ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΟΙ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ. ΟΙ 5 ΚΟΙΝΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ

Ένα πρόσφατο άρθρο στο Ιnc. επισημαίνει τις 5 αξιοσημείωτες συνήθειες των επιτυχημένων ανθρώπων. Τι κάνουν το σαββατοκύριακο;

«Εξασκούν» το “JOMO”! Ξέχνα το “FOMO”

Με άλλα λόγια αντί να «χαζεύουν» στο Facebook όλο το σαββατοκύριακο από… FOMO, δηλαδή Fear Of Missing Out (μτφρ. από φόβο μη «χάσουν» κάτι σημαντικό που συμβαίνει στα social media), απολαμβάνουν την πραγματική ζωή (JOMO = Joy of Missing Out). Δεν τους ενδιαφέρει τι χάνουν (εδώ που τα λέμε, δεν χάνουν κάτι) και, αντιθέτως, εστιάζουν στο παρόν.

 

Παραμένουν δραστήριοι

Σκέψου πως 60 λεπτά είναι το 1/24 της ημέρας σου και 30 λεπτά είναι 1/48 της ημέρας σου – κοινώς, δεν υπάρχει δικαιολογία για να μην κάνεις κάτι δραστήριο – από περπάτημα μέχρι ενδυνάμωση. Άλλωστε, πώς θα έχεις ένα υγιές πνεύμα αν δεν έχεις ένα υγιές σώμα;

 

Επανεξετάζουν το παρελθόν

Μερικά λεπτά μέσα στο σαββατοκύριακο είναι αρκετά για να σκεφτούν πώς πέρασε η εβδομάδα, τι λάθη έκαναν, αν έμαθαν από αυτά και τι θα μπορούσαν να έχουν κάνει καλύτερα. Ναι, μέχρι εκεί. Έπειτα, προχωράμε μπροστά.

 

Γιατί… έχουμε κι ένα μέλλον

Την Κυριακή το απόγευμα, οι επιτυχημένοι άνθρωποι φτιάχνουν πλάνο για την επόμενη εβδομάδα. Εδώ που τα λέμε, αυτό πρέπει να το κάνεις κάθε βράδυ.

 

Hello, προτεραιότητες

Τα σαββατοκύριακα, οι επιτυχημένοι άνθρωποι συναντούν τους φίλους τους και κάνουν πράγματα που τους ευχαριστούν.

 

Εσύ, αλήθεια, τι κάνεις; Μήπως, ήρθε η ώρα να υιοθετήσεις μερικές νέες συνήθειες;

Πηγή: https://www.missbloom.gr/