ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΓΓΕΛΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΗ: Ο ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ANJO ΜΙΛΑ ΣΤΟ DOLCE

Τα ξύλινα γυαλιά ηλίου made In Cyprus «ANJO WOODEN SUNGLASSES» έχουν τη δική του υπογραφή! Ο Άγγελος Χριστοφή είναι ένα από τα νέα, ανερχόμενα πρόσωπα στο νησί μας το οποίο έχει ξεχωρίσει ενώ κάθε καινούρια του πρόταση εντυπωσιάζει τον κάθε ένα.

Ο δημιουργός των ANJO WOODEN SUNGLASSES συστήνεται επίσημα στο Dolce.com.cy

 

Συνέντευξη στη Μαρίνα Αβραάμ

Φωτογραφίες: Γιώργος Ερέσσιος

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στο ST RAPHAEL RESORT για την ευγενική φιλοξενία κατά τη διάρκεια της φωτογράφησης.

DSC 0016

Μάθε τέχνη κι άστηνε. Μόνο που στην περίπτωση σου όχι μόνο δεν την άφησες, αλλά έχεις εξελίξει κιόλας τη ξυλουργική…

Το ξύλο ήταν πρωταγωνιστής στη ζωή μου από τη μέρα που γεννήθηκα και θα σου εξηγήσω το γιατί. Από μικρός ήμουν στο μαγαζί με τον πατέρα μου. Τον παρακολουθούσα και είχα καταλάβει ότι μου άρεσε να ασχολούμαι με το ξύλο. Το έπαιρνα ως παιχνίδι τότε. Παρόλα αυτά, μάθαινα κιόλας. Στον ελεύθερο μου χρόνο ξεκίνησα να φτιάχνω το δικό μου τάβλι, ρακέτες για την παρέα, διάφορα κουτιά. Βελτιωνόμουν και μου άρεσε γενικά η διαδικασία.  Όταν έφτασε η ώρα για τις σπουδές μου, παρόλο που δεν πίστευα ότι θα ακολουθούσα τελικά τη ξυλουργική, πήγα στη σχολή Ξύλου και Επίπλου στην Καρδίτσα. Το μελέτησα, το βρήκα αρκετά ενδιαφέρον και ενώ μεγάλωνα μέσα στο ξύλο, όταν φοίτησα στη συγκεκριμένη σχολή κατάλαβα τι στ΄αλήθεια σημαίνει τέχνη του ξύλου.  Έμαθα πάρα πολλά με διάφορες μεθόδους όπως όταν χρειάστηκε να τηγανίσουμε ακόμη και ξύλο! Με αυτό βλέπαμε πόσο ανθεκτικό είναι και πόσο μεγάλη ιστορία έχει το κάθε υλικό. Στην πτυχιακή μου εργασία αποφασίσαμε από κοινού με έναν συμφοιτητή να κάνουμε κάτι ξεχωριστό και είπαμε να δημιουργήσουμε ξύλινα γυαλιά. Το πήραμε αρκετά χαλαρά. Δεν πιστεύαμε ότι θα βραβευτούμε για το αποτέλεσμα που πετύχαμε! Κι από εκείνη τη στιγμή,  πήρα πλέον σοβάρα το όλο θέμα της ξυλουργικής και ότι φέρνει μαζί της.

 

Άρα από ένα πάθος ξεκίνησε η δημιουργία των Anjo Wooden Sunglasses;

Ναι από την εργασία ξεκίνησαν όλα. Έπειτα ήρθα στην Κύπρο και έδωσα στα ξύλινα γυαλιά την επωνυμία ANJO που σημαίνει Άγγελος. Την ίδια στιγμή όμως δεν ξέχασα το πάθος μου για τη δημιουργία επίπλων, κατασκευές εσωτερικού και εξωτερικού χώρου. Ο πατέρας μου περίμενε πώς και πως να αναλάβω την οικογενειακή επιχείρηση, όπως κι έγινε. Απλά τώρα πια στην επιχείρηση έχουμε προσθέσει και επίσημα τα Anjo. Πλέον εγώ έρχομαι σε επικοινωνία με τον κόσμο που ενδιαφέρεται για ότι αφορά το σπίτι του και όχι μόνο όπως κουζίνες, κατασκευές, έπιπλα και ότι φανταστείς με κύριο υλικό βεβαίως το ξύλο.

DSC 0037

Χρησιμοποιείς διαφόρων ειδών ξύλου;

Ναι βέβαια γιατί το ξύλο σου δίνει άπειρες επιλογές. Μπορείς να δημιουργήσεις τα πάντα. Εκτός από έπιπλα που φτιάχνουμε για οικίες και γραφεία, ο κάθε ένας μπορεί να μας εμπιστευτεί για να δημιουργήσει ακόμη και τα δικά του γυαλιά ηλιου, εκτός από εκείνα που περιλαμβάνει η συλλογή μου. Μπορεί να θέλει συγκεκριμένο φακό, κάποιο ιδιαίτερο χρώμα στο ξύλο, όλα γίνονται φτάνει να το ζητήσει.

 

Τα ANJO απευθύνονται σε όλους;

Ναι βέβαια. Τόσο σε άντρες όσο και γυναίκες. Υπάρχουν διάφορα σχέδια, κάποια συλλεκτικά κομμάτια, χρώματα και στυλ. Τα ξύλινα γυαλιά ηλίου είναι μοναδικά και επιβάλλεται να έχουμε ένα ζευγάρι.

