ΣΚΥΛΑΚΙ ΠΟΥ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕ ΣΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΥΔΗΜΟΥ

Μικρό σκυλάκι που κινδύνευε άμεσα η ζωή του από τα διερχόμενα οχήματα διασώθηκε στον αυτοκινητόδρομο από προσωπικό της αστυνομίας του σταθμού Αυδήμου.

Μια πράξη που αξίζει σίγουρα πολλά μπράβο, αφού αμέσως ανέλαβαν δράση χωρίς να αφήσουν το σκυλάκι στο έλεος του.

Η Ανθή Μουζούρη Συντονίστρια της Ομάδας Δράσης για τα Ζώα του Κινήματος Οικολόγων -Συνεργασία Πολιτών, ανέφερε πως «Τονίζουμε για πολλοστή φορά ότι η εγκατάλειψη ζώων ενώ είναι ποινικό αδίκημα, παρατηρείται καθημερινά το φαινόμενο της εγκατάλειψης σκυλιών στους δρόμους. Επίσης βάση της νομοθεσίας κάθε πρόσωπο που κατέχει ή φροντίζει σκύλο οφείλει να λαμβάνει όλα τα αναγκαία μέτρα για την παρεμπόδιση τη δραπέτευση ή τη διαφυγή του κάτι που πάλι δεν τηρείται από τους ιδιοκτήτες με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν οι ζωές τους είτε να χτυπηθούν από αυτοκίνητα είτε από άλλους παράγοντες. Επίσης, βάσει νόμου είναι υποχρεωτική κατοχή πιστοποιητικού εγγραφής και μόνιμης σήμανσης κάτι που δεν τηρήθηκε ούτε σε αυτή την περίπτωση καθώς το σκυλάκι δεν έχει σήμανση. Το σκυλάκι βρίσκεται ασφαλές σε χώρο φιλοξενίας.»

Ένα μεγάλο Μπράβο ξανά στην αστυνομία της Αυδημου, που με την πράξη τους σίγουρα έσωσαν  μια ζωή.

Θερμή παράκληση, όπως και άλλοι αστυνομικοί σταθμοί να δείχνουν το απαιτούμενο ενδιαφέρον όταν πολίτες τους πληροφορούν για σκυλιά που βρίσκονται στους αυτοκινητοδρόμους.