ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΡΩΤΑΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΑΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΠΑΡΕ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ

Τα παιχνιδάκια σχέσεων με ιντρίγκαραν πάντα πάρα πολύ. Όμως μετά, είδα τι σημαίνει να έχεις καθαρή συνείδηση, να αισθάνεσαι όμορφα με το μέσα σου και κυρίως απόλυτα καλά με τις επιλογές σου και τότε, έπαψαν να με απασχολούν όσα μπορούσαν να χαλάσουν τη ψυχολογία μου.

Γύρω μου έχω λίγους και καλούς. Το τοπίο ξεκαθάρισε από μόνο του και αποφάσισα πως δεν υπάρχει κανένας λόγος να πιέζω καταστάσεις. Ότι αξίζει να είναι εδώ, μένει. Ότι ήταν ψεύτικο, βρήκε το δρόμο της φυγής και εγώ, του άνοιξα με ένα τεράστιο χαμόγελο ικανοποίησης και την πόρτα. Είναι ευλογία να ξεκαθαρίζει το τοπίο και πλέον τριγύρω μου έχω άπλετο χώρο για αυτές τις νέες ξεχωριστές προσωπικότητες που έχουν κάτι να πάρουν και να δώσουν.

Αισθάνομαι πλήρης με όλα όσα έζησα. Έμαθα πράγματα και έγινα σιγά σιγά η γυναίκα που πλέον θαυμάζω να είμαι. Δεν προσποιήθηκα ποτέ, πόσω μάλλον τώρα.

Δεν το έβαλα ποτέ στα πόδια και προσπαθούσα πολύ για κάτι που ήθελα. Πλέον όμως οχι… Προσπαθώ για ότι αντέχει να με αντέξει.

Έχω τόσο μεγάλο ενθουσιασμό για τη ζωή, για τις περιπέτειες, για ότι καινούριο έρχεται, που δεν μου μένει καθόλου χρόνος να ψάξω για ανθρώπους που πλέον χάραξαν άλλη πορεία. Αυτοί τα δικά τους κι εγώ τα δικά μου.

Ότι αγάπησα δεν μπορώ να το ξε- αγαπήσω. Γιατί έχω τους λόγους μου που ένιωσα όπως ένιωσα και η αγάπη βεβαίως, πώς να διαγραφεί ποτέ; Μας γεμίζει με τόσα όμορφα συναισθήματα για να πατήσεις απλώς το διακόπτη. Και δεν υπάρχει και κανένας λόγος…

Και ακόμη κι όταν τα γεγονότα αλλάζουν, μπορείς απλώς να συνεχίσεις να αγαπάς, απλά με διαφορετικό τρόπο πια.. Θα σε μπέρδεψα μου φαίνεται…

Έφτασε στ΄αυτιά μου πως ρωτάς να μάθεις νέα μου. Ποιος ο λόγος; Τι διαφορά θα κάνει; Η ουσία είναι πως και οι δυο είμαστε καλά με τη νέα πορεία που χαράξαμε. Δεν υπάρχει λόγος να ρωτάς δεξιά και αριστερά για μένα. Μην δίνεις αφορμές σε τρίτους. Εάν θες πραγματικά να μάθεις νέα μου, τότε να σηκώσεις το ακουστικό και να με πάρεις τηλέφωνο. Να μου πεις τα δικά σου και να σου πω κι εγώ τα δικά μου νέα. Τίποτα δεν θα αλλάξει από το παρών μας. Άλλωστε, κάναμε και οι δυο πλέον τις καινούριες επιλογές μας…