ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ: MAKE UP AND STYLING WORKSHOP ANNA SOCRATOUS

Δεν είναι ποτέ αργά για να πραγματοποιήσεις το όνειρο σου στον κόσμο της μόδας και της ομορφιάς! Η σχολή Make up and Styling Workshop Anna Socratous σου δίνει αυτή την ευκαιρία για να γίνεις κι εσύ μέρος στα σημαντικότερα γεγονότα που συμβαίνουν στο νησί μας!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΡΕΣΣΙΟΣ

 

Με ένα ευρύ φάσμα γνώσεων στον κόσμο της μόδας και της ομορφιάς, η επαγγελματίας make up artist Άννα Σωκράτους ξεκίνησε τη σχολή της Make up and Styling Workshop Άννα Σωκράτους, με στόχο να μεταφέρει τα μυστικά της στους νέους που θέλουν να ασχοληθούν με αυτούς τους τομείς που ομορφαίνουν τη ζωή μας!

annasworkshop4

Η πολύχρονη πείρα της στο χώρο, οι συνεργασίες, οι επιτυχίες της, το γεγονός ότι υλοποιεί τον κάθε της στόχο την κατατάσσουν ως μία από τις καλύτερες στον τομέα της. Η σχολή της έχει καταφέρει να εδραιωθεί με στόχο να γίνεται όλο και καλύτερη προσφέροντας περισσότερα στους μαθητές της αφού η ζήτηση όλο και αυξάνεται.

 

ΠΩΣ ΠΡΟΕΚΥΨΕ Η ΙΔΕΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

«Η αγάπη μου για την ομορφιά και το μακιγιάζ με οδήγησε από πολύ μικρή ηλικία να ασχοληθώ με την αλλαγή της καθημερινότητας του προσώπου μιας γυναίκας. Μετά όμως από 17 χρόνια εμπειρίας και συνεχούς εκπαίδευσης, η ζήτηση ήταν αυτή που δημιούργησε τη σχολή, αλλά και η ανάγκη μου να μοιραστώ τις γνώσεις μου με τα “παιδιά” μου.

 

Τον Ιανουάριο του 2015 η W.A.S. (make up and styling workshop Anna Socratous), άνοιξε τις πόρτες  της και υποδέχτηκε τους πρώτους σπουδαστές.

annasworkshop5

ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΗΣ ΑΝΝΑΣ ΣΩΚΡΑΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΟΛΗ

Το όραμα μου  είναι η WAS να εδραιωθεί ως μια σχολή επαγγελματικού μακιγιάζ και styling, που θα καλύπτει όλες τις ανάγκες που προκύπτουν από το χώρο της μόδας, της ομορφιάς, και των media. Οι σπουδαστές μας φεύγοντας από την σχολή να μπορούν να ανταπεξέλθουν  στης προκλήσεις αυτές.

 

Η ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

Η θεματολογία των μαθημάτων μας συνεχώς εμπλουτίζεται γιατί επιλέγω πολύ προσεκτικά την διαμόρφωση κάθε τμήματος. Επομένως, κάποια από τα μαθήματα που διδάσκονται είναι η χρωματολογία, ανατομία προσώπου, μακιγιάζ με αερογράφο, μαθήματα δεκαετιών και ό,τι άλλο χρειάζεται για να γίνει κάποιος επαγγελματίας μακιγιέρ.

 

ΟΙ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ

Καθημερινά, η φαρέτρα των γνώσεων των μαθητών γεμίζει με εμπειρίες, τεχνικές και πρακτικές πάνω στους τομείς του μακιγιάζ και styling. Σημαντική είναι η συμμετοχή των σπουδαστών μας σε δημοφιλή events, fashion shows, t.v. shows ή σειρές και φωτογραφίσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της εκπαίδευσης τους. Τους προσφέρουμε πάρα πολλά, γνώσεις, εμπειρίες και μυστικά που κάνουν την τεχνική του μακιγιάζ τόσο επιτυχημένη. Με κάνουν πάντα να αισθάνομαι περήφανη.

 

ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΠΛΑΝΑ

Η αλήθεια είναι πως έχω πολλές σκέψεις και συνεχώς το μυαλό μου κατεβάζει ιδέες. Είμαι ένα ανήσυχο πνεύμα και έχω ανάγκη να δημιουργώ και να εξελίσσομαι. Επόμενα, άμεσα πλάνα είναι να εντάξουμε νέες θεματικές ενότητες όπως για παράδειγμα, fashion photography, event planning, μεταποιήσεις ρούχων και ενδιαφέροντα.

