ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΛΙΣ ΓΕΝΝΗΣΕΙ: ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ, ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

Πολλά ακούς για τον τοκετό και τις πρώτες μέρες με το νεογνό, όμως η κάθε περίπτωση είναι πάντοτε διαφορετική κι ο μόνος που μπορεί να σου δώσει τις πιο αντικειμενικές συμβουλές, είναι ο γυναικολόγος, ο γιατρός που θα εμπιστευτείς από την πρώτη στιγμή για ένα τόσο σημαντικό γεγονός στη ζωή σου.

Κάθε γυναίκα, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της, ιδιαίτερα εάν είναι η πρώτη της φορά, θα ακούει δεξιά και αριστερά διάφορα σχόλια και συμβουλές. Αυτό  έχει πάντα δύο όψεις και θετικά αλλά και αρνητικά συναισθήματα.

Σίγουρα θα συζητήσεις και θα ακούσεις εμπειρίες από άλλες γυναίκες και η κάθε μία θα στα περιγράφει με το δικό της τρόπο. Και συχνά, συγκεντρώνονται κυρίως στα… πιο έντονα.

Σε συμβουλεύω, κάθε τι που σε προβληματίζει να το συζητάς με το γιατρό σου ο οποίος θα σου πει τα πράγματα όπως ακριβώς έχουν και θα σου παρέχει τις καλύτερες συμβουλές. Η εγκυμοσύνη είναι μια μοναδική εμπειρία για την κάθε γυναίκα όπως βεβαίως και ο τοκετός.

Τι συμβαίνει όμως μετά που θα φέρεις στον κόσμο το μωρό σου;

Πλέον έχουν αρχίσει να διαδίδονται και στο νησί μας τα Baby Shower. Εάν όλα βαίνουν καλώς, είναι μια καλή ευκαιρία να προσκαλέσεις συγγενείς, γνωστούς και φίλους, άτομα που έχεις επικοινωνία και αισθάνεσαι κοντά σου για να σου ευχηθούν και να σε δουν λίγες μέρες πριν γεννήσεις. Αυτό θα σε βοηθήσει, αφού τις πρώτες ώρες και μέρες που θα φέρεις στον κόσμο το μωρό σου θα συμβούν πολλές αλλαγές.

Θα είναι μια καινούρια διαδικασία για σένα η γνωριμία με το μωρό σου, θα το θηλάζεις, θα μάθεις να το κάνεις μπάνιο και άλλα πολλά που δεν χρειάζεται να σε ανησυχούν αφού ακόμη με το μητρικό ένστικτο θα δεις πόσο καλά θα τα πας μέρα με τη μέρα.

Θα μαθαίνεις το μωρό σου και θα μαθαίνει και αυτό. Μην ξεχνάς πως μόλις ήρθε σε αυτή τη ζωή.

Η ξεκούραση και ο ύπνος με κάθε ευκαιρία είναι σημαντικές «πολυτέλειες» για μια μητέρα. Επίσης, μην ντραπείς να λες ποιες ώρες επιθυμείς να έρχονται να σε βλέπουν φίλοι και γνωστοί. Αυτές τις ώρες που θα είσαι και εσύ πιο άνετη να τους δεχτείς… Δεν υπάρχει ντροπή και είναι καλό και από τη δική τους μεριά να δείχνουν κατανόηση.

Μετά τον τοκετό, συνέχισε να προσέχεις τη διατροφή σου. Χρειάζεται να αισθάνεσαι ενέργεια και για σένα αλλά και για το μωρό σου.