρχει το app messenger… εν ώρα δουλειάς.

 

Αν δεν αγχώθηκες ακόμα, τώρα θα βρεθείς αντιμέτωπη με κρύο/χλιαρό/ζεστό ιδρώτα. Θέλω να είσαι έτοιμη και δυνατή γιατί τέτοιοι άνθρωποι δεν διστάζουν να διαρρεύσουν και πληροφορίες που δεν ισχύουν… κι είναι απλώς σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Να ξέρεις ότι αυτού του είδους χαρακτήρες υπάρχουν παντού και θα συναντήσεις πολλούς στη ζωή σου. Έρχονται με ένα και μοναδικό σκοπό… για να ενδυναμώσουν το χαρακτήρα σου, να σε “σκληραγωγήσουν” και να σε κάνουν να μην είσαι και τόσο “ρομαντική” και συγκαταβατική με όλους.

 

Δεν θα προσπαθήσω να αλλάξω τα χρώματα της ήδη όμορφης και καθαρής ψυχής σου, αλλά γίνε λίγο πιο καχύποπτη, επιφυλακτική και… ψηλομύτα (κάποιες φορές, μόνο έτσι θα “σωθείς”).