 

ΤΙ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

Όταν φτάσεις στο χώρο που στεγάζεται η σχολή εντυπωσιάζεσαι. Νέοι που γίνονται φίλοι, που εντυπωσιάζονται με κάθε νέα τεχνική  και τάση στον κόσμο του styling και της ομορφιάς. Με «βουτιά» στα όσα επικρατούσαν στο παρελθόν, βάζουν κάτω και τις δικές τους ιδέες από τα projects τους, αποδεικνύοντας πόσο ταιριάζουν στο χώρο της Άννας Σωκράτους και πόσο ενθουσιασμένοι είναι με όλα όσα μαθαίνουν!

annasworkshopmathitis

ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΡΕΝΙΟ, ΜΑΘΗΤΗΣ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ MAKE UP AND STYLING WORKSHOP ANNA SOCRATOUS

 

Από την εμπειρία σου μέχρι τώρα, τι χρειάζεται κάποιος για να είναι καλός make up artist;

Αυτοπεποίθηση και χαρακτήρα στην δουλειά του.

 

Ασχολείσαι επαγγελματικά με το μακιγιάζ;

Πλέον ναι.

 

Ποιες ευκαιρίες σου δίνει η σχολή;

Ξεκίνησα πριν από περίπου ένα χρόνο και αυτό γιατί είναι μια ανερχόμενη και πολύ υποσχόμενη σχολή που έχει σκοπό να αναδείξει πραγματικά ταλαντούχους make up artist/stylist που έχουν να προσφέρουν στον χώρο. Υπάρχουν ευκαιρίες, γιατί όταν μας προσκαλούν σε shows αναλαμβάνουμε το make up/styling σαν ομάδα, σαν σχολή, οπότε αυτό δίνει την ευκαιρία στους μαθητές να αποκτήσουν εμπειρίες και να έρθουν σε επαφή με τον χώρο.

annasmathitis

Θα ήθελες κάποια στιγμή να μπορείς να διδάξεις;

Το έχω είδη κάνει στην σχολή, είναι μια υπέροχη εμπειρία να μεταφέρεις γνώσεις και να έρχεσαι σε επαφή με ανθρώπους που κουβαλούν πάθος για κάτι που αγαπάς!

 

Τι σε εντυπωσιάζει περισσότερο από όσα σου έχει διδάξει η Άννα Σωκράτους;

Το να εμπιστεύομαι τον εαυτό μου και τις ικανότητες μου, ίσως να είναι το σημαντικότερο πράγμα που μου έμαθε η Άννα και πραγματικά πιστεύω πως το χρειάζεται ο κάθε νέος ανερχόμενος makeup artist.

 

Πόσο λάθος θεωρείς ότι μακιγιάρονται οι γυναίκες;

Δεν υπάρχει σωστό και λάθος, είναι όλα θέμα αισθητικής.

 

Ποιοι είναι οι στόχοι σου μέσα από τις γνώσεις που παίρνεις από τη σχολή;

Πιστεύω ότι το μακιγιάζ είναι τέχνη γι’ αυτό και ονομαζόμαστε make up artists άλλωστε, οπότε στόχος μου είναι να αλλάξω λίγο τα δεδομένα, να αναδείξω την καλλιτεχνική πλευρά του make up.

 

annasworkshopmarianna

ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΝΕΟΦΥΤΟΥ, ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ MAKE UP AND STYLING WORKSHOP ANNA SOCRATOUS

Από την εμπειρία σου μέχρι τώρα, τι χρειάζεται κάποιος για να είναι καλός make up artist;

 

Πιστεύω ότι χρειάζεται καλαισθησία και παρατηρητικότητα. Το κάθε πρόσωπο έχει διαφορετική δομή και ένας make up artist πρέπει να είναι σε θέση να εναρμονίσει τα χαρακτηριστικά, ούτως ώστε να φτάσει στο ιδανικό που ταιριάζει στην κάθε γυναίκα.

 

Πότε άρχισες στην Άννα Σωκράτους και τι σε έκανε να επιλέξεις τη συγκεκριμένη σχολή;

Ξεκίνησα τον Οκτώβριο του 2015. Επέλεξα αυτή τη σχολή επειδή από τον επαγγελματισμό και τη λεπτομέρεια με την οποία διδάσκονται τα μαθήματα, δίνονται και μαθήματα εφαρμογής make up με αερογράφο το οποίο είναι κάτι που με ενδιαφέρει.

 

Ποιες ευκαιρίες σου δίνει η σχολή; 

Οι ευκαιρίες είναι πολλές όπως για παράδειγμα ότι η σχολή μας φέρνει σε επαφή με περιοδικά, fashion shows, τηλεόραση κλπ όπου μπορούμε να δούμε και πρακτικά πώς είναι να δουλεύεις ως make up artist.

 

Θα ήθελες κάποια στιγμή να μπορείς να διδάσκεις;

Νομίζω είναι κάτι που θα μου άρεσε σαν ιδέα.