 

Επίσης οι τιμές δεν είναι απαγορευτικές. Ο κάθε ένας μπορεί να αποκτήσει το δικό του ζευγάρι;

Ναι βέβαια. Μάλιστα μέσα στην επίσημη ιστοσελίδα των Anjo http://www.anjoeyewear.com/  μπορεί να δει τα διαφορετικά σχέδια που υπάρχουν καθώς και ότι άλλο τον ενδιαφέρει. Το σημαντικότερο που αξίζει να γνωρίζει ο κόσμος είναι ότι το ξύλινο γυαλί σε περίπτωση που συμβεί οτιδήποτε, επιδιορθώνεται. Και αυτό είναι μοναδικό. Ακόμη και ανανέωση μπορούμε να τους κάνουμε όπως και συντήρηση. Μπορεί ο κάθε ένας να κάνει το γυαλί του ξανά καινούριο που στα υπόλοιπα γυαλιά ηλίου δεν συμβαίνει αυτό. Εμείς παρέχουμε και αυτή την ευκολία.

DSC 0073

Πέραν από την ιστοσελίδα που μπορεί να δει κάποιος τα γυαλιά ANJO;

Σε διάφορα καταστήματα τα οποία αναγράφονται στην ιστοσελίδα. Επίσης, ο κάθε ένας μπορεί να κλείσει το προσωπικό του ραντεβού με τα ANJO, πάμε στο χώρο του και επιλέγει το ζευγάρι που προτιμά.

 

Επίσης, κάτι που αξίζει να αναφερθεί είναι ότι χρησιμοποιείς άριστους φακούς στα γυαλιά.  

Ναι και είναι ο πρωταρχικός σκοπός μας. Οι φακοί που επιλέγουμε πληρούν όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές για την προστασία των ματιών μας. Αποκτάς κάτι ποιοτικό με τα Anjo. Και μάλιστα οι φακοί έρχονται από Ιταλία με πιστοποιήσεις.

DSC 0077

Τα ANJO έχουν μεγάλους υποστηρικτές. Και επίσης, όσοι αποκτούν τα δικά σου γυαλιά, αποκτούν και μια πανέμορφη θήκη;

Ναι ισχύει αυτό. Κύριο σχέδιο είναι το ξύλο και η θήκη είναι τριγωνική.

 

Τα ANJO ξεκίνησαν πολύ δυναμικά. Ποια είναι τα επόμενα σου πλάνα;

Συνεχίζω με την ίδια όρεξη και βλέπω ότι ο κόσμος τα έχει αγαπήσει. Έχω πωλήσεις και στο εξωτερικό και αυτό για μένα είναι πολύ σημαντικό. Άρα, επιφυλάσσομαι για τη συνέχεια με ένα υλικό που θα προσθέσω στο ξύλο και αναμένω να προκαλέσει εντυπώσεις.

Ποιες είναι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζεις όσον αφορά τη δημιουργία των ξύλινων γυαλιών ηλιου;

Καταρχήν θα πω ότι είναι ανθεκτικά. Το ξύλο έχει αποδείξει πόσο ξεχωριστό και δυνατό υλικό είναι. Και όταν είσαι γνώστης του ξύλου τότε γνωρίζεις ακόμη περισσότερα. Γενικά ο κόσμος λατρεύει το ξύλο και το επιλέγει. Δεν έχω κάποιες δυσκολίες εκτός από το χρόνο που χρειάζεται για να υλοποιηθεί η κάθε ξεχωριστή πρόταση αφού δημιουργούνται στο εργαστήρι μου στην Κύπρο.

DSC 0121

Ήσουν ο δημιουργός των γυαλιών που σχεδιάσαν τα παιδιά του Alexander College για το project του Dolce.com.cy και των Οπτικών Θεοχαρίδη. Περιέγραψε μου λίγο την εμπειρία σου μέσα από αυτό.

Οι φοιτητές δημιούργησαν εξαιρετικά σχέδια. Ήταν μια πολύ όμορφη εμπειρία και για καλό σκοπό.

 

Σχεδιάζεις επίσης και ρακέτες, απαραίτητες για την τσάντα παραλίας τους καλοκαιρινούς μήνες!

Ρακέτες και γυαλιά ηλίου πάνε σετ! Ξεκίνησα να σχεδιάζω ρακέτες από τα 20 μου όταν παίζαμε στην παραλία με τους φίλους μου. Και αγαπήθηκαν από την πρώτη στιγμή. Είδα πόση μεγάλη ανταπόκριση είχαν.

DSC 0053

Είναι και ένα ξεχωριστό δώρο για το καλοκαίρι;

Ναι το οποίο αντέχει για χρόνια. Είναι ανθεκτικές και στα μέτρα του καθενός!

 

Και όλα αυτά φτιάχνονται στο όμορφο Κελλάκι;

Ναι εκεί μεγάλωσα και εκεί είναι το εργαστήρι μας.

 

Άρα ότι αφορα το ξύλο θα απευθύνονται πλέον όλοι οι ενδιαφερομένοι σε σένα;

Ναι όντως πλέον καλύπτουμε όλες τις ανάγκες που έχουν να κάνουν με ξύλο. Έπιπλα, κουζίνες, γυαλιά, ρακέτες και άλλα πολλά.

Επίσημη ιστοσελίδα http://www.anjoeyewear.com/

 

SOCIAL MEDIA: 

https://www.facebook.com/anjoeyewear/?fref=ts

DSC 0135