ΤΑ 5 ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΣΤΑΔΙΑ ΠΡΙΝ ΚΟΨΕΙΣ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΣΟΥ ΚΟΝΤΑ

Αποφασίζεις να κόψεις τα μαλλιά σου κοντά, αλλά το σκέφτεσαι πάρα πολύ! Σου πάνε ή όχι; Χιλιάδες ερωτήματα και συναισθήματα που απαντώνται εδώ!

Δεν γίνεται να μην έχεις καταλάβει ότι τα κοντά μαλλιά είναι ένα από τα πιο hot trends στον χώρο της ομορφιάς τα τελευταία τουλάχιστον 3 χρόνια! Ειδικά με τη βοήθεια του Instagram και όλων των διασήμων που το τολμούν, σίγουρα μπαίνεις κι εσύ στο τρυπάκι να σκεφτείς να κάνεις την αλλαγή!

Όποιο, όμως, κι αν είναι το μήκος των μαλλιών σου, όταν πας να τα κόψεις, σίγουρα μέσα σου βιώνεις μία εσωτερική πάλη και το άγχος του αποχωρισμού. Είναι βέβαιο πως ένα κούρεμα κάνει πολύ καλό στην τρίχα σου, αλλά το συναίσθημα δεν παύει να είναι συναίσθημα.

 

Συνέχισε να διαβάζεις για να μάθεις τα 5 συναισθήματα που νιώθεις όταν κόβεις τα μαλλιά σου πιο κοντά. Ταυτίζεσαι;

 

Αναποφασιστικότητα

Να το κάνω ή όχι; Ναι, όχι, ναι; Είσαι σ’αυτό το δίλημμα και πραγματικά δεν έχεις ιδέα τι θες να κάνεις. Οι φίλες σού σου λένε να πάρεις επιτέλους μία απόφαση, ενώ άλλοι σου λένε το κλασικό: μαλλιά είναι, θα μακρύνουν. Ανεξάρτητα από το αν όλες αυτές οι φιλικές συμβουλές σε βοηθούν ή όχι, σίγουρα θες να κάνεις κάτι για να αρέσουν τα μαλλιά σου σε εσένα και στους άλλους.

 

Η καλύτερη λύση είναι πριν κλείσεις ραντεβού στο κομμωτήριο να το σκεφτείς καλά. Κοιτάξου στον καθρέφτη και αποφάσισε. Δεν χρειάζεται να πιεστείς και τελικά να μην σ’αρέσει το αποτέλεσμα. Εξάλλου, #betterlatethansorry. Σωστά;

Αποφασιστικότητα

Σίγουρα αυτό έρχεται σε απόλυτη αντίθεση με το παραπάνω, αλλά μόλις πάρεις την απόφασή σου, τελείωσε. Θα γίνει και έχεις ήδη κλείσει το ραντεβού σου. Τώρα πια είσαι σίγουρη για το κοντό μήκος και πολύ αποφασισμένη, αλλά τι είδους κοντό θα επιλέξεις; Ποιο σου ταιριάζει περισσότερο; Και πάλι είσαι πίσω στο μηδέν και ψάχνεσαι στο Pinterest. Αλλά τι πειράζει; Αφού στο τέλος θα είσαι σίγουρη, χαρούμενη με τον εαυτό σου και γεμάτη αυτοπεποίθηση!

 

Φόβος

Κάθεσαι στην καρέκλα του κομμωτηρίου με τη φωτογραφία του καρέ της Kim Kardashian και ξαφνικά συνειδητοποιείς ότι μπορεί το κοντό να μην ταιριάζει στο σχήμα του προσώπου σου. Ο φόβος είναι πολύ δυνατό συναίσθημα και μπορεί να σε φρικάρει. Προσπάθησε να είσαι ήρεμη. Είσαι στο σωστό μέρος: συζήτησέ το με τον/την κομμωτή/κομμώτριά σου. Γι΄αυτό είσαι εκεί άλλωστε!

 

Είναι πολύ σημαντικό να έχεις κάποιον ειδικό που εμπιστεύεσαι και να σε βοηθήσει να σκεφτείς τον εαυτό σου με κοντό μήκος, πριν αποφασίσετε το ακριβές κούρεμα. Ειδικά όταν θες να κάνεις κάτι εντελώς καινούργιο πάνω σου.

 

Ενθουσιασμός

Στη μέση της διαδικασίας κοιτάζεσαι στον καθρέφτη και δε σε αναγνωρίζεις! Μπορεί τα μαλλιά σου να είναι ακόμα βρεγμένα και να μην μπορείς να καταλάβεις ακριβώς την τελική εικόνα, αλλά οι κομμένες τούφες στο πάτωμα τα λένε όλα. Το έκανες και νιώθεις ολοκαίνουργια! Παρακολουθείς με αφοσίωση την κομμώτρια για να μη χάσεις ούτε ένα μυστικό styling για τα κοντά πλέον μαλλιά σου.

 

Ξεκάθαρη χαρά

Τρεις μέρες με το καινούργιο σου κούρεμα και δεν μπορείς καν να θυμηθείς πώς ένιωθες πριν. Ο φόβος έχει πλέον εξαφανιστεί και λατρεύεις την προσοχή που παίρνεις με το νεο καρέ σου. Μπορεί ο λαιμός σου να είναι γυμνός, αλλά νιώθεις υπέροχα και ήδη σκέφτεσαι να τα κόψεις ακόμα πιο κοντά. Ίσως…

Πηγή: missbloom.gr