 

Τι σε εντυπωσιάζει περισσότερο από όσα σου έχει διδάξει η Άννα Σωκράτους;

Αυτό που με εντυπωσίασε πιο πολύ, είναι όταν μας είχε πει ότι το make up, για να φαίνεται τέλειο σε μια γυναίκα δεν πρέπει μόνο να ταιριάζει στο πρόσωπο αλλά και στην προσωπικότητα της.

 

Πόσο λάθος θεωρείς ότι μακιγιάρονται οι γυναίκες;

Ένα από τα λάθη όσον αφορά τις γυναίκες στην Κύπρο, είναι η λανθασμένη επιλογή χρώματος βάσης και το υπερβολικό μακιγιάζ. Βρίσκω λάθος τη θεωρία ότι το πολύ έντονο μακιγιάζ, δείχνει μια γυναίκα πιο όμορφη.

 

Ποια σημεία πρέπει να τονίζουν;

Εξαρτάται από το πρόσωπο. Αλλά γενικά, η κάθε γυναίκα πρέπει να τονίζει τα δυνατά της χαρακτηριστικά.

 

Ποιοι είναι οι στόχοι σου μέσα από τις γνώσεις που παίρνεις από τη σχολή;

Στόχος μου είναι να αυξήσω τις γνώσεις μου στο θέμα μακιγιάζ και να έχω την ευκαιρία αν το αποφασίσω, να ασχοληθώ επαγγελματικά στο μέλλον με αυτό τον τομέα.

 

annasworkshopantonia

ΑΝΤΩΝΙΑ ΣΩΚΡΑΤΟΥΣ, ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ MAKE UP AND STYLING WORKSHOP ANNA SOCRATOUS

 

Από την εμπειρία σου μέχρι τώρα, τι χρειάζεται κάποιος για να είναι καλός make up artist;

Ένας καλός make up artist πιστεύω ότι πρέπει να είναι πάντα ανοιχτός σε οτιδήποτε καινούριο, να ακολουθεί τις τάσεις και να τις προσαρμόζει στο δικό του στυλ και στη δική του ιδεολογία. Οι γνώσεις και η τακτική όμως είναι αυτά που θα τον αναδείξουν ως καλλιτέχνη.

 

Ασχολείσαι επαγγελματικά;

Ναι, με τις γνώσεις που έχω πάρει από τη σχολή, ασχολούμαι και επαγγελματικά.

 

Πότε άρχισες στην Άννα Σωκράτους και τι σε έκανε να επιλέξεις τη συγκεκριμένη σχολή;

Ήμουν μία από τις μαθήτριες από το πρώτο group που είχε η σχολή της Άννας. Το να διδάσκομαι από την καλύτερη, ήταν η επιλογή μου. Γνωρίζοντας την, ήμουν σίγουρη πως μπορεί να μας μεταφέρει όλες τις γνώσεις μέσα από τα μαθήματα της χωρίς να κρατά τίποτα απολύτως για τον εαυτό της.

 

Ποιες ευκαιρίες σου δίνει η σχολή;

Σαν μαθήτρια της σχολής έχω δουλέψει σε φωτογραφίσεις, fashion shows, fashion events που πραγματικά σου μαθαίνουν ακριβώς το τι σημαίνει να είσαι επαγγελματίας!

 

Θα ήθελες κάποια στιγμή να μπορείς να διδάξεις;

Ναι! Θα μπορούσα να με δω στη θέση της δασκάλας αλλά σίγουρα όταν θα έχω όλες τις απαραίτητες γνώσεις που απαιτούνται για να μπορώ να τις μεταφέρω σωστά.

 

Τι σε εντυπωσιάζει περισσότερο από όσα σου έχει διδάξει η Άννα Σωκράτους;

Η αγάπη της για τη δουλειά της και όπως ανέφερα και πιο πάνω, το γεγονός ότι θέλει να μοιράζεται με όλους όσα γνωρίζει! Είναι πάντα ενημερωμένη και προσπαθεί να ακολουθεί τα πάντα.

 

Πόσο λάθος θεωρείς ότι μακιγιάρονται οι γυναίκες;

Το λάθος σε αυτή την περίπτωση είναι υποκειμενικό. Κάποιος επαγγελματίας μπορεί να βρει αρκετά λάθη σε ένα μακιγιάζ. Απλά οι κοπέλες χρειάζονται να γνωρίζουν ορισμένα σημαντικά tipsομορφιάς που θα συμβάλλουν για να  τονίζουν τα ωραία σημεία στο πρόσωπο τους και να μην δείχνουν απλά μακιγιαρισμένες. Αυτό είναι και το ζητούμενο.

 

Ποια σημεία πρέπει να τονίζουν;

Η κάθε γυναίκα έχει διαφορετικό πρόσωπο και σίγουρα δεν μπορούν να τονίζουν όλες τα ίδια σημεία. Τονίζουμε μόνο ότι θέλουμε να προβάλουμε.

annasall2

annasmathitria1

annasmathitria2